Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool, Liverpool top of the league!

Liverpool, Liverpool top of the league!

O Jurgen Klopp πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο της ομάδας στο Molineux της Wolves.

Είναι κάτι που ακούγεται όλο και πιο συχνά από τους οπαδούς των Κόκκινων καθώς η ομάδα του Jurgen Klopp δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και να ανταγωνιστεί για τον τίτλο της Premier League, ως το τέλος.
Και για πρώτη φορά στα τελευταία 5 χρόνια και μόλις για 4η φορά στην ιστορία της Premier League, η Liverpool βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Δυστυχώς όμως η μόνη ομάδα που βρέθηκε σε τέτοια θέση, στις 25 Δεκεμβρίου, τα τελευταία 10 χρόνια και τελικά απέτυχε να κερδίσει το Πρωτάθλημα, ήταν η Liverpool ,και συγκεκριμένα τις σαιζόν 2008-09 και 2013-14, όταν τελικά τερμάτισε στην 2η θέση.
Τι μπορεί λοιπόν να μας διδάξει η ιστορία του παρελθόντος, όταν η Liverpool γιόρτασε τα Χριστούγεννα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα;
Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή!
1996-97 4η θέση
Πως ξεκίνησαν οι Κόκκινοι; Η Liverpool θεωρούνταν ως μία από τις ομάδες που θα διεκδικούσε το Πρωτάθλημα, αφού παρουσιάζονταν βελτιωμένοι υπό τον Roy Evans, έχοντας κερδίσει το 1995 το League Cup και φτάνοντας στα τελικά του FA Cup το 1996.
Τα Χριστούγεννα είχαν ήδη 38 βαθμούς σε 19 αγώνες, τρείς περισσότερους από την Arsenal, που είχαν να παίξουν ένα επιπλέον παιχνίδι με την Wimbleton. Η Manchester United βρισκόταν 7 βαθμούς πιο κάτω με έναν αγώνα λιγότερο επίσης.
Τι συνέβη μετά; Οι Κόκκινοι πήραν μόλις 5 βαθμούς στους επόμενους 4 αγώνες και μέσα σε ένα μήνα βρίσκονταν επίσης εκτός του League Cup και του FA Cup.
Τελικά με 68 βαθμούς ‘γλίστρησαν’ στην 4η θέση του πίνακα, μένοντας πίσω 7 βαθμούς από την United και χάνοντας έτσι μια θέση για τα προκριματικά του Champions League.
2008-09 Η χρονιά των ισοπαλιών
Πως ξεκίνησαν οι Κόκκινοι; Η ομάδα του Rafa Benitez είχε 39 βαθμούς σε 18 αγώνες, ένα βαθμό πάνω από την Chelsea και 7 βαθμούς πάνω από την Manchester United- η οποία είχε δύο αγώνες λιγότερο.
Είχαν χάσει μόνο μια φορά στο White Hart Lane, αλλά ακόμα κι εκεί για να νικήσει η Tottenham χρειάσθηκε να σκοράρει στις καθυστερήσεις ενώ είχε και τη ‘βοήθεια’ ενός αυτογκόλ.
Τι συνέβη μετά; Ισοπαλίες!
Στα επόμενα 5 παιχνίδια τους οι Κόκκινοι είχαν 3 ισοπαλίες με τον Rafa Benitez- εξαγριωμένο, να δηλώνει και να αποδεικνύει επαρκώς, κάποια πράγματα στον Alex Ferguson για το πώς κέρδιζε τους αγώνες η United.
Τελικά με 86 βαθμούς η Liverpool τερμάτισε πίσω από την United στην δεύτερη θέση, έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από αυτούς.
2013-14 Όχι και τόσο ευτυχισμένα Χριστούγεννα
Πως ξεκίνησαν οι Κόκκινοι; Με μια νίκη επί της Cardiff, η ομάδα του Brendan Rodgers, οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος με 36 βαθμούς σε 17 αγώνες, πάνω από την Arsenal λόγω διαφοράς τερμάτων.
Όμως εκείνη την περίοδο ήταν αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ακόμα και η Everton, που βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας είχε μόνο δύο βαθμούς διαφορά από τους πρωτοπόρους.
Τι συνέβη μετά; Οι Κόκκινοι έκαναν διαδοχικές ήττες-εκτός έδρας, απέναντι στους διεκδικητές, Manchester City και Arsenal και με το που μπήκε η νέα χρονιά βρέθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας μόλις 7 βαθμούς σε 5 αγώνες.
Τελικά τερμάτισαν πίσω από την Manchester City!
Όμως αν πάμε ακόμα πιο πίσω, θα δούμε ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί ξανά στην ομάδα μας!
Τα Χριστούγεννα του 1990 η Liverpool βρισκόταν και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 6 βαθμούς περισσότερους από την Arsenal, στο πρωτάθλημα τότε της First Division, όπως ονομαζόταν.
Περίπου όμως δύο μήνες μετά- ίσως και λιγότερο, η παραίτηση του Kenny Dalglish από manager της ομάδας, επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα, μη καταφέρνοντας να συνέλθει από αυτό!
Την τελευταία φορά που η Liverpool κέρδισε το πρωτάθλημα δεν βρίσκονταν στην πρώτη θέση!
Επίσης την τελευταία φορά που συνέβη να κερδίσει το πρωτάθλημα κι ενώ βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Γενέθλια μέρα του Ιησού αλλά και του Gary McAllister ,ήταν στις 25 Δεκεμβρίου του 1987!
Φέτος λοιπόν υπάρχει διαφορά;
Αναμφίβολα, ελπίζουμε!
Η Liverpool δεν έχει χάσει ακόμα κανένα παιχνίδι και επιπλέον η διαφορά στη βαθμολογία με τις ομάδες που βρίσκονται στην 4η ή στην 5η θέση είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαφορά βαθμών που την χωρίζει από τη 2η στη βαθμολογία

Δείχνει έτοιμη για το πρωτάθλημα η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com