Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 3ο)

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 3ο)

«Ουάου» ψιθύρισε ο Klopp στην περιοχή του, όταν είδε τον Eberechi Eze της Palace, να σκοράρει εναντίον της ομάδας του στο Anfield.

Αργές Εκκινήσεις.

Η αντίδραση του Klopp δεν είχε να κάνει με τον θαυμασμό του όσο αφορά τις κινήσεις των παικτών της Palace πριν την επίτευξη του τέρματος του Eze ,αλλά μάλλον με το γεγονός πως η άμυνα της ομάδας του είχε αποδιοργανωθεί εντελώς.

Οι παίκτες του δεν ακολούθησαν τους παίκτες της Palace που έτρεχαν στον κενό χώρο, δεν έγινε κανένα τάκλιν και όλα έγιναν εύκολα για τους Αετούς.

Το πρόβλημα αυτό, των αργών εκκινήσεων των Κόκκινων απασχολεί τον Klopp, σχεδόν όλη τη σαιζόν. Η Liverpool έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις εννέα (9) φορές και έχει δεχθεί πρώτη τέρμα σε 14 από τους 32 αγώνες της Premier League.
Είναι το χειρότερο ρεκόρ μαζί με αυτό της Aston Villa, στις πρώτες έξι ομάδες του Πρωταθλήματος, και παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα.

«Δεν πάω στις συσκέψεις για να πω στα παιδιά, ‘ας τους αφήσουμε να προηγηθούν με 1-0 και μετά θα το ανατρέψουμε’. Δουλεύουμε πάνω σε όλα» είπε ο Klopp.

«Καταλαβαίνουμε πως αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε. Αποτελεί ρουτίνα της καθημερινής μας εργασίας. Δεν αποτελεί σχέδιο μας να ξεκινάμε τον αγώνα χάνοντας με 1-0 και ειδικά δεχόμενοι τέτοιο τέρμα, με τέτοια ελευθερία κινήσεων των αντιπάλων στην περιοχή μας» συνέχισε.

Κάτι παρόμοιο είχαμε δει και στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Atalanta όταν μια ηρωική απόκρουση του Kelleher έσωσε την εστία των Κόκκινων από τέρμα του Mario Pasalic στα πρώτα 3 λεπτά.

Η Liverpool έχει σκοράρει δύο φορές στα πρώτα 15 λεπτά και έχει δεχθεί 7 -την ίδια χρονική περίοδο, στους αγώνες του πρωταθλήματος.
Μόνο η Sheffield United έχει σκοράρει λιγότερες φορές από τους Κόκκινους, οι οποίοι όμως κατέχουν το ρεκόρ των 27 κερδισμένων βαθμών από ανατροπή και μπορεί να φαίνεται στους οπαδούς το τελευταίο, δραματικό και συγκλονιστικό αλλά μάλλον δεν ταιριάζει σε διεκδικητές του τίτλου, γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται εσαεί.

«Μιλήσαμε για αυτό και είπαμε ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στις επιστροφές μας» παραδέχθηκε ο Andy Robertson.

«Είναι αδύνατον. Δεν μπορείς να το κάνεις σε κάθε σαιζόν και σε κάθε αγώνα. Πρέπει να πατάς γκάζι στην αρχή, να βάζεις το πρώτο τέρμα και στη συνέχεια να τους κυνηγάς για το 2ο. Δεν τα καταφέραμε πάλι. Ξανά. Πάλι είχαμε αργή εκκίνηση, η Palace το εκμεταλλεύτηκε και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με 2-0 εύκολα» συνέχισε.

Μήπως όμως το πρόβλημα έχει να κάνει με τις συνεχείς αλλαγές στην άμυνα;

Η τετράδα των αμυντικών εναντίον της Atalanta στο Anfield ήταν ο 31ος συνδυασμός που επέλεξε ο Klopp στη διάρκεια της σαιζόν. Καμία τετράδα δεν έχει παίξει περισσότερες από 4-5 φορές μαζί και καμία πάνω από 2 φορές διαδοχικά.

Παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα αμυντικής τετράδας και συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα (μέχρι τον αγώνα με την Palace).

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η ασυνεννοησία που επικρατεί στην άμυνα, όσο κι αν οι αμυντικοί της ομάδας θέλουν να δείχνουν με το δάχτυλο τα προβλήματα στην επίθεση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας εναντίον της Manchester Utd για το FA Cup. Με τους Gomez δεξί μπακ και Quansah στο κέντρο της άμυνας -έχουν παίξει μαζί 4 φορές, ο επιθετικός προσανατολισμός των αντιπάλων τους ανάγκασε να αλλάζουν θέση συνεχώς. Όταν ο Rashford πήρε στην κατοχή του την μπάλα, ενστικτωδώς και οι δύο κατευθύνθηκαν προς τα εκεί, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στον Garnacho με αποτέλεσμα το γκολ του McTorminay.

Τα τρία τέρματα της Atalanta, αν και επιτεύχθηκαν με διαφορετικό τρόπο, επεσήμαναν τα ίδια επαναλαμβανόμενα λάθη στα οποία αναφέρθηκε και ο Robertson.

Το πρώτο τέρμα της Atalanta προήλθε από ένα αχρείαστο πρεσάρισμα του Τσιμίκα που άφησε ελεύθερο τον αριστερό χώρο της ομάδας. Ο Van Dijk έτρεξε να τον κλείσει και ο Zappacosta βρήκε ελεύθερο τον Scamacca.

Το 2ο επιτεύχθηκε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που τότε τον ελεύθερο χώρο για τους αντιπάλους τον δημιούργησε ο Robertson. Ούτε ο Konate, ούτε ο Gomez έδειξαν σημάδια συνειδητοποίησης του κινδύνου υποδεικνύοντας έτσι την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ τους.

Συνεχίζεται…

Η Εβδομάδα των Παθών για την Liverpool (Μέρος 3ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com