Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σπάνια εμφάνιση του πιο φημισμένου πανό!

Σπάνια εμφάνιση του πιο φημισμένου πανό!

Καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις και ζώντας την ένταση του αγώνα με αντίπαλο την Bayern Munich, δεν προσέξαμε στις κερκίδες του Anfield την σπάνια εμφάνιση του πιο φημισμένου πανό των οπαδών της Liverpool, σε αγώνες Ευρώπης!
Η ίδια η ιστορία στο μεγαλείο της, βγήκε από κάποιο ντουλάπι και έκανε ξανά την εμφάνιση του στο Kop, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πιο παλιούς!
«Joey ate the frogs legs»
«Made the Swiss Role”
«Now hes Munching Gladbach»
Έχοντας διαστάσεις 7.5 επί 2.5 μέτρα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στη Ρώμη το 1977 και δημιουργοί του υπήρξαν οι Phil Downey και Jimmy Cummings- ο τελευταίος δυστυχώς απεβίωσε το 1999 σε ηλικία μόλις 43 ετών.
Ο Joey δεν είναι άλλος από τον Ουαλό ,πρώην παίκτη των Κόκκινων Joey Jones, ακραίο αμυντικό τον οποίο είχε φέρει στη Liverpool , o Bob Paisley, τον Ιούλιο του 1975 και ο οποίος κατέκτησε μεταξύ άλλων και το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης- το πρώτο της Liverpool, στη Ρώμη το 1977.
Το πανό πλέον αποτελεί ιδιοκτησία του Jones, του το παρέδωσαν ως δώρο οι Downey και Cummings όταν έφυγε από την ομάδα, ενώ ένα αντίγραφο του υπάρχει και στο Anfield.
O Jones πρόσφατα είχε δηλώσει μάλιστα ότι «Το πανό αυτό έχει την ίδια σημασία για μένα με το μετάλλιο του νικητή του Τελικού. Όταν το είδα στη Ρώμη δεν μπορούσα να το πιστέψω. Υπήρχαν τόσο φημισμένοι παίκτες στη Liverpool εκείνη την περίοδο. Οι άλλοι 10 της ενδεκάδας ήταν ονόματα- βιτρίνα. Δεν οφειλόταν στην τεχνική μου να έχω πανό με το όνομα μου, σίγουρα. Με έκανε πάντως να νιώθω 3 μέτρα ψηλότερος.»
Ο πρώην παίκτης όμως των Κόκκινων, οπαδός της Liverpool από μικρός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω του χαρακτήρα του ,στους φιλάθλους γι αυτό και τον επέλεξαν για το πανό.
Οι αρχικές του διαστάσεις ήταν 1.8 x 1 μέτρο, κατασκευάστηκε πριν τους αγώνες στα Προημιτελικά εναντίον της St Etienne και έγραφε «Joey eats frogs legs»
Στα Ημιτελικά , η Liverpool αντιμετώπιζε την Zurich ,οπότε οι Downey και Cummings έγραψαν σε πανό «With a doubt, Zurich Zur-out».
Με συνολικό σκορ 6-1 οι Κόκκινοι απέκλεισαν και τους Ελβετούς, οπότε οι δημιουργοί του πανό άρχισαν να σκέφτονται αρκετά πριν την ημέρα του Τελικού, τι να γράψουν-κάτι που θα ήταν αξιομνημόνευτο.
Την λύση πρόσφερε η μητέρα του Downey- είχε στερέψει η φαντασία τους, και έτσι γεννήθηκε το «Joey ate the frogs legs , made the swiss role, now hes munching gladbach».
Εκείνη την ιστορική βραδιά στη Ρώμη , τα τέρματα των Terry McDermott, Tommy Smith και Phil Neal εξασφάλισαν το τρόπαιο για λογαριασμό της ομάδας του Bob Paisley και το πανό πέρασε κι αυτό ως θρύλος στην ιστορία!
Ο Dave Kirby, συγγραφέας και οπαδός της Liverpool δηλώνει ότι «Αυτό το μαγικό πράγμα πάντα θα με πηγαίνει πίσω σε εκείνη την εκπληκτική και συναισθηματική βραδιά στη Ρώμη το 1977.»
«Ανατριχιάζω όταν το βλέπω για να είμαι ειλικρινής. Το συναίσθημα αυτό δεν θα με αφήσει ποτέ. Όταν το βλέπω με κάνει να νιώθω ξανά σαν μικρό παιδί.»
«Όταν βρίσκομαι κοντά του, νιώθω σαν έχω δίπλα μου βασιλιάδες.»

Κατάμεστο ξανά το Anfield στον χθεσινό αγώνα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com