Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δικαιολογεί τον Tierney ο Gallagher για τον μη καταλογισμό του πέναλτι

Δικαιολογεί τον Tierney ο Gallagher για τον μη καταλογισμό του πέναλτι

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα στην έδρα της το εμπόδιο της Totttenham, αλλά ο Paul Tierney έκανε άλλο ένα κραυγαλέο λάθος, αρνούμενος ένα καθαρό πέναλτι για τον Cody Gakpo.

Αν η Liverpool δεν είχε προηγηθεί με 4-0 και στη συνέχεια, παρά την μείωση του σκορ από τους Spurs, δεν είχε πάρει άνετα τους τρεις βαθμούς, το τακλιν του Micky van de Ven στο πρώτο ημίχρονο πάνω στον Gakpo θα ήταν πολύ πιο αμφιλεγόμενο.

Ο Gakpo πήρε την μπάλα μπροστά από τον κεντρικό αμυντικό της Totttenham στην περιοχή του πέναλτι, προτού ανατραπεί από τον συμπατριώτη του Ολλανδό Αμυντικό. Ο Tierney, που σφύριξε το τελευταίο του παιχνίδι στην εποχή του Jurgen Klopp, είχε άμεση θέα του φάουλ, αλλά αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι – ενώ ο VAR John Brooks επέλεξε να μην επέμβει.

Η απόφαση ήταν ότι ο Gakpo είχε κάνει μια «υπερβολική πτώση», η οποία με κάποιο τρόπο αναιρούσε ένα ξεκάθαρο εμπόδιο από τον Van de Ven.

Ο πρώην διαιτητής Dermot Gallagher, ο οποίος είναι ουσιαστικά περιττός τώρα ως αναλυτής διαιτητών του Sky Sports, ήταν ομοίως ανένδοτος ότι ο Tierney παραγνώρισε σωστά το φάουλ.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που αντέδρασε το πούλησε στον διαιτητή, για να είμαι ειλικρινής», υποστήριξε ο Gallagher.
«Όντως τον χτύπησαν, ο διαιτητής είναι πολύ κοντά και τον βλέπει να περνάει έτσι από τον αέρα (εκτινάχθηκε θεαματικά) και νομίζω ότι αυτό τον έπεισε να μην δώσει πέναλτι.»

Θέτοντάς του ότι το VAR μπορούσε να δει ξεκάθαρα ότι ο Gakp ανατράπηκε, ο Gallagher απάντησε: «Μπορούν, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να βασιστούν σε αυτό που λέει ο διαιτητής.»

«Έτσι, ο διαιτητής λέει «γι’ αυτό δεν το έδωσα». Κοιτάξτε τις εικόνες. Θα πει «νομίζω ότι εκτινάχθηκε επίτηδες στον αέρα» – κοιτάζεις αυτή την εικόνα, δεν μπορείς πραγματικά να διαφωνήσεις με τον διαιτητή εκεί. Είναι στην τέλεια θέση και το αποτρέπει αμέσως, λέει όχι».

Ερωτηθείς αν θα επηρέαζε διαφορετικά έναν διαιτητή αν είχε πέσει λιγότερο «δραματικά», ο Gallagher συμφώνησε ότι αυτό ήταν πιθανό. «Πραγματικά το πιστεύω αυτό, ειλικρινά», συνέχισε.

«Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε κάτω, έπεισε τον διαιτητή ότι εκτινάχθηκε στον αέρα θεαματικά. Επειδή ο διαιτητής έχει τέλεια θέα.
Αν κοιτάξετε, ο διαιτητής είναι τόσο κοντά όσο εγώ αν θέλετε, και το αρνήθηκε αμέσως. Πιστεύω ότι αυτό υπήρξε στο μυαλό του, ότι πήγε να το κάνει μόνος του».

Όσοι βρίσκονταν δίπλα στον Gallagher στο στούντιο – μεταξύ των οποίων και ο πρώην αμυντικός της Liverpool Stephen Warnock – έμειναν άναυδοι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι σε ένα περιστατικό στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, ο Dejan Kulusevski δεν κέρδισε πέναλτι, αφού προσπάθησε να μείνει στα πόδια του.

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά, για μένα ο διαιτητής πιστεύει ότι ο παίκτης ήταν πολύ δραματικός και αυτό του άλλαξε γνώμη», εξήγησε.

Περισσότερη γελοία λογική από την ένωση διαιτητών. Όσο πιο γρήγορα η PGMOL αναθεωρηθεί, τόσο το καλύτερο.

Δικαιολογεί τον Tierney ο Gallagher για τον μη καταλογισμό του πέναλτι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com