Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Hamann: «Καλώς ξοδεμένα τα 70 εκατομμύρια λίρες για Keita»

Hamann: «Καλώς ξοδεμένα τα 70 εκατομμύρια λίρες για Keita»

Αισιόδοξος για το ότι θα αποδειχθούν καλώς ξοδεμένα τα 70 εκατομμύρια λίρες που απαιτούνται για την μεταγραφή του Naby Keita στη Liverpool, δηλώνει σε δηλώσεις του ο πρώην παίκτης της Liverpool, Didi Hamann. Ο Hamann μίλησε στην ECHO για την περίπτωση του Keita, ο οποίος μπαίνει για τα καλά στο μεταγραφικό προσκήνιο της Liverpool αυτήν την εβδομάδα.

«Θα με έκαναν τα 70 εκατομμύρια λίρες να μην αγοράσω τον Keita; Σε καμία περίπτωση» είπε ο Hamann. «Μόνο και μόνο η πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα αποπλήρωνε ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του ποσού. Με τον Keita στην ομάδα, η Liverpool θα έχει ακόμα περίσσότερες πιθανότητες πρόκρισης.»

«Μπορείς να αμφισβητήσεις τα ποσά που αναφέρονται στις περιπτώσεις των Van Dijk και Keita, αλλά αν θες να αποκτήσεις τοπ παίκτες πρέπει να πληρώσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν είναι λογικό να λες ότι ο άλλος έχει χρηματιστηριακή αξία τα 30 εκατομμύρια, γιατί δεν πρόκειται να τον αποκτήσεις ποτέ με ένα τέτοιο ποσό.»

«Αν η Liverpool έπρεπε να δώσει 60 ή ακόμα και 70 εκατομμύρια για τον Keita δεν θα ανησυχούσα. Αγοράζεις τοπ παίκτη για πολλά χρόνια.»

«Τον Keita τον ήξερα και πριν τη Leipzig, όταν ήταν στη Salzburg, όπου ήταν ένας απ’τους καλύτερους νέους παίκτες στην Αυστρία» πρόσθεσε ο Hamann. «Τον είδα αρκετά την περασμένη καταπληκτική του σεζόν και έκανε μεγάλη εντύπωση στην Bundesliga. Ακόμα κι αν ήταν εκτός των ραντάρ πολλών, λόγω της ομάδας που υπέγραψε, έδειξε πράγματα, με τις ομάδες να μην μπορούν να τον σταματήσουν ακόμα και όσο περνούσε ο καιρός και οι αντίπαλοι μάθαιναν για αυτόν.»

«Μου θυμίζει τον N’Golo Kante. Δεν είμαι σίγουρος ότι κερδίζει τόσες μπάλες όσες ο Kante, όμως από θέμα τεχνικής είναι πιο χαρισματικός από εκείνος. Ο Kante δεν είναι τόσο δημιουργικός. Ο Keita όμως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Να καλύψει και πιο πίσω αλλά και να προωθηθεί. Είναι δυνατός στα μαρκαρίσματα και έχει καλά πόδια, ώστε να πάει μπροστά, κάνοντας έξυπνες κούρσες. Είναι οξύς παίκτης και χρησιμοποιεί το σώμα του με χαμηλό κέντρο βάρους. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις παίκτη στο κέντρο με όλα αυτά τα χαρίσματα μαζεμένα.»

«Ο κόσμος μιλάει για τους box to box μέσους όλη την ώρα, όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεις παίκτες να σταθούν στο όλο και πιο γρήγορο παιχνίδι του σήμερα. Λίγοι μέσοι επηρεάζουν το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου και αυτός είναι ένας.»

Η Liverpool αποκτάει τον Keita. Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα για να αποδώσει τα αναμενόμενα;

«Το κέντρο είναι αχίλλειος πτέρνα της Liverpool και ο Keita θα φέρει ενέργεια, τρεξίματα, κερδισμένες μπάλες και δημιουργία» πρόσθεσε ο Hamann. «Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να έχεις δίπλα του κάποιον πιο αμυντικογενή παίκτη. Η Λειψία είχε τον Demme, που αν δεν τραυματιζόταν θα βρισκόταν στο ρόστερ της εθνικής Γερμανίας για το Συνομοσπονδιών. Οι δυο τους δούλεψαν γιατί υπήρχε ισορροπία. Ο Keita παίζει βαθιά, αλλά δεν δίνεις 70 εκατομμύρια για μέσο που κρατάει θέση. Επομένως το να έχεις κάποιον για αυτή τη δουλειά δίπλα του, όπως τον Matic, θα ήταν ιδανικό.»

«Ο Klopp έχει τον Henderson και τον Can που μπορούν να παίξουν βαθιά, αλλά κανείς απ’τους δύο δεν είναι μέσους που κρατάει θέση. Δεν είναι αμυντικογενείς παίκτες. Αλλά με τα τωρινά δεδομένα, μάλλον ο Henderson θα βρίσκεται δίπλα στον Keita, με τον Αφρικανό αν έρθει να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Το ότι είναι μόλις 22 δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι έχει κι άλλα να προσφέρει. Δεν θα διστάσει στις μάχες, επομένως δεν πρέπει να τρομάζει η ‘δύναμη’ του παιχνιδιού της Premier League. Έχει υπερβολικά μεγάλη ποιότητα για να είναι παίκτης της μίας σεζόν. Θα είναι ένα φανταστικό απόκτημα για τη Liverpool» κατέληξε ο Γερμανός.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com