Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Υπάρχει λόγος που ο Κlopp θέλει αυτούς τους δυο

Υπάρχει λόγος που ο Κlopp θέλει αυτούς τους δυο

Mέσα από ειδήσεις και άρθρα τόσες μέρες έχουν σπάσει όλων τα νεύρα με την υπόθεση Keita. Καταρχάς ξεκαθαρίζω την γνώμη μου που είναι ότι ο Keita θα έρθει. Πρόκειται για προσωπική και μόνο άποψη και όχι είδηση, ακόμα και με το ρίσκο τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο να έχουμε φάει εκ νέου χυλόπιτα από τον πρόεδρο της αγαπημένης όλων μας Leipzig (@#$#@^$#!)

Tα πράγματα κατά την γνώμη μου είναι ξεκάθαρα. To plan b της ομάδας είναι….»Δεν έχουμε plan b». O Klopp είναι γενικά ένας πολύ εγωπαθής και γεμάτος αυτοπεποίθηση άνθρωπος όσον αναφορά τις επιλογές του. Δεν έχει άλλο σύστημα όταν παίζει, παίζει με το δικό του, δεν έχει εναλλακτικές, έχει επιλογές, που τις πιστεύει μέχρι να τον τραβήξουν στον πάτο της θάλασσας.

Αυτό πολλές φορές είναι κακό, άλλες πάλι είναι πάρα πολύ καλό. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Γερμανός ήθελε να πάρει ένα χαφ, έψαξε και τον βρήκε. Ο λόγος που θέλει να πάρει χαφ είναι ο εξής: Το χαφ στην σημερινή εποχή είναι η σημαντικότερη θέση. Από όταν μπήκε η μαγική λέξη «Transition» στην ζωή μας, τα πλάγια μπακ και τα χαφ έγιναν αυτομάτως ότι πιο σημαντικό έχει στις τάξεις της μια ομάδα. Δεν φτάνει μόνο να κοιτάξετε το roster της Real Madrid. Ο Ronaldo είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. To ίδιο ήταν και ο Zidane, ή ο Figo, το φαινόμενο, δεν το συζητάμε. H Real όταν είχε αυτούς τους παίκτες, είχε δώσει τους Makele και Redondo για να τους χωρέσει, πάτωσε. Σήμερα ο πολύ σεμνός και άσημος Luka Modric, προσωπική άποψη είναι ότι αποτελεί μαζί με τους Marcelo και Carvajal τους λόγους που οι Μαδριλένοι είναι εκεί που είναι. Τα χαφ και τα πλάγια μπακ είναι οι πρώτοι παίκτες που θα κλείσουν χώρους, θα κόψουν την μπάλα αλλά και θα δημιουργήσουν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, σε transition καταστάσεις. Μακάρι να είχα τα μέσα να σας δείξω τι εννοώ γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να γίνω εύκολα αντιληπτός από τον γραπτό μου λόγο. Οι πιο μυημένοι έχετε καταλάβει. Και για όσους δεν κατάλαβαν, Ngolo Kante, γκεγκε;

Την περσινή χρονιά στην ομάδα από τους παίκτες που είχαμε στα χαφ transition καταστάσεις μπορούσε να σταματήσει μόνο ο Emre Can γιατί μόνο αυτός κόβει. Το θέμα με τον Γερμανό, είναι ότι υστερεί σε ταχύτητα και επίσης πολλές φορές όταν κλέβει την μπάλα οι μεταβιβάσεις του είναι αρκετά επισφαλείς έως και ριψοκίνδυνες, και δεν μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα που  βρίσκεται σε επιθετικά transition κατάσταση, όπου και είναι ακόμα πιο εύκολο να διασπαστεί.

O Klopp λοιπόν έχει αποφασίσει πως όλο αυτό θέλει να το διορθώσει φέρνοντας τον Keita. O μέσος της Leipzig είναι ένας παίκτης γρήγορος, με καταπληκτικές μεταβιβάσεις, με πολύ καλές αμυντικές αλλά και επιθετικές ικανότητες, τόσο στο «vision» όσο και στο εκτελεστικό έχοντας καλές μεταβιβάσεις αλλά και σούτ, και ταυτόχρονα είναι παίκτης που όλα αυτά τα κάνει χωρίς ο ίδιος να τρέχει σαν τον τρελό δαπανώντας πάρα πολύ ενέργεια. Ε, συγγνώμη που σας εκνευρίζω περισσότερο, αλλά και εγώ τον ίδιο έρωτα με τον Klopp θα είχα φάει. Tην εποχή που ο Pogba κοστίζει -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- 100εκ. Τότε ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος που έχει περισσότερο πάνω κάτω και από την Αγγλία, κοστίζει σίγουρα τόσα λεφτά.

Όταν κάνεις μία μεταγραφή δεν κρίνεις με βάση το μέλλον. Κρίνεις με βάση το παρελθόν, αν η Liverpool αύριο ανακοινώσει την απόκτηση του Lio Messi έναντι 20εκ λιρών θα πίνουμε…μπύρες 10 μέρες από την χαρά μας. Aν ο Messi την τρίτη μέρα στο Melwood πάθη ρήξη χιαστών και δεν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, η μεταγραφή που έχεις κάνει είναι σωστή. Το μέλλον δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει, όλοι όμως μπορούν να κοιτάξουν το παρελθόν. Το παρελθον λέει πως ο Keita είναι το χαφ του μέλλοντος. All in.

Θέλω να αναφερθώ επίσης στο θέμα του VVD. Για τον συγκεκριμένο θα έβαζα το σπίτι μου αύριο ότι θα έρθει στην Liverpool. Όπως είχα γράψει στο παρελθόν εφόσον ο ποδοσφαιριστής θέλει σαν τρελός, η ομάδα και θέλει και πληρώνει καλά, δεν υπάρχει καμία Southampton. O συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Αγγλία στο ψηλό παιχνίδι δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί. Η ομάδα έχει ως πλάγια μπακ τον Clyne και τους Robertson και Milner. To κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η αδυναμία που έχουν στο ψηλό παιχνίδι. Για αυτό το λόγο ο Klopp θέλει τον VVD, γιατί στις σέντρες από τα πλάγια στο δεύτερο δοκάρι, η Liverpool φέτος θα έχει μεγάλο πρόβλημα, πρόβλημα που θα λυθεί αν κάποιος κόβει τις σέντρες πριν φτάσουν εκεί, και ο Ολλανδός σε αυτό είναι μαστερ.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com