Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Γιούργκεν ακούς; Πολύ… αχάριστος ο Φίλιππος!

Γιούργκεν ακούς; Πολύ… αχάριστος ο Φίλιππος!

Σκέφτεται το μέλλον του ο Coutinho.

Γιούργκεν ακούς; Πολύ… αχάριστος ο Φίλιππος! Ήταν περίπου πέρσι τέτοια εποχή όταν ο Philippe Coutinho ανανέωνε για ακόμα πέντε χρόνια με την Liverpool. Εμφανιζόταν χαρούμενος στον σύλλογο, «διψασμένος» για τίτλους με την κόκκινη φανέλα. Λίγους μήνες αργότερα όμως, θα ξεκινούσε ένα άνευ προηγουμένου σήριαλ.

Η Barcelona ξεκίνησε κανονική εκστρατεία προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της (μετά και την αποχώρηση του Neymar), χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο πίεσης. Πρώτο και σημαντικότερο, ο ατζέντης. Αδυνατώ να πιστέψω πως ένας ήπιος χαρακτήρας, που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στον σύλλογο, που ανανέωσε για πέντε χρόνια, ξαφνικά καταθέτει αίτημα μετεγγραφής. Πότε; Μια μέρα πριν την πρεμιέρα της φετινής Premier League. Ίσως το σημείο όπου έστρεψε τη μεγαλύτερη μερίδα φιλάθλων εναντίον του – κι όχι άδικα.

Πρόκειται για έναν παίκτη που ήρθε στην Liverpool όντας στα αζήτητα της Inter, χωρίς χρόνο συμμετοχής και μέλλον. Στο Anfield πήρε χρόνο συμμετοχής, ανελίχθηκε κι έφτιαξε το όνομα που έχει σήμερα. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας τόσο σημαντικός παίκτης φέρεται τόσο ακραία απέναντι σε μια ομάδα και σε φιλάθλους που τον έχουν αγαπήσει. Ίσως ο νους σας πάει στον Luis Suarez, που ακολούθησε το μονοπάτι της Βαρκελώνης. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως, οι δυο περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση. Ο Ουρουγουανός έφυγε σαν κύριος, καθώς πέραν της προοπτικής της Barca, τα πεθερικά του ζουν μόνιμα λίγο έξω από την Βαρκελώνη. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, εμπλέκεται σημαντικά ο οικογενειακός παράγοντας. Εν πάση περιπτώσει, φέρθηκε σωστά απέναντι στην ομάδα και τους φιλάθλους κι έφυγε σαν φίλος – αντίθετα με τον Coutinho.

Μη ξεχνάμε, πως ο Βραζιλιάνος δεν αγωνίστηκε καθόλου τον Αύγουστο με την Liverpool, ως δήθεν τραυματίας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ξεκινούσε βασικός με την εθνική Βραζιλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Δεύτερο μεγάλο φάουλ από πλευράς του. Καθότι λοιπόν η Barcelona δεν κατάφερε να βρει την «χρυσή τομή» με την Liverpool, ο παίκτης παρέμεινε στο Anfield, κι εκεί ήταν που άρχισε το δεύτερο μέρος του σήριαλ.

Ο Γιούργκεν με τον Φίλιππο
Ο Jurgen Klopp με τον Philippe Coutinho.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Liverpool κράτησε εντός πλάνων τον παίκτη και δεν προέβη σε καμία κύρωση σε βάρος του για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Ο Klopp τον χρησιμοποίησε κανονικά ως και τον αγώνα με την Leicester στις 31 Δεκεμβρίου, όταν και άρχισε ξανά η παραφιλολογία για την αποχώρησή του. Προσωπικά πιστεύω πως είναι απίθανο ο σύλλογος να πουλήσει τον Γενάρη έναν τόσο πολύτιμο παίκτη, ειδικά δε, εφόσον δεν το έπραξε τον περασμένο Αύγουστο.

Ύστερα από τα παραπάνω καμώματα νομίζω πως κανείς δεν θέλει να δει τον Coutinho ξανά με τα χρώματα της Liverpool, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κανείς δεν αμφισβητεί πως πλέον αποτελεί «ξένο σώμα» από την ομάδα, αλλά ακόμη και με την πώλησή του, κανείς από τους πιθανούς αντικαταστάτες του δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση του Champions League. Παράγοντας αρκετά σημαντικός. Επιπλέον, χαλάει το κλίμα και την χημεία της ομάδας, που αμφότερα βρίσκονται στα ύψη έπειτα από το αήττητο σερί και την προσθήκη του Virgil van Dijk. Κι εδώ έρχεται η μεγαλύτερη ένστασή μου στην περίπτωση του Coutinho τη δεδομένη στιγμή. Θεωρώ τουλάχιστον εξωφρενικό το γεγονός πως, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της σεζόν, η ομάδα ασχολείται πάλι μαζί του.

Ουδείς περιμένει να τον δει στην Liverpool και τη νέα σεζόν, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Φυσικά έχουμε κουραστεί. Φυσικά θα συνεχίσει τα καπρίτσια του. Όμως ίσως ήρθε η ώρα να πάρει και η ομάδα ακραία μέτρα εναντίον του. Αν όντως έχει αποφασίσει να μην ξαναπαίξει, προκειμένου να αυξήσει πίεση, κανένα πρόβλημα! Ας μείνει στην κερκίδα, το deal με την Barca να μπει στο συρτάρι ως το καλοκαίρι και θα δούμε τον Φλεβάρη πόσα κιλά καρύδια έχει ο μικρός. Διότι μη ξεχνάμε, έρχεται Μουντιαλ το καλοκαίρι. Τον παίρνει να βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία για πέντε μήνες; – Προφανώς και όχι! Η Liverpool κρατά όλους τους άσους στο μανίκι της, διότι, όπως αναφέραμε παραπάνω, ο παίκτης δεσμεύεται με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο.

Δεν επικροτώ την συγκεκριμένη εναλλακτική, όμως θεωρώ πως η διοίκηση και ο προπονητής θα πρέπει να προστατέψουν την ομάδα και τα αποδυτήρια. Η Liverpool έχει χτίσει αρκετά ως τώρα στην σεζόν, τα οποία δεν μπορούν να υπονομεύονται από τον Coutinho και τον κάθε Coutinho.

Εκείνο που περιμένω λοιπόν από τις επόμενες ημέρες είναι την Liverpool να αποδείξει πως έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση κι αν χρειαστεί να λάβει αντίμετρα για την αχάριστη συμπεριφορά του Βραζιλιάνου. Γράψαμε και παραπάνω, εκείνος «καίγεται» για μετεγγραφή και Μουντιάλ, όχι η Liverpool…

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com