Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/7/1951 Γεννιέται ο Ray Kennedy (vid)

Σαν σήμερα: 28/7/1951 Γεννιέται ο Ray Kennedy (vid)

Σαν σήμερα το 1951 γεννιέται άλλος ένας μεγάλος παίχτης που τίμησε τη φανέλα των Scousers. Με καταγωγή από το Seaton Delaval, ένα μικρό χωριό με όχι περισσότερους από 5.000 κατοίκους, ο Raymond Kennedy υπήρξε ένας εξαιρετικός επιθετικός και όχι μόνο…

Στη Liverpool υπογράφει σχεδόν τέτοια μέρα το 1974, με τους Reds να δίνουν 180.000 λίρες στην Arsenal για να τον αποκτήσουν. Ήταν η τελευταία μεταγραφή του Bill Shankly πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Bob Paisley. Πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου του ίδιου έτους στο Stamford Bridge εναντίον της Chelsea. Θα χρειαστεί μόλις 22 λεπτά για να σκοράρει για πρώτη φορά με την ομάδα μας, σε ένα παιχνίδι που θα επικρατήσουμε άνετα με 3-0.

Βέβαια ο Paisley είχε για τον Ray άλλα σχέδια, καθώς με Keegan και Toshack οι δυο θέσεις της επίθεσης έμοιαζαν πιασμένες. Θα καθιερωθεί ως αριστερό εξτρέμ και θα σκοράρει στον 1ο τελικό του UEFA Cup το 1976 εναντίον της Brugge στο Anfield, ξεκινώντας την αντεπίθεση των Reds, καθώς η ομάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν με 2-0 πίσω στο σκορ. Η Liverpool θα κερδίσει με 3-2 τελικά και στον επαναληπτικό θα αποσπάσει χρυσή ισοπαλία με 1-1 στο Brugge, σηκώνοντας το τρόπαιο. Την ίδια χρονιά η Liverpool κατακτά και το πρωτάθλημα Αγγλίας. Μέχρι την αποχώρησή του από την ομάδα το 1982, θα «προλάβει» να σηκώσει 5 Πρωταθληματα Αγγλίας, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 UEFA Cup, 1 UEFA Super Cup, 1 League Cup and 3 FA Charity Shields. Συνολικά θα φορέσει την famous Red shirt 393 φορές και θα σημειώσει 72 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 1982 θα μετακινηθεί στην Ουαλία για χάρη της Swansea City, όπου θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη στους Κόκκινους, τον John Toshack ο οποίος είχε αναλάβει manager των «Κύκνων».

Ας απολαύσουμε ένα βίντεο από την δράση του Ray Kennedy με την Κόκκινη Φανέλα:

Σαν σήμερα: 28/7/1951 Γεννιέται ο Ray Kennedy
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com