Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/4/2008 Πρόκριση στους 4 με νίκη επί της Arsenal (vid)

Σαν σήμερα: 8/4/2008 Πρόκριση στους 4 με νίκη επί της Arsenal (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Rafa Benitez θα κερδίσουν την Arsenal στο Anfield για την φάση των 8 του Champions League και θα προκριθούν στα ημιτελικά φάση του θεσμού.

Με τους Reds να έχουν αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στο Emirates, οι περισσότεροι θα περίμεναν μια συντηρητική 11άδα από τον Rafa Benitez.  Όμως ο Ισπανός τεχνικός  παρέταξε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τον Crouch στην κορυφή της επίθεσης, πίσω του τον Torres, τον Kuyt στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Gerrard σε θέση έξω αριστερά!!!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Arsenal πραγματικά να «πετάει» στο γήπεδο και  οι παίχτες της να αλλάζουν θέσεις και πάσες με κινηματογραφική ταχύτητα. Έτσι το γκολ του Abοu Diaby (13′) ήρθε φυσιολογικά κι έτσι η Liverpool βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Στην πρώτη σοβαρή επίσκεψη των Reds στα καρέ του Almunia, η ομάδα μας κέρδισε κόρνερ, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση χάρις την εξαίρετη κεφαλιά του Sami Hyypia (30′). To Anfield είχε πάρει φωτιά…

Το α’ ημίχρονο έληξε με 1-1, όμως αυτό που ακολούθησε στο β’ ημίχρονο ήταν κάτι που ίσως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει.  Έχοντας  η Arsenal χάσει στο 38′ τον Flamini λόγω τραυματισμού (αντικαταστάθηκε από τον Gilberto), το γήπεδο είχε αρχίσει να γέρνει. Το δίδυμο Crouch – Torres στην επίθεση δημιουργούσε προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Gunners και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Στο 69′, μετά από βολέ του Reina, ο Crouch πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Torres μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός πέτυχε ίσως το ωραιότερο γκολ με τη φανέλα της Liverpool!!!

Η είσοδος του Walcott έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι της Arsenal και ήταν μια δική του εντελώς προσωπική ενέργεια, όταν διέσχισε το μισό γήπεδο, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Adebayor για να γίνει το 2-2.

Ήταν το 84ο λεπτό και η Liverpool ήταν κυριολεκτικά φάτσα με τον αποκλεισμό, όμως οι Reds δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη…  Με τη σέντρα, ο Babel παίρνει τη μπάλα, μπαίνει μέσα στην περιοχή της Arsenal και ο Kolo Toure τον γκρεμίζει… Πέναλτι… Είχε περάσει ακριβώς ένα λεπτό… Gerrard και 3-2 στο 86′!!!

Φωνές, πανηγύρια, πραγματικό κολαστήριο το Anfield εκείνη τη βραδιά, με κόσμο και ομάδα στους επτά ουρανούς. Η Arsenal βγήκε όλη μπροστά στο τέλος για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, όμως ύστερα από ένα διώξιμο του Dirk Kuyt στην άμυνά μας, ο Babel έφυγε σαν σφαίρα μπροστά και πλάσαρε σωστά τον Almunia γράφοντας το 4-2 (90′). Ο Fabregas ακόμα του τραβάει τη φανέλα…

Στο Anfield εκείνο το βράδυ Τρίτης βρέθηκαν 41.985 θεατές, ανάμεσά τους και 15 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Σουηδός P. Fröjdfeldt.

Απολαύστε τα γκολ της συνάντησης με Phil Thompson να πανηγυρίζει στο studio του Sky Sports:

Τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, μετά το τέλος της συνάντησης με την Arsenal στο Champions League
Τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, μετά το τέλος της συνάντησης με την Arsenal στο Champions League
Σαν σήμερα: 8/4/2008 Πρόκριση στους 4 με νίκη επί της Arsenal
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com