Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Matip: «Μου αρέσει πολύ να ξεκινάω τις επιθέσεις της ομάδας»

Matip: «Μου αρέσει πολύ να ξεκινάω τις επιθέσεις της ομάδας»

Ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό πού έχει εισάγει τελευταία στο παιχνίδι του ο Joel Matip, είναι το ‘κουβάλημα’ της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Από τη στιγμή πού ξανακέρδισε τη θέση του βασικού (κυρίως λόγω του τραυματισμού του Joe Gomez), δεν ήταν λίγες οι φορές όπου έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του και ξεκινούσε ένα σπριντ προς το μισό του αντιπάλου.

Έχοντας κάνει πλέον γνωστό και αντιληπτό αυτό το στοιχείο του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται, ο κεντρικός αμυντικός της Liverpool ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του site των Reds για το πώς αποφάσισε να εντάξει στην ποδοσφαιρική του καθημερινότητα ένα χαρακτηριστικό πού δεν ταιριάζει με τη θέση του.

Και ο Καμερουνέζος απάντησε:

«Είμαι αμυντικός, όμως μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα πόδια μου σε αυτές τις καταστάσεις.»

«Σαν ομάδα, έχουμε αρκετά συχνά την κατοχή της μπάλας, και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Το απολαμβάνω πραγματικά. Δε νομίζω ότι είναι κακό να απολαμβάνεις τον τρόπο πού αγωνίζεσαι.»

«Όταν ήμουν νέος, προσπαθούσα να ξεκινάω το παιχνίδι μου από πίσω. Αυτός είμαι και έτσι παίζω. Μερικές φορές βοηθάει, και ελπίζω να βοηθά και την ομάδα μας.»

«Ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνω τόσο συχνά, όμως νομίζω ότι (ο Klopp) με εμπιστεύεται.»

Jurgen Klopp και Joel Matip.
Jurgen Klopp και Joel Matip.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com