Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil van Dijk: «Θα κάνουμε το παιχνίδι μας, πάμε για τη νίκη!»

Virgil van Dijk: «Θα κάνουμε το παιχνίδι μας, πάμε για τη νίκη!»

Δηλώσεις στο επίσημο site της Liverpool παραχώρησε ο Virgil van Dijk εν όψει του αυριανού παιχνιδιού στο Παρίσι για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League.

Ο ηγέτης της άμυνας του Klopp τόνισε την αυτοπεποίθηση πού αισθάνεται για την επικείμενη εμφάνιση της ομάδας μας στο Parc des Princes, καθώς και την αναγκαιότητα περιορισμού των ατού της Παριζιάνικης ομάδας.

Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς είπε ο Ολλανδός:

«Θέλουμε να κερδίσουμε στο Παρίσι. Δεν πηγαίνουμε για την ισοπαλία -δεν πηγαίνουμε πουθενά για κάτι άλλο εκτός από το να προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε το παιχνίδι», δηλώνει αρχικά ο Virgil.

«Θα είναι απίστευτα δύσκολο, καθώς είναι ακόμα αήττητοι στο πρωτάθλημα και δεν έχουν χάσει στην έδρα τους για πολύ μεγάλο διάστημα.»

«Νομίζω ότι εμείς προσωπικά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να τους πιέσουμε και να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό στο οποίο είναι καλοί, δηλαδή να παίξουν ποδόσφαιρο. Θα δούμε τι θα συμβεί εκείνο το βράδυ.»

«Θα είναι ένα φανταστικό παιχνίδι, με φανταστικούς παίκτες σε όλο το μήκος του γηπέδου. Ανυπομονώ. Αυτά είναι παιχνίδια στα οποία θέλεις να παίζεις, και όχι να τα παρακολουθείς από τον καναπέ. Έχουμε μία ευκαιρία να το δείξουμε αυτό το βράδυ της Τετάρτης.»

«Είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι κάτι το ιδιαίτερο.»

«Χρειαζόμαστε να δείξουμε ότι έχουμε μάθει από τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια μας στο Champions League. Νομίζω ότι θα το κάνουμε. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα κάνουμε μία καλή εμφάνιση.»

Ερωτώμενος ύστερα αν θεωρεί ότι η ενδεχόμενες απουσίες των Neymar και Mbappe θα επιδράσουν αρνητικά στην PSG αύριο, ο van Dijk απάντησε ότι:

«Έχουν πλήθος καλών παικτών. Θα δούμε αν (αυτοί οι δύο) θα παίξουν. Είναι φυσικά παίκτες με ποιότητα και χρειάζεται να το σεβόμαστε αυτό, όμως υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες πού μπορούν να τους καλύψουν.»

«Χρειαζόμαστε να εστιάζουμε στους εαυτούς μας και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να τους πιέσουμε, να τους αποτρέψουμε από το να κάνουν το παιχνίδι τους και στο τέλος να δούμε αν τα πράγματα θα πάνε έτσι.»

Σε σχετική ερώτηση για το 3-2 στο Anfield την πρώτη αγωνιστική, ο Virgil είπε:

«Ήμουν πολύ χαρούμενος στο τέλος πού βρήκαμε το νικητήριο γκολ. Αν το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο, θα μας είχε αφήσει μία λίγο πικρή γεύση.»

«Ήταν φανταστικό παιχνίδι. Έχουν καλούς παίκτες, οπότε θα έχουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους, όμως ήμασταν η δυνατότερη ομάδα και νομίζω ότι στο τέλος πήραμε μία δίκαιη νίκη.»

Τέλος, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στο επιχείρημα περί κινήτρου της Liverpool να δείξει μία αντίδραση μετά τα δύο κακά εκτός έδρας αποτελέσματα (και εμφανίσεις) σε Νάπολη και Βελιγράδι:

«Παίξαμε άσχημα κόντρα στη Napoli και τον Ερυθρό Αστέρα. Δεχτήκαμε (στο Βελιγράδι) το πρώτο γκολ και νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Αν είχαμε σκοράρει στην πρώτη μας ευκαιρία, τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.»

«Όμως τους αξίζουν συγχαρητήρια. Οι οπαδοί τους ‘τρελάθηκαν’ μετά το γκολ, και αυτό τους βοήθησε- σε κάθε tackling πού έκαναν, οι οπαδοί τους φώναζαν. Ήταν κάτι πού έκαναν καλά εκείνο το βράδυ, ενώ εμείς δεν ήμασταν στα καλύτερά μας.»

«Μερικές φορές οφείλεις να αναγνωρίσεις πράγματα στον αντίπαλο. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί εκείνο το βράδυ, όμως αυτό δε με ανησυχεί -χρειαζόμαστε απλά να δείξουμε ότι έχουμε μάθει από αυτό και να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση στο Παρίσι. Έχω αυτοπεποίθηση ότι θα το κάνουμε.»

O Virgil van Dijk αμύνεται στον Cavani στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.
O Virgil van Dijk αμύνεται στον Cavani στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com