Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: “ Έλλειψη ηγεσίας ”

Δίκη του Hillsborough: “ Έλλειψη ηγεσίας ”

Δευτέρα 4/3/2019
Η έλλειψη ηγεσίας αλλά και επιπόλαιες αποφάσεις οδήγησαν στη συσσώρευση του πλήθους έξω από το Hillsborough, είπε στο Preston Crown Court, ο έμπειρος σε θέματα αστυνόμευσης γηπέδων, Douglas Hopkins, πρώην Διοικητής αγώνων, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Πρόσθεσε δε ότι ήταν «μοιραίο λάθος» η είσοδος των οπαδών μέσω της θύρας εξόδου, στη Leppings Lane, χωρίς να προειδοποιηθούν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη μέσα.
Ο κ. Hopkins ο οποίος ήταν Διοικητής αγώνων στο Highbury της Arsenal, στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90, είπε στους ενόρκους ότι ο David Duckenfield, θα έπρεπε να είχε φύγει από το γραφείο ελέγχου της Αστυνομίας στο Hillsborough ,πηγαίνοντας στα σημεία εισόδου της Leppings Lane ,στις 2:17, χρονική στιγμή κατά την οποία ο Supt Roger Marshall, είχε ζητήσει να κλείσει ο δρόμος καθώς έβλεπε το πλήθος να συγκεντρώνεται εξαιρετικά γρήγορα.
Το Δικαστήριο άκουσε πάλι ότι ο David Duckenfield, έδωσε τη διαταγή να ανοίξει η θύρα εξόδου, για να εξομαλύνει την κατάσταση έξω από το γήπεδο στις 14:52 ,μετά από 3 αιτήσεις του Supt Roger Marshall, σύμφωνα με τον οποίο πλέον κινδύνευαν ζωές μπροστά από τα σημεία εισόδου.
Ο κ.Hopkins είπε επίσης ότι αν και ο κ.Duckenfield είχε μόλις αναλάβει τον ρόλο του Διοικητή αγώνα, στον Ημιτελικό του FA Cup, μόλις λίγες βδομάδες πιο πριν για την ακρίβεια, θα έπρεπε ως αρχηγός πλέον της South Yorkshire Police, «να προετοιμάσει τον εαυτό του, πλήρως και λεπτομερώς» και ότι η 29 χρονών εμπειρία του στην Αστυνομία του ήταν υπεραρκετή.
Ο κ.Hopkins, ρωτήθηκε επίσης για το τούνελ που οδηγούσε στην είσοδο της Leppings Lane, όπου συνέβη η τραγωδία.
Απάντησε ότι ήταν «ουσιώδες’ να υπάρχουν αστυνομικοί κατά μήκος του και ότι θα έπρεπε να υπάρχουν «ορατές» πινακίδες που να υποδεικνύουν την κατεύθυνση των οπαδών προς τις πλευρές της κερκίδας.
«Στις έρευνες που προηγήθηκαν, ο κ.Duckenfield, έδωσε έμφαση στη διαφυγή και στους δρόμους ασφαλείας, αλλά αυτό που έκανε στην πραγματικότητα ήταν να βοηθήσει τους οπαδούς-ένα μεγάλο μέρος τους, να διαφύγουν από μια επικίνδυνη και δύσκολη κατάσταση , σε μια άλλη περιοχή χωρίς να τους εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα.» είπε.
Ο κ.Hopkins, ο οποίος πριν τη σύνταξη του, εργάστηκε κι ως σύμβουλος ελέγχου του πλήθους σε αγώνες FA Cup- στα πλαίσια των καθηκόντων του στην Αστυνομία, είπε επίσης ότι κατά τη γνώμη του, ο προκάτοχος του κ.Duckenfield, o Brian Mole, θα έπρεπε να ήταν πιο κατατοπιστικός όσο αφορά την αστυνόμευση του γηπέδου από τον νέο Διοικητή, για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Αυτό ήταν το πλέον πρόσφατο "επεισόδιο" της δίκης του Hillsborough.
Αυτό ήταν το πλέον πρόσφατο «επεισόδιο» της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com