Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε»

Klopp: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε»

Σήμερα ήταν η σειρά του Jürgen Klopp να μιλήσει στο Sky Football Show του Sky Sports και ο Γερμανός παραχώρησε μια αποκαλυπτική και απολαυστική συνέντευξη.

Ο τεχνικός των Reds ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα στην ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από την Atletico και αν σκέφτεται να αλλάξει μερικά πράγματα:

“ Δεν θα αλλάξουμε, αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το αν θα είμαστε όμως επιτυχημένοι εξαρτάται και από τις άλλες ομάδες, γιατί έχουν και εκείνες την ευκαιρία να ενισχυθούν και να βελτιωθούν. Δεν έχω ιδέα τι επιφυλάσσει το μέλλον για εμάς. ”

“ Δεν θα αλλάξουμε όμως, η ομάδα δεν είναι ένα τελειωμένο άρθρο. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα δουλέψουμε γι’ αυτό. ”

“ Έχουμε νέο αίμα που έρχεται και μπορούμε να βελτιώσουμε την ομάδα, κάτι που είναι πολύ καλό. ”

Για τα 3.5 χρόνια που χρειάστηκε, για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με την ομάδα:

“Ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόμασταν χρόνο. Ήταν επίσης ξεκάθαρο πως δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε την ομάδα σε μία νύχτα. Όλοι αυτό ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε όποτε έπρεπε να ζητήσω χρόνο. Το ήξερα αυτό. ”

“ Στα προηγούμενα χρόνια της προπονητικής μου καριέρας δεν είχα απολυθεί από κάποια ομάδα, οπότε δεν είχα αυτή την εμπειρία, ήξερα όμως πως εδώ όλα θα είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο και αν δεν μπορέσω να φέρω τα αποτελέσματα αρκετά γρήγορα, θα απολυθώ. “

“ Μας δόθηκε ο χρόνος και το καλό ήταν πως ο κόσμος ήταν πολύ αισιόδοξος μετά από έξι, 7,8 παιχνίδια, κατάλαβαν πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Από εκείνη τη στιγμή μας αμφισβήτησαν ούτε για μια στιγμή. Είχαν απόλυτη πίστη σε μας και εμπιστοσύνη και έλεγαν πως όλα θα πάνε καλά, αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο”, απάντησε ο Klopp.

“ Αυτό ήταν που κάναμε. Όταν χάσαμε τους τελικούς με την Sevilla, την City και την Real, νομίζω πως οι σχολιαστές έλεγαν πως αν δεν κερδίσω τον επόμενο, ίσως προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή η ομάδα. Στην πραγματικότητα τα όμως δε σκεφτόταν κάνεις με αυτόν τον τρόπο. ”

Πότε θεωρεί πως θα επιστρέψει το ποδόσφαιρο:

“ Θα δούμε. Στην Γερμανία είναι πολύ αισιόδοξοι και θεωρούν πως θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου. Θα δούμε τι σημαίνει αυτό. ”

“ Θα δούμε πότε θα επιστρέψει το ποδόσφαιρο εδώ. Γνωρίζουμε τι θέλει ο καθένας και το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να είναι όλοι ασφαλείς και υγιής. Οπότε είναι δυνατό να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, θα το κάνουμε. ” Πρόσθεσε ο Klopp.

“ Είμαστε όλοι στα σπίτια μας, όλοι απομονωμένοι και δεν έχουμε κρούσματα εμείς ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πότε θα είναι εφικτό να επιστρέψουμε και να πρέπει να προπονούμαστε σε γκρουπ των δύο, των πέντε ή των έξι, θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης πάνω σε αυτό. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τις καταστάσεις και δεν θα το κάνουμε, δεν υπάρχει λόγος. ”

“ Το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει σε κάποια πράγματα, όπως να σου φτιάξει τη διάθεση και να σου δώσει κάτι διαφορετικό να σκεφτείς και κάτι να ασχοληθείς. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στις προπονήσεις κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό. ”

Αν έχει αλλάξει η ζωή του λόγω του lockdown:

“ Κοιτάξτε, η ζωή μου δεν έχει αλλάξει πολύ για να είμαι ειλικρινής. Συνήθως δεν βγαίνω έξω. Πηγαίνω στο Melwood μια φορά την ημέρα για οχτώ, εννέα ή δέκα ώρες. Κατά τα άλλα τα πράγματα είναι τα ίδια, γιατί οι συνθήκες στο σπίτι είναι οι ίδιες. ”

“ Δεν πηγαίνουμε σε εστιατόρια και τέτοιου είδους πράγματα, οπότε η ζωή μας δεν αλλάξει πολύ. Δεν μου λείπει αυτό το κομμάτι, αλλά μου λείπουν τα παιδιά, το ποδόσφαιρο και κανονική ζωή που θέλει ο κάθε άνθρωπος. ”

“ Δεν έχει σημασία πως νιώθω εγώ γιατί είμαι σε ένα ιδιωτικό lockdown αν θέλετε, αλλά μπορώ να φανταστώ πως για άλλους ανθρώπους είναι πολύ πιο δύσκολο και ελπίζω να φτιάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα. ”

Οι νέοι των Reds έρχονται.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com