Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > O Klopp για το BLM και τις πρωτοβουλίες των Henderson και Rashford

O Klopp για το BLM και τις πρωτοβουλίες των Henderson και Rashford

O Jurgen Klopp σε μία από τις πρόσφατες προπονήσεις.

Το επόμενο κομμάτι της συνέντευξης τύπου του Jurgen Klopp αφορούσε τα κοινωνικά θέματα του BLM και των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών των δύο παικτών.

  • Αρχικά, στην ερώτηση για το κίνημα Black Lives Matter δήλωσε τα εξής:

«Φυσικά και οι Ζωές των Μαύρων Ανθρώπων Μετράνε (ξεκινά την απάντησή του με έμμεση αναφορά στην ονομασία του κινήματος), όμως ελπίζω να είναι η τελευταία φορά πού χρειάζεται να το πούμε. Αν το ποδόσφαιρο αποτελεί πρότυπο για ένα πράγμα, αυτό είναι η ισότητα. Από όπου και να είσαι, όποιο χρώμα και να έχεις, είναι απόλυτα φυσιολογικό για εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.»

«Για μένα το BLM δεν είναι πολιτικό ζήτημα (ήταν η αρχική του απάντηση σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το θέμα, η οποία είχε να κάνει με το αν τα επώνυμα πρόσωπα οφείλουν να βγαίνουν και να μιλάνε για πολιτικά και κοινωνικά θέματα). Είναι θέμα της κοινωνίας, οπότε όλοι μπορούμε να έχουμε γνώμη. Το θέμα είναι να δείξουμε εν τέλει, και μακάρι για τελευταία φορά ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Είναι απίστευτο ότι μιλάμε (ακόμα) για αυτό, όμως πρέπει.»

«Το θέμα είναι να διαμορφώσουμε μία ξεκάθαρη στάση για όλους μας, ότι υπάρχουν κάποιοι ανόητοι εκεί έξω, αλλά όχι τόσο πολλοί όσο νομίζουμε. Αν αυτοί δεν έχουν τόση δύναμη, τότε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

  • Για τις φιλανθρωπικές δράσεις του Jordan Henderson και του Marcus Rashford:

«Είμαι περήφανος, αλλά όχι έκπληκτος για όσα έκαναν ο Hendo και ο παίκτης (της Manchester United) κατά τη διάρκεια του lockdown. Κάνουν πολλά χωρίς να μιλούν για αυτά. Οι παίκτες έχουν βοηθήσει κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Δε θα μπορούσα να έχω περισσότερο σεβασμό για αυτό πού έκανε ο Rashford. Είναι όμως ντροπιαστικό το γεγονός ότι έπρεπε να το κάνει (ότι υποχρεώθηκε ηθικά). Έκανε μία δουλειά.»

O Klopp σε πρόσφατη προπόνηση.
O Klopp σε πρόσφατη προπόνηση.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com