Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/9/1972 Γεννιέται ο Markus Babbel (vid)

Σαν σήμερα: 8/9/1972 Γεννιέται ο Markus Babbel (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Μόναχο της Γερμανίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, κεντρικός και δεξιός πρώην αμυντικός των Reds, Markus Babbel.

Θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του περιπέτεια από την TSV Gilching-Argelsried σε ηλικία 7 ετών και στα 19 του θα μεταπηδήσει στην Bayern Munich το 1991. Ένα χρόνο μετά θα βρεθεί στο Hamburger SV, για να επιστρέψει στην Bayern το 1994.

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Γερμανίας στο EURO 1996 τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων της Manchester Utd, που αν και κατέθεσαν πρόταση για την απόκτησηή του, δεν την υλοποίησαν ποτέ.

Έτσι το καλοκαίρι του 200ο, ο Gerard Houllier θα τον αποκτήσει με ελεύθερη μετεγγραφή, επωφελούμενος τον ευεργετικό νόμο Bosman. Ο Markus Babbel θα γίνει πολύ σημαντικό μέλος της Ομάδας που έκανε το καταπληκτικό Cup Treble στη χρονιά 2000/01, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό του Κυπέλλου UEFA.

Συνολικά φόρεσε την famous Red shirt 73 φορές, σημειώνοντας και 6 γκολ. Το 2002 θα χτυπηθεί από σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο τον εμπόδισε να αγωνιστεί για ένα χρόνο. Στην προσπάθειά του να επανέλθει, το καλοκαίρι του 2003 πήγε δανεικός στην Blackburn Rovers, όπου παρέμεινε για 1 χρονιά, εξαντλώντας έτσι και το συμβόλαιο του με τους Κόκκινους.

Το καλοκαίρι του 2004 θα επιστρέψει στην Γερμανία για λογαριασμό της VfB Stuttgart με ελεύθερη μετεγγραφή, όπου και θα κλείσει την καριέρα του το 2007.

Απολαύστε παρακάτω ένα αφιέρωμα στον Markus Babbel:

Σαν σήμερα: 8/9/1972 Γεννιέται ο Markus Babbel
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com