Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > H τελευταία φορά του FIFA CLUB WORLD CUP

H τελευταία φορά του FIFA CLUB WORLD CUP

Οι Κόκκινοι θα ταξιδέψουν στο Qatar, τον προσεχή Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το FIFA Club World Cup για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Παρά το αρχικό μπέρδεμα που υπήρξε όσο αφορά τη διεξαγωγή του τουρνουά, με την ομάδα του Klopp να μην είναι ενημερωμένη για την αναμενόμενη συμμετοχή τους ,μέχρι την ανακοίνωση της FIFA-στην αρχή του μήνα, ότι το Qatar θα είναι οι οικοδεσπότες , η Liverpool θα πάρει σοβαρά υπόψη της τη διοργάνωση σε μια προσπάθεια να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές σε επίπεδο συλλόγων.

Από το 2012 ο θεσμός αυτός θα αλλάξει μορφή, οπότε αυτή είναι μάλλον μία καλή ευκαιρία για τους Κόκκινους να κατακτήσουν ένα τρόπαιο το οποίο λείπει από τη συλλογή τους.

Το 1981 η Liverpool είχε χάσει με 3-0 από τη Flamengo και το 1984 είχε γνωρίσει επίσης την ήττα με 1-0 από την Independiente ,τότε που ο τίτλος κρινόταν μόνο σε έναν αγώνα, πριν πάρει τη σημερινή του μορφή ,αυτή του μίνι τουρνουά.

Το 2005 επίσης μετά την φημισμένη τους νίκη επί της AC Milan στην Κωνσταντινούπολη ,συμμετείχαν ξανά στο FIFA Club World Championship- όπως λεγόταν τότε, χωρίς επιτυχία όμως και πάλι.

Αντιμετωπίζοντας στον Τελικό τη Sao Paulo, η ομάδα του Rafa Benitez είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 στην Ιαπωνία, αλλά το αποτέλεσμα αυτό λέει μόνο τη μισή ιστορία γύρω από τι το τι διαδραματίστηκε στην προσπάθεια των Κόκκινων να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Οι αγώνες έλαβαν μέρος στις Yokohama, Tokyo και Toyota, στην άλλη άκρη του πλανήτη, με τους οπαδούς της Liverpool στην Αγγλία, να ανοίγουν τους δέκτες τους στις 10 το πρωί για να δουν πως τα πήγαινε η ομάδα τους.

Αν και ο θεσμός παρουσίαζε την ευκαιρία στη Liverpool να αντιμετωπίσει ομάδες από τις 4 γωνίες του πλανήτη, υπήρχαν κάποιοι γνωστοί ‘εχθροί’ στο σόου.

Στη Sydney FC έπαιζε ο Dwight Yorke- πρώην παίκτης της Manchester United και στην Al- Ittihad, o Joseph-Desire Job, πρώην παίκτης της Middlesbrough, ενώ ο μελλοντικός παίκτης της Arsenal, Denilson, έπαιζε τότε στη Sao Paulo.

O Keylor Navas, τερματοφύλακας της Real Madrid, προσπαθούσε να επιστρέψει στην γενέτειρα του για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, στην Costa Rica ,περνώντας τα γενέθλια του όμως στον πάγκο, καθώς έβλεπε τη Liverpool να νικά στον Ημιτελικό την ομάδα του, την Deportivo Saprissa.

Από τις ομάδες που θα συμμετείχαν ζητήθηκε να ονομάσουν αποστολές των 23 παικτών η κάθε μία, αλλά τα νούμερα στις φανέλες τους έπρεπε να είναι από το 1 ως το 23.

Αν και αυτό το μέτρο δεν επηρέασε την πλειοψηφία των παικτών, υπήρξαν κάποιοι που έπρεπε να αλλάξουν φανέλες όπως ο Pepe Reina, o Florent Simana-Pongolle, o Stephen Warnock και ο Scott Carson.

O Reina, αντάλλαξε το 25 που φορούσε για το 12, ο Pongolle πήρε το 11 αντί του 24 που είχε πάντα, ο Warnock έπαιξε με το 2 στην πλάτη αντί του 28 και ο Carson πήρε το 13 αντί του 20.

Οι νεαροί, Danry O’Donnell ,Darren Potter και David Raven, είδαν τα ονόματα τους να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, αλλά δεν ταξίδεψαν.

Η αλήθεια είναι ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά ήρθε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τη Liverpool, αφού διατάρασσε το πρόγραμμα τους στην Premier League.

Όχι μόνο ήταν αήττητοι στις 10 προηγούμενες εξόδους τους, πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, αλλά δεν είχαν δεχθεί και κανένα γκολ, με την τελευταία τους νίκη πριν την διακοπή να είναι αυτή επί της Middlesbrough με 2-0.

Θεωρούμενοι ως φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο, επέκτειναν το αήττητο τους και άλλο μετά τη νίκη με 3-0 στον Ημιτελικό επί της Deportivo Saprissa.

O Peter Crouch έβαλε δύο τέρματα ανεβάζοντας σε διπλάσιο ψηφίο τον αριθμό των τερμάτων που είχε πετύχει συνολικά για τη Liverpool, μετά την παρατεταμένη ‘ξηρασία’ που είχε ακολουθήσει τη μεταγραφή του από τη Southampton.

To άλλο τέρμα ,είχε την υπογραφή του Steven Gerrard.

Αλλά ενώ τα πράγματα πήγαιναν καλά στον αγωνιστικό χώρο, εκτός αυτού, ο Benitez προσπαθούσε να συνέλθει από τη μάχη του πατέρα του,  να κρατηθεί ζωντανός λόγω μακρόχρονης ασθένειας- τελικά δεν τα κατάφερε, στο διάστημα που οι Κόκκινοι βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Ο Ισπανός ήθελε να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να βρεθεί με την οικογένεια του, αλλά στάθηκε αδύνατο να βρει την κατάλληλη πτήση με αποτέλεσμα να χάσει την κηδεία η οποία έγινε την ημέρα του Τελικού της Liverpool με τη Sao Paulo.

O Benitez ήταν αποφασισμένος να κερδίσει το τρόπαιο προς τιμή του πατέρα του, αλλά τελικά οι Κόκκινοι στάθηκε αδύνατο να νικήσουν τον αρχηγό της Sao Paulo, Rogerio Ceni, ο οποίος υπερασπιζόταν την εστία τους.

Δεν υπήρξε σίγουρα έλλειψη προσπάθειας.

Ο φημισμένος Ceni, ήταν περισσότερο γνωστός για την επίτευξη τερμάτων παρά για τις αποκρούσεις του και εκείνη μάλιστα τη χρονιά είχε πετύχει 21 τέρματα.

Στον Ημιτελικό της ομάδας του απέναντι στην Al- Ittihad ήταν αυτός που είχε πετύχει από το σημείο του penalty το νικητήριο τέρμα (τελικό αποτέλεσμα 3-2).

Οι προσπάθειες του πάντως στη Yokohama, ανέκοψαν τις προσπάθειες των Κόκκινων να πάρουν το πάνω χέρι στον αγώνα, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί στο τέλος Man of the Match, κερδίζοντας επίσης και τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά.

Ο μελλοντικός μέσος της Chelsea, Mineiro, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, λίγο πριν να συμπληρωθεί το μισάωρο και αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δεχόταν μετά από δύο μήνες η άμυνα των Κόκκινων.

Παρόλα αυτά η Liverpool είχε κυριαρχήσει στον αγώνα από την αρχή ως το τέλος.

Οι Luis Garcia και Pongolle είχαν δύο γκολ ακυρωθέντα λόγω οφσάιντ αν και οι αποφάσεις του διαιτητή αμφισβητήθηκαν, ενώ και ένα κόρνερ του Hyypia, δόθηκε άουτ πριν να φτάσει η μπάλα στον Finnan.

Είχαν επίσης δύο δοκάρια με τους Garcia και Harry Kewell με τον τελευταίο μάλιστα να ζητά έντονα και penalty στον χρόνο καθυστέρησης με τον διαιτητή να μην το δίνει τελικά.

Κι άλλες χαμένες ευκαιρίες από τον Garcia και τον Fernando Morientes, έδειξαν τελικά ότι εκείνη δεν επρόκειτο να είναι η βραδιά της Liverpool.

H απογοήτευση πάντως της βραδιάς δεν ολοκληρώθηκε με το σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Didi Hamann ξημέρωσε σε κελί της Αστυνομίας, αφού μετά τον αγώνα, οι παίκτες της Liverpool βγήκαν έξω για να ‘πνίξουν’ με μπύρες τη λύπη τους, και δημιουργήθηκε κάποιο θέμα με οπαδούς έξω από το μπαρ που είχαν καταλήξει.

«Είχαμε χάσει με 1-0 σε έναν αγώνα που έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Τους είχαμε διαλύσει.» δήλωσε αργότερα ο Hamann.

«Μετά τον αγώνα πήγαμε να πιούμε γιατί θέλαμε να δούμε και τον αγώνα της Chelsea εναντίον της Arsenal. Ήπιαμε λίγο παραπάνω κι όταν έκλεισε το μπαρ, δημιουργήθηκε πρόβλημα με κάποιους λίγο πιο ‘επιθετικούς’».

«Υπήρχαν εκεί κάποιοι οπαδοί της Liverpool αλλά και κάποιοι φίλοι του Carra ,και σε λιγότερο από ένα λεπτό υπήρχε αστυνομία σε όλη την περιοχή.»

«Όλοι προσπάθησαν να ξεφύγουν τρέχοντας.»

«Εκείνη την περίοδο ήμουν τραυματίας, οπότε δεν μπορούσα να τρέξω.»

«Όχι ότι αν ήμουν καλά, δεν θα με έπιαναν αφού οι άλλοι ήταν πιο γρήγοροι από μένα.»

«Με έπιασε ένας αστυνομικός και με πήρε μαζί του. Είχε πάει 3 η ώρα τα ξημερώματα και ήμουν πολύ νευρικός γιατί το λεωφορείο της ομάδας θα έφευγε από το ξενοδοχείο στις 8.»

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Carra ρωτούσε τον Sami(Hyypia) αν είχα επιστρέψει. Τηλεφωνούσε κάθε 15 λεπτά στον Hyypia, γιατί ανησυχούσε μήπως κι εκείνος είχε βρει τον μπελά του.»

«Σίγουρα ο Sami δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένος με τα τηλεφωνήματα του Carra ,γιατί λατρεύει τον ύπνο.»

«Θα κατηγορούσα για ότι συνέβη τον Carra και την συνοδεία του» (είπε αστειευόμενος).

Ένα χαοτικό τέλος σε ένα χαοτικό ταξίδι για τους Κόκκινους για τους οποίους οτιδήποτε μπορούσε να πάει στραβά ,πήγε!

Ας ελπίσουμε η Liverpool του Jurgen Klopp θα τα καταφέρει καλύτερα από την ομάδα του Benitez και θα φέρει στο σπίτι, το τρόπαιο του FIFA Club World Cup.

H τελευταία φορά του FIFA CLUB WORLD CUP
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com