Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Κάντε το όπως στο Dragão

Κάντε το όπως στο Dragão

Απόψε η Liverpool  αντιμετωπίζει την Porto στο Anfield με στόχο να βάλει τα θεμέλια για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Είναι μεγάλη υπόθεση οι Reds να βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης. Γράφει ο Ερρίκος Σουλολλάρι στο Liverpool.gr  

Επιτέλους το Champions League επέστρεψε και για αυτό η χαρά μας είναι μεγάλη. Όχι μόνο σαν ποδοσφαιρόφιλοι που έτσι κι αλλιώς ζούμε για κάτι τέτοιες διοργανώσεις αλλά και σαν φίλαθλοι της Liverpool. H αγαπημένη μας ομάδα απόψε φορά τα γιορτινά της και ετοιμάζεται για ακόμη μια  βραδιά να μας χαρίσει ένα ποδοσφαιρικό θέαμα.

Ένα θέαμα όπως από τα πολλά που μας χάρισε πέρσι σε αυτή την διοργάνωση με την μοναδική πίκρα στο τελικό. Φέτος σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να βρεθούμε εκ νέου στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Για την φανέλα της Liverpool αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο αλλά πλέον έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Κατά κάποιο τρόπο η τύχη μας χαμογέλασε στη κλήρωση και έτσι ο δρόμος προς τα ημιτελικά φαντάζει πιο εύκολος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα του Klopp θα υποτιμήσει τον αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που πέρσι στους 16 τον σκόρπισε στην έδρα του με 0-5 και εδώ απλά ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Απόψε στην προημιτελική φάση η Porto έρχεται στο Anfield για το πρώτο ματς και σίγουρα το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι Πορτογάλοι, παρότι θα έχουν αρκετές απουσίες πάντα μεσοεπιθετικά είναι επικίνδυνοι διότι διαθέτουν γρήγορους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αναμφισβήτητα απόψε ο στόχος τους θα είναι να πετύχουν κάποιο τέρμα. Αν καταστεί δυνατό να φύγουν με ένα αποτέλεσμα ανοιχτό για τον επαναληπτικό.

Ωστόσο τούτο δεν συνεπάγεται πως θα τα καταφέρουν! Ο Klopp γνωρίζει ευθύς εξ αρχής πόσο σημαντικό είναι για τους  Reds να τελειώσουν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Αυτή την δεδομένη στιγμή η Liverpool βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή της premier league  και σίγουρα θέλει να πάει όσο γίνεται πιο ξεκούραστη  στα ημιτελικά.

Διότι αν η ίδια βάλει δύσκολα στον εαυτό της με την Πόρτο τότε θα χρειαστεί να σπαταλήσει κι άλλες δυνάμεις στο επαναληπτικό για να κάνει το αυτονόητο. Είναι σαφές πως απόψε η ομάδα του Klopp θα πρέπει να πάρει σκορ πρόκρισης, διότι  κάθε άλλο αποτέλεσμα θα βάλει σε περιπέτειες όχι μόνο την υπόθεση πρόκριση αλλά και τον τίτλο.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, φαντάζομαι πως από τη μεριά του Klopp  δεν θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις στην εντεκάδα. Να πούμε πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Robertson, καθώς είναι τιμωρημένος. Μια απουσία πολύ σημαντική  για τους Reds, διότι ο Σκοτσέζος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία της ομάδας. Κατά εμέ και από τα μεγαλύτερα μπακ στην Ευρώπη αυτό το διάστημα.

Μολαταύτα, το δυνατό όπλο για την Liverpool είναι η μαγική 3αδα μπροστά που αν βρεθούν σε καλή βραδιά μπορεί να σκορπίσουν στους 5 ανέμους τους Πορτογάλους. Πέρα από την επιθετικής της τριπλέτα, ο Klopp περιμένει πολλά και από τον Ολλανδό Van Dajik σε ότι αφορά την αμυντική της λειτουργία αλλά και βέβαια από τον Alison.

Άλλωστε, για να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα σε νοκ αουτ παιχνίδι σε μια τέτοια διοργάνωση θες όλα τα δυνατά σου σημεία να είναι σε καλή βραδιά αλλιώς μπορείς εύκολα να την πατήσεις. Για την Porto όπως προανέφερα οι απουσίες της θα κάνουν πιο εύκολο το έργο των reds. O Abubakar, o  Herera και ο Pepe είναι τρεις ποδοσφαιριστές μείζονος σημασίας για την ομάδα της Πορτογαλίας.

Κλείνοντας, τακτικά περιμένω να δω σε λίγες ώρες (22:00) μια ομάδα να πνίγει τον αντίπαλο σε πρέσινγκ και θέλω να πιστεύω πως θα πετύχουμε και κάποιο γκολ στα πρώτα λεπτά. Αν συμβεί αυτό τότε πιστεύω πως η ομάδα θα κάνει ένα καλό παιχνίδι αν όμως δεν πετύχουμε κάποιο γκολ, τότε το άγχος όσο περνά η ώρα θα κάνει βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών με την Porto πάντα να κοιτά να κρατήσει σκορ πρόκρισης για το επαναληπτικό.

Σχετική εικόνα

 

Καλή επιτυχία Liverpool!!!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com