Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τελικά υπάρχει πρόοδος;

Τελικά υπάρχει πρόοδος;

Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων επίσημων παιχνιδιών της ομάδας μας, είναι μία καλή ευκαιρία να βγάλουμε μερικά σύντομα και ίσως όχι απολύτως ασφαλή συμπεράσματα..

1.α. Έλλειψη δημιουργίας! Με την ιστορία του Coutinho, τον τραυματισμό του Lallana και την ανυπαρξία (ως τώρα) του Wijnaldum, ΔΕΝ υπάρχει το δημιουργικό χαφ που θα κάνει τη ζωή των υπολοίπων πιο εύκολη.

1.β. Το 4-3-3 με τρία 8αρια δεν λειτουργεί – τουλάχιστον στα παιχνίδια που χρειάζεσαι αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς. Το trick στο τελευταίο 20λεπτου του χθεσινού παιχνιδιού, με την αλλαγή συστήματος στο αγαπημένο του Klopp (4-2-3-1) και την εσωτερική αλλαγή του Firmino στη φυσική του θέση (10αρι) για πρώτη φορά με τη φανέλα της Liverpool (!!!) έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα. Ίσως μέχρι να βρεθεί λύση με το δημιουργικό χαφ (επιστροφή Coutinho / μεταγραφή), να πρέπει ο Γερμανός να καθιερώσει το 4-2-3-1 τουλάχιστον στα παιχνίδια κόντρα σε κλειστές άμυνες.

2. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση των παικτών. Υποθέτω ότι λογικό Αύγουστο μήνα να μην έχουν πιάσει οι ποδοσφαιριστές τον ρυθμό που απαιτείται, αλλά από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια, καλό θα ήταν τουλάχιστον να βάζουν 200% πάθος για να καλύψουν αυτή τους την «ανετοιμότητα».

3. Λάμπουν οι πιτσιρικάδες, σε χαμηλές πτήσεις οι έμπειροι! Σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια έχουμε ξεχωρίσει τον 18χρονο Trent Alexander-Arnold (έπαιξε στα δύο πρώτα), τον Andrew Robertson (που έκανε χθες το επίσημο ντεμπούτο του), ακόμη και τον 20χρονο Dom Solanke που μπήκε χθες στο τέλος του αγώνα και έδειξε ότι όχι μόνο δεν ανήκει στην U23 αλλά θα μπορούσε ακόμη και να ξεκινάει μερικά παιχνίδια! Οι μόνοι από τους έμπειρους που ξεκίνησαν με καλή ως υψηλή απόδοση είναι ο Simon

Ο Robertson στο επίσημο ντεμπούτο του με τους Reds
Ο Robertson στο επίσημο ντεμπούτο του με τους Reds

Mignolet κάτω από τα δοκάρια, ο Mo Salah (που ναι μεν δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμη αλλά λόγω της ταχύτητας του δίνει ένα βασικό στοιχείο που έχει ανάγκη η ομάδα), ο Bobby Firmino που ούτε αυτός εντυπωσιάζει αλλά τουλάχιστον προσπαθεί σε άμυνα και επίθεση (άλλωστε είναι ο πιο αδικημένος παίκτης ως τώρα, με την έννοια ότι αλλάζει θέση σε κάθε αγώνα) και ο Sadio Mane που αποτελεί το απόλυτο βαρόμετρο στο επιθετικό κομμάτι της Liverpool και στο gegenpressing του Klopp. Ο Σενεγαλέζος είναι ο παίκτης που περιμένεις να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι ο παίκτης που ντριπλάρει, είναι αυτός που ψάχνει συνεχώς το 1-2 είτε από τα πλάγια με το fullback, είτε από τον άξονα με κάποιο χαφ ή επιθετικό.

 

Αντιθέτως αρκετά μέτρια έχουν ξεκινήσει οι παίκτες της άμυνας (Matip, Lovren, Klavan) και άσχημα τα δύο από τα τέσσερα διαθέσιμα χαφ. Ο Henderson δείχνει εντελώς εκτός κλίματος και δεν θυμίζει σε τίποτα τις περσινές του εντυπωσιακές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, ενώ ο Gini είναι μακράν ο χειρότερος παίκτης μας στους τρεις πρώτες αγώνες. Ο Ολλανδός αποκτήθηκε για να προσφέρει δημιουργία και goals στο επιθετικό κομμάτι της Liverpool και τελικά απλώς πασάρει δίπλα του στα 2-3 μέτρα. Ίσως αν θα έπαιζε σε εκείνη τη Barcelona του Guardiola να έδειχνε εξαιρετικός, αλλά στη Liverpool του Klopp πρέπει να προσφέρει πολύ περισσότερα. Άλλωστε είναι παγκοσμίως γνωστό ότι χωρίς χαφ ΔΕΝ πας πουθενά!

Τους Milner και Emre δεν μπορούμε να τους κρίνουμε αφού λόγω της κακής απόδοσης των Hendo-Gini βρέθηκαν να παλεύουν μόνοι τους στο κέντρο κόντρα στους αντιπάλους τους.

4. Rotation. Ο Klopp είχε συνηθίσει να βγάζει τις σεζόν στη Γερμανία με 15 παίκτες, κάτι που στους 22 μήνες που βρίσκεται στην Αγγλία, προφανώς κατάλαβε ότι δεν είναι εφικτό να συμβεί στο νησί. Φέτος λοιπόν ίσως είναι πιο προσεκτικός. Αυτό τουλάχιστον μας δείχνουν οι 5 αλλαγές στην 11αδα που έκανε από το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Hoffenheim, στο παιχνίδι στο Anfield κόντρα στην Crystal Palace. Ο Γερμανός δεν υποτίμησε ούτε την ομάδα του Λονδίνου, ούτε φυσικά τη διοργάνωση (πως θα μπορούσε άλλωστε να υποτιμήσει κάποιος την Premier League). Ο Γερμανός απλώς κατανόησε ότι το rotation είναι ένα αναγκαίο κακό στην Αγγλική πραγματικότητα!

5. Το Anfield κοιμάται ακόμη! Με στεναχωρεί πάρα πολύ που το αναφέρω αλλά δυστυχώς ο ναός δεν θυμίζει σε τίποτα την καυτή έδρα που φόβιζε τους αντιπάλους. Τραγούδι το πρώτο 5λεπτο και μετά σιωπή (με εξαίρεση ένα κομμάτι του Kop). Αν η ομάδα δεν σκοράρει νωρίς ή δεν εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, ο κόσμος δεν κάνει αυτόν τον υπέροχο θόρυβο που τόσο είχαμε αγαπήσει οι λίγο μεγαλύτεροι. Ευχόμαστε η πρόταση για θέσεις όρθιων να περάσει στην ομοσπονδία και αυτό να ζωντανέψει κάπως το «κοιμισμένο» κοινό.

Αυτά ήταν μερικά από τα πρώτα, όχι απολύτως ασφαλή, συμπεράσματα, που βγάλαμε παρακολουθώντας τους τρεις πρώτους επίσημους αγώνες της Liverpool. Φυσικά είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν προδικάζουμε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως έχουμε πίστη στον Γερμανό τεχνικό και ευχόμαστε το συντομότερο δυνατόν η ομάδα να δείξει στο γήπεδο το καλύτερο της πρόσωπο.. ..Κι εμείς εδώ είμαστε για να την εκθειάσουμε! YNWA

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com