Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/3/1949 Γεννιέται ο John Toshack (vid)

Σαν σήμερα: 22/3/1949 Γεννιέται ο John Toshack (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1949 στο Cardiff, ο Ουαλός διεθνής πρώην επιθετικός των Κόκκινων John Benjamin Toshack.

Τα ποδοσφαιρικά του βήματα θα τα ξεκινήσει από την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την Cardiff City, γενόμενος μάλιστα ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 16 χρονών.

Στις 11 Νοεμβρίου του 1970, θα τον φέρει στο Anfield ο Bill Shankly, με το ποσό της μετεγγραφής του να φθάνει στο ποσό ρεκόρ για την εποχή των 110.000 λιρών. Από αυτό το ποσό, οι 100.000 πήγαν στην Craidff City, 5.500 λίρες στην Αγγλική Ομοσπονδία και οι υπόλοιπες 5.500 λίρες στον John Toshack. Η επιλογή του John Toshack έγινε από τον Bill Shankly, μετά την ατυχή έκβαση της υποψήφιας μετεγγραφής του Frank Worthington από την Huddersfield Town, ο οποίος δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ.

Στους Reds ο John Toshack, θα συνεργαστεί άριστα στον αγωνιστικό χώρο με τους Kevin Keegan and Steve Heighway. Μάλιστα ήταν τόσο εντυπωσιακή και αποτελεσματική η συνεργασία του με τον Kevin Keegan, που την είχαν χαρακτηρίσει «τηλεπαθητική».

Ο John Toshack θα παραμείνει 8 χρόνια περίπου στους Κόκκινους, σημειώνοντας 96 γκολ σε 247 εμφανίσεις με την famous Red shirt,  βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων, 2 κυπέλλων UEFA ενός κυπέλλου Αγγλίας και ενός Charity Shield.

Δυστυχώς για τον John Toshack τα πολλά προβλήματα τραυματισμών του, τον οδήγησαν να επιστρέψει στην Ουαλία για να γίνει παίκτης/προπονητής στη Swansea City τον Μάρτιο του 1978 και από το καλοκαίρι του 1983 να ακολουθήσει μία πολύ πετυχημένη καριέρα ως manager σε αρκετούς Συλλόγους αλλά και στην Εθνική Ομάδας της Ουαλίας.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Ουαλό πρώην επιθετικό των Κόκκινων:

Σαν σήμερα: 22/3/1949 Γεννιέται ο John Toshack
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com