Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/5/2006 Το 7ο F.A. Cup δια.. ποδός Steven Gerrard! (vid)

Σαν σήμερα: 13/5/2006 Το 7ο F.A. Cup δια.. ποδός Steven Gerrard! (vid)

Το 7ο F.A. Cup στην Ιστορία του Συλλόγου θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Rafa Benitez με αντίπαλο την West Ham Utd και τον Steven Gerrard απόλυτο πρωταγωνιστή της συνάντησης!

Οι Κόκκινοι θα βρεθούν στο Millenium του Cardiff για τον τελευταίο Τελικό επί Ουαλικού εδάφους, καθώς την επόμενη χρονιά ο Τελικός θα επέστρεφε στο «σπίτι» του, το Wembley.

Τα Σφυριά θα βρεθούν μπροστά στο σκορ πριν κλείσει το ημίωρο χάρη σε αυτογκόλ του Jamie Carragher στο 21′ και γκολ του Dean Ashton στο 28′. Οι Reds θα απαντήσουν σχετικά γρήγορα με Djibril Cissé στο 32′ από ασίστ του Steven Gerrard, για να ισοφαρίσουν με τον μεγάλο Αρχηγό στο 54′ από ασίστ του Peter Crouch.

Οι Hammers θα μπουν εκ νέου μπροστά στο σκορ με ένα απίθανο γκολ του Paul Konchesky στο 64′, που στην προσπάθειά του να σεντράρει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Pepe Reina.

Οι Reds δεν το παράτησαν το παιχνίδι, όπως δεν το παρατούν ποτέ άλλωστε και θα ισοφαρίσουν εκ νέου με ένα εκπληκτικό σουτ του Steven Gerrard μακρυά από την περιοχή των Σφυριών στο 90′.

Το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση με τις δύο ομάδες να μην σημειώνουν άλλο γκολ και να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι, για να αποφασισθεί ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Εκεί οι Reds φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με την συμμετοχή του Pepe Reina που απέκρουσε 3 πέναλτι, κατέκτησαν το 7ο F.A. Cup στην Ιστορία του Συλλόγου.

Ο τελικός του F.A. Cup ήταν το 283ο παιχνίδι για τον Dietmar Hammann και 61ο για τον Fernando Morientes με την Κόκκινη φανέλα, το οποίο ήταν και το τελευταίο τους.

Στο Millenium εκείνο το απόγευμα Σαββάτου παρακολούθησαν τον Τελικό 71.140 θεατές και διαιτητής ήταν ο A. G. Wiley.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού:

Σαν σήμερα: 13/5/2006 Το 7ο F.A. Cup δια.. ποδός Steven Gerrard!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com