Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Everton (preview)

Liverpool – Everton (preview)

Δεύτερο Merseyside Derby της σεζόν, με την Liverpool να υποδέχεται την Everton στο Anfield το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:30 ώρα Ελλάδος, θέλοντας να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας νίκη μέσα στο 2021.

Οι Reds νίκησαν στην Βουδαπέστη την RB Leipzig μεσοβδόμαδα και μπόρεσαν να αναπτερώσουν την ψυχολογία τους, ενόψει και της κόντρας με την Everton για την Premier League.

Οι πρωταθλητές έχουν μείνει πλέον παρά πολύ πίσω στην μάχη του τίτλου και δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν το 20ο τους πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, με τον τίτλο να πηγαίνει πιθανότατα στην Manchester City, η οποία συνεχίζει να κερδίζει.

Για την Liverpool ο Naby Keita συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή, αλλά όχι να ξεκινήσει, ενώ οι James Milner, Diogo Jota και Fabinho θα παραμείνουν εκτός, μαζί φυσικά με τους Virgil van Dijk και Joe Gomez, με τους τελευταίους δύο να συνεχίζουν μαζί την αποθεραπεία τους στο Kirkby.

Όσο αφορά την Everton, το σύνολο του Carlo Ancelotti ηττήθηκε την Τετάρτη εντός έδρας με 1-3 από την Manchester City και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, τη στιγμή που οι Reds είναι έκτοι με 40 βαθμούς και στο -2 από την τέταρτη θέση.

Οι Toffees θα έχουν στη διάθεση τους, τους Allan και Calvert-Lewin, αλλά όχι και τον Mina.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Chris Kavanagh.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες σε ένα επεισοδιακό Derby, με τραυματισμούς, αποβολές και πολλά διαιτητικά λάθη.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Η Liverpool είναι αήττητη στα τελευταία 23 Merseyside Derby εναντίον της Everton με 11 νίκες και 12 ισοπαλίες.
  • Οι Toffees αγνοούν την νίκη για 20 σερί αγώνες στο Anfield.
  • Από τον Νοέμβριο του 2014 είχαν να χάσουν 3 συνεχόμενους αγώνες στην Premier League οι Reds.
  • Η Liverpool χρειάζεται δύο γκολ, για να φτάσει τα 7.000 στην πρώτη κατηγορία.
  • Ο Calvert-Lewin χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τα 9 εκτός έδρας τέρματα και να ισοφαρίσει την επίδοση ρεκόρ του συλλόγου.
Για επιστροφή στις νίκες κόντρα στην Everton, οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com