Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/4/1976 Νίκη & πρώτο βήμα για το τρόπαιο με Brugge (vid)

Σαν σήμερα: 28/4/1976 Νίκη & πρώτο βήμα για το τρόπαιο με Brugge (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley θα κερδίσουν με ανατροπή την Club Brugge στο Anfield, στον πρώτο παιχνίδι του Τελικού του Κυπέλλου UEFA και θα κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Βέλγοι θα αιφνιδιάσουν τους Κόκκινους και θα προηγηθούν με 0-2 χάρη σε γκολ των Raoul Lambert στο 5′ και Julien Cools στο 15′, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Reds να κάνουν αλλαγή τακτικής, καθώς στη θέση του John Toshack πέρασε ο Jimmy Case. Το παιχνίδι πήρε τρελλό ρυθμό και οι Κόκκινοι έκλεισαν τους Βέλγους στο μισό γήπεδο, κάνοντας αλλεπάλληλες φάσεις για γκολ προς την εστία που φυλούσε ο Birger Jensen, μπροστά στο Kop.

Η πίεση των Κόκκινων απέδωσε καρπούς, σε βαθμό που έγινε ολική ανατροπή του σκορ μέσα σε 5 λεπτά! Αρχικά με καταπληκτικό γκολ του Ray Kennedy στο 59′ από ασίστ του Steve Heighway που μείωσε σε 1-2 και 2 λεπτά αργότερα ο Jimmy Case ακολούθησε την φάση σε σουτ του Ray Kennedy, που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Birger Jensen πρώτα πριν την στείλει στα δίχτυα ο Case (61′).

Το Anfield είχε ήδη πάρει φωτιά και σε εκείνο το σημείο έγινε έκρηξη! Οι Reds έπαιζαν εκπληκτικά με ατελείωτη κατοχή μπάλας και το γήπεδο «έγερνε» από τις επιθέσεις τους. Στο 63′ ο Steve Heighway μπαίνοντας στην περιοχή των Βέλγων, ανατράπηκε από τον Alfons Bastijns και ο Γερμανός διαιτητής F. Biwersi έδειξε το σημείο του πέναλτι χωρίς κανένα δισταγμό.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Kevin Keegan, ο οποίος στο 64′ έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Birger Jensen και τον Βέλγο τερματοφύλακα στην άλλη, ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο σε τρελλά πανηγύρια!

Το τέλος της συνάντησης βρήκε όλους στη πλευρά των Reds με χαμόγελα και τον Jimmy Case, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι οπαδοί μας στο Kop και σε όλο το γήπεδο, ήταν εξαιρετικοί! Πρέπει να έχουν βραχνιάσει από τις φωνές τους!! Αλλά ξέρετε κάτι? Νομίζω ότι τους «αρέσει» να μας βλέπουν με τη πλάτη στο τοίχο, καθώς πίστευαν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε»

Έτσι οι Reds θα πήγαιναν σε 3 εβδομάδες στο Βέλγιο, με το οριακό προβάδισμα της νίκης για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο Anfield εκείνο το βράδυ Τετάρτης απόλαυσαν τη νίκη των Κόκκινων, 49.981 θεατές.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε τα γκολ του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου UEFA:

Σαν σήμερα: 28/4/1976 Νίκη & πρώτο βήμα για το τρόπαιο με Brugge
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com