Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 4ο)

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 4ο)

Στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου τα πάντα είναι οργανωμένα στην εντέλεια και οι συνεντεύξεις τύπου, που αποτελούν μέρος της ‘βιτρίνας’ μιας ομάδας, όσο αφορά τουλάχιστον τον αγωνιστικό τομέα αντιμετωπίζονται με περισσή λεπτομέρεια.

Ο στρατός των στελεχών των γραφείων Τύπου των ομάδων αναλαμβάνει, ιδίως με το τέλος των αγώνων και μάλιστα μετά από ήττα, να ενημερώσει τους managers όσο αφορά το είδος των ερωτήσεων που θα πρέπει να περιμένουν, καθώς και τις προβλεπόμενες απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν. Τα στελέχη αυτά είναι οι πλέον υψηλόβαθμα, στην κορυφή της ιεραρχίας, εκεί που «ο ήλιος λάμπει με περισσότερη ένταση».

Είναι προφανές πως είτε ο Jurgen Klopp δεν περίμενε μια τέτοια ερώτηση, στην οποία η απάντηση είναι έκδηλη στον απλό οπαδό (άρα γιατί όχι και στον Frederiksen) είτε πίστεψε πως έκρυβε κάποια μομφή, κριτική, εναντίον του.

Ναι, αγαπητέ Niels Frederiksen του Viaplay, οι Κόκκινοι έχασαν την ένταση και την ενέργεια τους στην παράταση, κάτι που είναι απολύτως λογικό να συμβεί σε ένα τέτοιο ‘βαρύ’ αγωνιστικό πρόγραμμα, με παίκτες που μπαινοβγαίνουν στην ομάδα λόγω τραυματισμών, με παίκτες που επέστρεψαν αλλά δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης και με νέους παίκτες- άπειρους στην διαχείριση αγώνων, που δεν μπορεί να περιμένει κανείς να κουβαλήσουν την ομάδα στους εφηβικούς τους ώμους επί μακρόν.

Δεν είναι εύκολη δουλειά αυτή, των γραφείων Τύπου των ομάδων, αφού είναι πολλά τα συμφέροντα αυτών που εξυπηρετούνται, συμπεριλαμβανομένων των managers, του συμβουλίου των Διευθυντών, των αφεντικών των Καναλιών των οποίων οι ιδιοκτήτες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμυρίων λιρών -με το αζημίωτο φυσικά.

Δεν πηγαίνουν όλα δυστυχώς σύμφωνα με τα σχέδια τους όμως και συνήθως παρακολουθούν και οι ίδιοι τις συνεντεύξεις τύπου, ευρισκόμενοι σε συναγερμό, προκειμένου να αναγνωρίσουν τα σημάδια της επερχόμενης έκρηξης ενός manager.

Ένας από τος πλέον έμπειρους, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι κατάλαβε τα ‘πυροτεχνήματα’ που θα ακολουθούσαν στην συνέντευξη Τύπου, όταν πρόσεξε τις συσπάσεις του ποδιού του manager κάτω από το γραφείο.

«Μόλις το είδα αυτό, κατάλαβα πως θα τελείωνε η συνέντευξη Τύπου» δήλωσε. «Λογικά σήμαινε πως ο manager, προετοιμαζόταν να σηκωθεί από τη θέση του και να χτυπήσει κάποιον. Αλλά οι managers είναι ενήλικες και αν θελήσουν να πουν κάτι θα το πουν, όσες συμβουλές κι αν τους δώσεις από πριν και όσο κι αν προσπαθήσεις να τους ηρεμήσεις» είπε ο πρώην υπεύθυνος Τύπου ομάδας της Premier League.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχεις καθόλου τον έλεγχο» λέει ο Andrew Bevington, ο οποίος εργάστηκε για 18 χρόνια στην Football Association, τα τελευταία 5 μέχρι το 2015 ως managing Director της Εθνικής Αγγλίας και συνεργάστηκε με 7 συνολικά managers. «Κάθεσαι εκεί και καταλαβαίνεις σχετικά γρήγορα πως θα εξελιχθεί η συνέντευξη και αν θα υπάρξουν μεγάλες επικεφαλίδες (στα έντυπα μέσα). Υπήρξαν δυστυχώς πολλές περιπτώσεις στις οποίες έκανα μορφασμούς» δήλωσε.

«Αυτό που έκανα πάντως (με το τέλος του αγώνα) ήταν να οδηγήσω τον manager ή τον προπονητή έξω από τα αποδυτήρια και είναι σημαντικό αυτό που θα πω, μακριά από το επιτελείο του» προσθέτει. «Και αυτό γιατί οι προπονητές και οι παίκτες, είναι τόσο καθαρά επηρεασμένοι από τα συναισθήματα τους και άρα όχι τόσο αντικειμενικοί, που πολλές φορές επηρεάζουν τον manager -ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος εκείνη τη στιγμή, με τον χειρότερο τρόπο. Κάποια πράγματα που μπορεί να ειπωθούν, ενδέχεται να οδηγήσουν στην χειρότερη δυνατή αντίδραση».

«Είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και εξουθενωτικό να κάνουν σε έναν manager την ίδια ερώτηση 12 φορές και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Όταν μάλιστα έχει προηγηθεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα σπουδαίο αγώνα, τα αρνητικά αυτά συναισθήματα του manager μεγεθύνονται» ολοκλήρωσε.

Συνεχίζεται…

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 4ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com