Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 9/4/1975 Γεννιέται ο «God» Robbie Fowler (vid)

Σαν σήμερα: 9/4/1975 Γεννιέται ο «God» Robbie Fowler (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Toxteth του Liverpool ο πρώην επιθετικός των Reds και της εθνικής Αγγλίας, ο επονομαζόμενος God από τους Red fans, ο Robert Bernard Fowler.

Τον ανακάλυψε ο Jim Aspinall σε ηλικία 11 ετών και τον έφερε στις ακαδημίες της Liverpool. Έτσι ο Robbie τον Απρίλιο του 1992 και σε ηλικία 17 ετών θα υπέγραφε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Reds, βάζοντας στην πραγματικότητα υπογραφή σε μια μεγαλειώδη καριέρα.

Το Kop τον φωνάζει «God» και όχι άδικα. Στην πρώτη του θητεία στους Reds – έως το Νοέμβριο του 2001 όταν και πουλήθηκε αντί 11 εκατ. λιρών στη Leeds, κατόπιν εισήγησης του Houllier και παρά τη θέλησή του – ο Robbie σκόραρε 171 γκολ σε 330 εμφανίσεις, κατακτώντας 1 UEFA Cup, 1 FA Cup, 1 UEFA Super Cup και 2 League Cup. Ανήμερα στα γενέθλιά του το 1995 θα ψηφιστεί από την Ένωση Ποδοσφαιριστών ως ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς, τίτλο που θα κερδίσει και την αμέσως επόμενη.

Την πώλησή του ακολούθησε σωρεία αντιδράσεων των οπαδών των Reds, με μεγάλο αριθμό γραμμάτων να κατακλύζει τον τοπικό τύπο. Όμως ο Folwer ήταν δηλωμένος οπαδός των Reds και παρά τις μέτριες εμφανίσεις του σε Leeds και Manchester City, παρέμεινε και παραμένει πολύ ψηλά στη συνείδηση των απανταχού Liverpudlians.

Τον Ιανουάριο του 2006 ο Rafa Benitez θα τον φέρει πίσω στο Anfield με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στην πόλη και στους απανταχού Red fans, αποκαθιστώντας την «αδικία» του 2001 με την απομάκρυνσή του. Μπορεί ο Robbie να μην ήταν πλέον στην κατάσταση και τη φόρμα του παρελθόντος, όμως στον ενάμιση χρόνο της δεύτερης του θητείας στο Anfield, o Fowler πρόλαβε να σκοράρει 12 φορές σε 39 αγώνες και κατακτώντας το F.A. Cup.

Το καλοκαίρι του 2007 θα μετακινηθεί στην Ουαλία για χάρη της Cardiff City και το επόμενο καλοκαίρι θα δεχθεί την πρόταση του πρώην συμπαίκτη του στους Reds και τότε manager της Blacburn Rovers, για την μετακίνησή του στα «Ρόδα». Από το Ewood Park θα φύγει 6 μήνες αργότερα για την Αυστραλία, όπου και θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2012.

Απολαύστε παρακάτω 2 video. Το ένα είναι από την συνέντευξή του όταν επέστρεψε στους Κόκκινους και το άλλο με 100 γκολ από τον God (ο ήχος στο video ανοίγει στο 1′:01″):

Σαν σήμερα: 9/4/1975 Γεννιέται ο «God» Robbie Fowler
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com