Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Τίποτα δεν αποσπά την προσοχή του Matip για το derby!

Τίποτα δεν αποσπά την προσοχή του Matip για το derby!

Διάθεση για σκληρή αυτοκριτική από τον Matip.

Τετάρτη απόγευμα στο Melwood και τίποτα δεν δείχνει να αποτελεί μια ειδική μέρα, τουλάχιστον για τον Matip. Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια βρίσκονται ακόμα στη θέση τους και ο αμυντικός των Κόκκινων δηλώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να συνεχισθούν οι εορτασμοί και μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την Everton. Μήπως άραγε η ομάδα έχει επηρεασθεί από την ιστορία με τον Coutinho;
«Κάθε Χειμώνα και κάθε Καλοκαίρι, κυκλοφορούν φήμες για παίκτες που έρχονται και για παίκτες που φεύγουν στις μεγάλες ομάδες. Αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς μας» είπε στην Echo. «Δεν έχει αποσπάσει όμως την προσοχή των παικτών. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε και αφορούν τα του αγωνιστικού χώρου για το βράδυ της Παρασκευής».

Την Τετάρτη το απόγευμα όμως εμφανίστηκε και ο VVD στο Melwood, και σίγουρα ο ανταγωνισμός για το κέντρο της άμυνας των Κόκκινων αυξάνει- αν και φαίνεται απίθανο ο Ολλανδός αμυντικός να ξεκινήσει στον αγώνα με την Everton, αφού «χτίζει» ακόμα τη φυσική του κατάσταση. O Matip όμως, όχι μόνο δεν θεωρεί ως απειλή την εμφάνιση του Van Dijk, αλλά τον καλωσόρισε και εγκάρδια.

«Είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός» δήλωσε. «Είναι πολύ καλό να διαθέτεις στην ομάδα σου περισσότερη ποιότητα. Φυσικά και αυξάνει ο ανταγωνισμός αλλά αυτό θα περίμενες σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Liverpool».

Μήπως άραγε πιστεύει ότι αυτός, ο Lovren και ο Klavan θα είναι οι κύριοι ανταγωνιστές μεταξύ τους, με τον Van Dijk να εξασφαλίζει τη θέση του βασικού;

«Δεν νομίζω ότι ένας ή δύο παίκτες εκεί πίσω θα μπορούν να βγάλουν όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας.» είπε.»Όλοι θα έχουν να προσθέσουν κάτι στην ομάδα αφού αυτή συμμετέχει σε αρκετές διοργανώσεις. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό.»

Σημαντική η επιστροφή Matip.
Σημαντική η επιστροφή Matip.

Αυτό που ανησύχησε μόνο τον αμυντικό των Κόκκινων ήταν ο τραυματισμός του, που τον άφησε μετά τη νίκη επί της Stoke ,το Νοέμβριο, εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα. Επανήλθε στον θρίαμβο επί της Swansea με 5-0, αλλά λίγες μέρες αργότερα ήταν το λάθος του που επέτρεψε στον Vardy να σκοράρει και να βάλει τη Leicester μπροστά στο σκορ.
«Είναι σκληρό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Matip.»Κάνεις ένα λάθος και φέρνεις όλη την ομάδα σου σε μια όχι και τόσο καλή κατάσταση. Ήταν σημαντικό όμως ότι συνεχίζαμε να πιστεύουμε στη νίκη και συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά. Στο τέλος πήραμε τη νίκη και το αξίζαμε.Φυσικά και ανακουφίστηκα προσωπικά αφού πήραμε τελικά τους 3 πόντους. Σχετικά με το πρόβλημα τραυματισμού που είχα, πλέον νιώθω καλά, νιώθω θετικά. Είναι ωραίο να επιστρέφεις στον αγωνιστικό χώρο. Τραυματισμοί συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δεν αποτελούν ευχάριστη κατάσταση για τον κάθε παίκτη. Θέλω να είμαι εντάξει και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι αυτός ο τραυματισμός ήταν ο τελευταίος για μένα γι’ αυτή τη σαιζόν, αν και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. ίσως χρειάζομαι περισσότερα παιχνίδια συνεχόμενα για να βρεθώ στην καλύτερη μου κατάσταση, αν και βρίσκομαι ήδη σε καλό δρόμο.»

Ο Matip είχε μπει ως αλλαγή και στον εκτός έδρας αγώνα με την Burnley, στο τέλος όμως του αγώνα και μετά το νικητήριο γκολ του Klavan. Έχοντας συνηθίσεις το Χειμωνιάτικο διάλειμμα από τα χρόνια του στη Budensliga του πήρε κάποιο χρόνο να συνηθίσει το «εορταστικό» αγωνιστικό πρόγραμμα στην Αγγλία.
«Κανονικά ως αμυντικός προτιμάς να κερδίζεις με 1-0 αλλά όταν σκοράρεις προς το τέλος του αγώνα, το συναίσθημα είναι υπέροχο.» είπε.»Είχαμε κάποιες πολύ καλές μέρες στην περίοδο των Χριστουγέννων και ελπίζουμε να συνεχισθεί αυτό. Υπάρχει πολύ ποιότητα σε αυτή την ομάδα και αυτό σημαίνει ότι ο manager μπορεί να κάνει όσες αλλαγές χρειασθούν, αλλά να κατεβάζει και πάλι μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα απόλυτα το πρόγραμμα στην Αγγλία, αλλά προφανώς είναι κάτι εξαιρετικό για τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο γήπεδο. Πριν να έρθω εδώ είχα συνηθίσει να περνώ την περίοδο των Χριστουγέννων στο σπίτι μου με την οικογένεια, σε στιγμές ξεκούρασης. Είναι πολύ διαφορετικά στην Αγγλία.»

Ο Matip είχε χάσει τον αγώνα με την Everton, τον Δεκέμβριο και ελπίζει πλέον να δει το όνομα του στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα της Παρασκευής. Είχε πάρει πάντως μια γεύση από το derby του Merseyside, πέρυσι τον Απρίλιο, όταν η Liverpool είχε νικήσει με 3-1 την Everton, οπότε θέλει να το ξαναζήσει.
«Έχω παίξει στα derbies, Schalke vs Dortmund πολλές φορές και τα συναισθήματα ήταν πάντα έντονα.» είπε.»Νιώθεις ότι πλησιάζουν οι αγώνες αυτοί, από μέρες πριν. Όποιον συναντάς σου μιλά μόνο γι’ αυτόν τον αγώνα. Οι οπαδοί σου λένε ότι πρέπει να κερδίσεις γι’ αυτούς. Πάντως όταν κατεβαίνω στο κέντρο της πόλης, μόνο οι οπαδοί της Liverpool μου μιλάνε, οι αντίστοιχοι της Everton φαίνεται να με αποφεύγουν. Θα είμαι πολύ ευτυχισμένος, αν παίξω σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι οι αγώνες Liverpool vs Everton έχουν ειδικό βάρος και ανυπομονώ γι’ αυτόν. Στον τελευταίο μας αγώνα εναντίον τους αν και παίξαμε πολύ καλά δεν πήραμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Η Everton μπορεί να μη ξεκίνησε καλά τη σαιζόν, αλλά έχουν αρκετή ποιότητα στην ομάδα τους και θα μας απειλήσουν. Κάθε παίκτης πάντως γνωρίζει ότι ο θεσμός του Κυπέλλου στην Αγγλία είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο. Το FA Cup έχει ειδικό βάρος και δεν τον θεωρούμε κατώτερο θεσμό από το Champions League ή την Premier League. Αυτή τη βδομάδα, μόνο το FA Cup μετρά για μας και θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση» ολοκλήρωσε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com