Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά η Liverpool!

Έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά η Liverpool!

Έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά η Liverpool! Οι Reds επικράτησαν της Porto με 2-0 με τα γκολ των Keita και Firmino και θα πάνε στην Πορτογαλία, για να τελειώσουν την δουλειά.

Α’ Ημίχρονο: Με τρείς αλλαγές παρατάχθηκαν οι Reds κόντρα στην Porto. Την θέση του τιμωρημένου Andrew Robertson πήρε ο James Milner. Ο αρχηγός, Jordan Henderson ξεκίνησε αντί του Wijnaldum και ο Lovren αντί του Matip. Ούτε πέντε λεπτά δεν είχαν συμπληρωθεί στην αναμέτρηση και οι Reds άνοιξαν το σκορ με τον Naby Keita! Ο Firmino γύρισε στον Keita. Ο μέσος από τη Γουινέα πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Torres και κατέληξε στα δίχτυα του Casillas. Η Liverpool συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης σε αναζήτηση του δεύτερου γκολ. Ο Salah το έψαξε σε δύο περιπτώσεις στο 18’, όμως η πρώτη κόπηκε από την άμυνα των Δράκων και η δεύτερη από τον Casillas. Ο Αιγύπτιος έχασε και στο 22’ μια τεράστια ευκαιρία μετά από λάθος της άμυνας της Porto. Ο Φαραώ ήταν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και να τελειώσει τη φάση. Οι Reds συνέχισαν όμως να ψάχνουν το 2-0 και τελικά το βρήκαν στο 26ο λεπτό με τον Bobby Firmino! Ο αρχηγός, Jordan Henderson βρήκε τον Alexander-Arnold με μια εξαιρετική πάσα σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, εκείνος έδωσε στον Firmino και ο Βραζιλιάνος τελείωσε τη φάση προ κενής εστίας. Η Porto είχε όμως απάντηση στις ευκαιρίες με τον Marega. Ο Alisson τον νίκησε όμως δύο φορές σε δύο λεπτά. Πρώτα με τα πόδια και έπειτα μπλόκαρε σταθερά την προσπάθειά του. Ο Henderson δημιούργησε ξανά, στο 34’, αλλά ο Firmino δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε στην εξέδρα. Η Liverpool είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο: Η Liverpool παραλίγο να χτυπήσει ξανά με την έναρξη του ημιχρόνου, αλλά το γκολ του Sadio Mane ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ίσως και λανθασμένα στο 47’. Ο Salah συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 51’ τον σταμάτησε ο Casillas. Δεν είχε δύναμη το τελείωμα του Φαραώ. Ούτε στο 63’ κατάφερε να σκοράρει ο Salah. Σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Henderson και κατέληξε άουτ. Το γκολ και τη μείωση του σκορ έψαχνε και ο Marega και απείλησε ξανά τον Alisson στο 69’. Ο Βραζιλιάνος είχε και πάλι απάντηση. Η Liverpool έκανε την πρώτη της αλλαγή στο 73’ με τον Origi να αντικαθιστά τον Origi. Ο Marega προσπάθησε να κάνει άλλες δύο φορές τη ζημιά, αλλά προσπάθειές του ήταν άστοχες. Στο 81’ ο Firmino αντικαταστάθηκε από τον Sturridge. Ο Keita πάτησε περιοχή στο 92’ και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά κόπηκε από την άμυνα της Porto. 

Για τους Reds ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας την Κυριακή κόντρα στην Chelsea στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner, Fabinho, Keita, Henderson, Mane (73’ Origi), Firmino (82’ Sturridge), Salah.

Porto: Casillas, Felipe, Milatao, Pereira, Telles, Danilo Pereira, Torres, Corona, Otavio, Soares, Marega.

Ο Keita σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com