Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool προκρίθηκε και σε άλλη διοργάνωση εκτός Champions League

Η Liverpool προκρίθηκε και σε άλλη διοργάνωση εκτός Champions League

Με την είδηση ότι η Liverpool προκρίθηκε στο Champions League της επόμενης σεζόν, υπάρχει ένα επιπλέον μπόνους, καθώς ο σύλλογος θα επιστρέψει επίσης στο UEFA Youth League.

Μετά την ήττα της Totttenham από την Chelsea με 2-0 το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια η σχεδόν σίγουρη συμμετοχή της Liverpool στο Champions League για την σεζόν 2024/25.

Έρχεται μετά από μια περίοδο μακριά από το κορυφαίο ευρωπαϊκό τουρνουά και θα είναι μία από τις 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην εναρκτήρια έκδοση μιας νέας διοργάνωσης.

Όπως πάντα, η πρόκριση στο Champions League σημαίνει επίσης ότι η Liverpool μπορεί να στείλει μια ομάδα U19 στο UEFA Youth League.

Όπως και το διευρυμένο Champions League, έτσι και το UEFA Youth League της επόμενης σεζόν θα ξεκινήσει με τη μορφή πρωταθλήματος, αν και θα διεξαχθούν μόνο έξι αγώνες (τρεις εντός, τρεις εκτός έδρας).

Μετά από αυτό, τα νοκ-άουτ στάδια ξεκινούν με μονοί αγώνες από τη φάση των 32 και μετά, με τους ημιτελικούς και τον τελικό να διεξάγονται σε ουδέτερη έδρα σε τέσσερις ημέρες.

Η κλήρωση για τη φάση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό στις 29 Αυγούστου, όταν η Liverpool θα μάθει τους έξι πρώτους αντιπάλους της.

Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη ώθηση για την ακαδημία του συλλόγου, με το UEFA Youth League να θεωρείται ως μια κρίσιμη πορεία από την εγκατάσταση της U21 και προς την πρώτη ομάδα.

Οι Curtis Jones, Harvey Elliott, Jarell Quansah, Conor Bradley, Neco Williams, Rhys Williams, Stefan Bajcetic, Ben Doak και Kaide Gordon ακονισαν τα δόντια τους στη διοργάνωση πριν ανέβουν στην κατηγορία.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν το 2022/23, οι νεαροί Reds έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, νικώντας τις Napoli, Ajax και Rangers στη φάση των ομίλων και την Porto στους 16, πριν αποκλειστεί από τη Sporting CP.

Η U21 της Liverpool θα αντιμετωπίσει επίσης ηπειρωτικούς αντιπάλους στο Premier League International Cup, στο οποίο προκρίθηκε τερματίζοντας στην πρώτη 12άδα του πρωταθλήματός της.

Πιο πρόσφατα, η U21 έπαιξε με τη Monaco, την Benfica, τη Feyenoord και την Athletic Club στο φετινό τουρνουά, το οποίο ολοκληρώθηκε με ήττα 3-1 από την τελευταία.

Η Liverpool προκρίθηκε και σε άλλη διοργάνωση εκτός Champions League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com