Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Όλα καλά, αλλά δεν μας βλέπω καλά»

«Όλα καλά, αλλά δεν μας βλέπω καλά»

Eίμαστε μία μέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Όταν έγραφα το τελευταίο μου άρθρο πίστευα ότι θα ανυπομονώ να αρχίσει τέτοια μέρα. Η αλήθεια όμως σήμερα είναι άλλη.

Ξημερώνει η 11η του Αυγούστου και η Premier League απόψε έχει σέντρα με το Arsenal- Leicester. Την ώρα που η σφυρίχτρα θα ακουστεί για πρώτη φορά τα ψέμματα λίγο-πολύ θα τελειώσουν. Θα γίνει μεγάλη μάχη φέτος για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και το ποιες ομάδες θα πιάσουν την τετράδα ώστε να είναι και του χρόνου στα σαλόνια (άρχισα και εγώ τα κλισέ) του Champions League.

Oι 6 ομάδες που θα παλέψουν έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Οι 6 είπα; Ψέμματα, οι 4. Η Tottenham δεν έχει κάνει ακόμα καμία μεταγραφή και έχει χάσει τον Walker, που μάλιστα ανηφόρισε για ανταγωνιστή, ενώ η Liverpool, δεν έχει κάνει απολύτως καμία κίνηση ουσίας. Τι εννοώ ουσίας. Τα πρώτα δείγματα του Salah στα φιλικά είναι κάτι παραπάνω από ενθαρυντικά, ωστόσο δεν ήταν ο παίκτης που έλειπε από την ομάδα. Σίγουρα θα δώσει λύσεις, ίσως να είμαστε και καλύτεροι στην δημιουργία φέτος, αλλά δεν καλύπτει τρύπα που πονάμε. Ένα παράδειγμα. Έχουμε ραντεβού, έχουμε ένα πολύ καλό μπλουζάκι, αλλά δεν έχουμε καλό παντελόνι. Έχουμε 50 ευρώ μπάτζετ, τι αγοράζουμε; Ε, εμείς πήραμε καλύτερο μπλουζάκι. Έως τώρα τουλάχιστον.

Και αν κοιτάξετε τον καθρέφτη (γήπεδο-φιλικά) θα δείτε πως όλα είναι καλά. Η ομάδα επαίξε μιά χαρά και κέρδισε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Λένε «ομάδα που χάνει στα φιλικά μην την φοβάσαι». Ομάδα που κερδίζει; «Ξεκινάει με γκάζια και τελειώνει με στούκα»; Δεν ξέρω γιατί τα βλέπω τόσο στραβά τα πράγματα για φέτος, ίσως επειδή τα βλέπω από την κακή τους πάντα πλευρά. Το κακό με τα φιλικά παιχνίδια είναι πως έχουν ένα κοινό, είναι αδιάφορα. Δεν υπάρχουν κούραση, άγχη, πίεση, τραυματισμοί, ανάγκη για νίκη από τον αντίπαλο. Δεν είναι ο πραγματικός καθρέφτης. Στον πραγματικό καθρέφτη η ομάδα έχει  θα έχει «ριτίδες». Αλλά όσο κερδίζουμε, «όλα καλά».

Αν ανατρέξετε στο προηγούμενό μου άρθρο  θα διαβάσετε ποιος είναι ο λόγος που πλέον είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα χρειάζεται ένα @##$ χαφ. Ο Klopp όταν ήταν στην BVB και την χρονιά της απόλυτης κατρακύλας, είχε αφαιρέσει από το αρχικό σχήμα, τον Bender, τον μοναδικό κόφτη που είχε στην ομάδα. Οι άμυνες στην Γερμανία είναι πιο ευάλωτες (και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω θα περάσουμε την Hoffenheim) και έτσι είναι πιο εύκολο να σκοράρεις, ο Γερμανός λοιπόν προκειμένου να κερδίσει έναν επιθετικογενή παίκτη, έχασε ένα παίκτη στο κέντρο, που έκοβε, έβγαζε την ομάδα μπροστά, αλλά κυρίως, έκλεινε χώρους γρήγορα (άμυνα στο χώρο όχι στην μπάλα, Pep, 2009 μ.Χ)  με αποτέλεσμα η BVB να χάσει αυτό το κόντρα τρανζίσιον που έβγαζε και εκμεταλλεύοταν με τους ποιοτικότατους παίκτες που είχε μπροστά. Δυστυχώς ο Klopp πάει να κάνει το ίδιο και εδώ, δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για το ότι δεν κινείται για άλλο χαφ την ώρα που η ομάδα πονάει. Και όταν λέμε πονάει, εννοούμε υποφέρει, φωνάζει. Δεν υπάρχει παίκτης γρήγορος που να κόβει την μπάλα στο κέντρο, να μαζεύει δεύτερες μπάλες, να κλείνει τον χώρο και να δημιουργεί φόβο στα αντίπαλα μπάκ ώστε να μην ανεβαίνουν. Και μια που ο Moreno θα μείνει -όπως όλα δείχνουν- ο Milner θα ξαναγυρίσει εκεί, αλλά ο Άγγλος δεν είναι αυτό που θέλει η ομάδα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από πέρυσι.

Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον θα έρθει ο VVD γιατί αν καταφέρουμε να μην πάρουμε ούτε αυτόν θα μιλάμε για μετεγγραφική περίοδο ανάλογη με του Ιανουαρίου. Δεν θα έχουμε καλύψει καμία από τις βασικές μας ανάγκες και θα έχουμε πάλι τεράστια ανασταλτικά προβλήματα. Μόνο που φέτος θα είναι πιο μεγάλα. Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι όποια ομάδα κατέβει να μας παίξει με κατοχή και επιθετικά, αυτό θα γυρίσει boomerang και το πρόβλημα θα το έχει αυτή και όχι εμείς, καθώς σε στητή άμυνα που θα ψάχνουμε εμείς τις αντεπιθέσεις τότε μπροστά μπορούμε να κάνουμε παπάδες.

Ελπίζω λοιπόν, αλλά δυστυχώς αν τα πράγματα μείνουν έτσι δεν πιστεύω σε κάτι καλό.  Δεν πειράζει όμως, όλα καλά….

Εκ της διευθύνσεως.

Υ.Γ Χαίρομαι που διασκεδάζετε στην σελίδα με τα meme με στίχους από Λεξ κ.τ.λ. τελικά όντως όπως έγραψε ένας φίλος » είμαστε πολλοί».

Μοιραστείτε το!

One thought on “«Όλα καλά, αλλά δεν μας βλέπω καλά»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com