Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/9/1978 Γεννιέται ο Harry Kewell (vid)

Σαν σήμερα: 22/9/1978 Γεννιέται ο Harry Kewell (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Smithfield της Αυστραλίας ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην ακραίος μεσοεπιθετικός των Reds, Harold (Harry) Kewell.

Θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του περιπέτεια στην Αυστραλιανή ημι – επαγγελματική ομάδα Marconi Stallions (1990), για να μετακινηθεί στην Αγγλία και για χάρη της Leeds Utd πέντε χρόνια αργότερα, για να ενταχθεί στις Ακαδημίες της κι από εκεί στην 1η ομάδα 2 χρόνια αργότερα.

Τον Ιούλιο του 2003 θα τον φέρει στο Anfield ο Gerard Houllier, πληρώνοντας στα «Παγώνια» 5 εκ. λίρες. Οταν είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του Harry Kewell από τη Leeds στη Liverpool, μόνο ενθουσιασμός υπήρξε στις τάξεις των οπαδών των Reds. Μάλιστα, ο Αυστραλός διεθνής πήρε του νούμερο 7 στη φανέλα του, και οι περισσότεροι πίστεψαν πως βρέθηκε ο κατάλληλος παίκτης για να συνεχίσει την παράδοση των Kevin Keegan, Kenny Dalglish και Steve McManaman.

Ο Harry Kewell θα παραμείνει στους Reds για 5 χρόνια, αντιμετωπίζοντας αρκετά συχνά προβλήματα τραυματισμών, πλην όμως στις καλές του μέρες ήταν εντυπωσιακότατος! Θα φορέσει την famous Red shirt 139 φορές και θα σημειώσει 16 γκολ, τα περισσότερα από αυτά να είναι εξαιρετικής ομορφιάς!

Μα τους Κόκκινους θα κατακτήσει το Champions League του 2005 και το F.A Cup το 2006, έχοντας ενεργό συμμετοχή σε όλη την πορεία έως την κατάκτηση των τροπαίων.

Το καλοκαίρι του 2008, θα μετακινηθεί ελεύθερος στην Τουρκία και για λογαριασμό της Galatasaray.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 16 γκολ του Harry Kewell με την ομάδα μας:

Σαν σήμερα: 22/9/1978 Γεννιέται ο Harry Kewell
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com