Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 3ο)

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 3ο)

Τόσο ο σύλλογος League Managers Association όσο και ο Professional Footballers’ Association καταβάλλουν πραγματικά καλές προσπάθειες ώστε να εκπαιδεύσουν τα μέλη τους για να αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα και καλή διάθεση τις ερωτήσεις, υπερβολικές ή μη, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων.

Κάποιες φορές όμως η διαφορά ανάμεσα στις ισχυρές προσωπικότητες μεταξύ ενός manager και ενός δημοσιογράφου οδηγούν αναπόφευκτα σε σύγκρουση.

Κατά τη διάρκεια της εξάχρονης θητείας του ως manager της Cardiff, o Jones, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε ένα Τελικό FA Cup και σε τελικό playoff της Championship, έζησε μια σειρά απογοητεύσεων από έναν δημοσιογράφο, τον Steve Tucker ο οποίος πέθανε το 2019 σε ηλικία 52 χρονών.

Ο Tucker που έκανε το ρεπορτάζ της Cardiff για λογαριασμό των Western Mail και South Wales Echo, αποκλείστηκε πολλές φορές από την αίθουσα συνεντεύξεων με πρωτοβουλία του Jones.
«Υπέθεσε φυσικά πως επειδή μαλώναμε τακτικά, δεν τον πήγαινα καθόλου» θυμάται ο Jones, ο οποίος 4 χρόνια αφότου έφυγε από την Cardiff, έστειλε email στον Tucker, για να του πει πως ένα άρθρο που είχε γράψει αναδρομικά για αυτόν, 4 ήταν δίκαιο.

«Μαλώναμε πάντως όταν δεν συμφωνούσα με αυτά που έγραφε και είχα δικαίωμα να το κάνω αυτό. Κάποτε του είπα, ‘υπάρχουν δύο τρόποι για να φύγεις από αυτό το γραφείο, είτε από την πόρτα είτε από το παράθυρο’. Φυσικά απογοητεύτηκα όταν επέλεξε την πόρτα.»

«Φτιάξαμε κάπως τη σχέση μας στην πορεία, αλλά δεν ήταν ποτέ φιλική. Πραγματικά δεν προσπάθησε καν να με μάθει ως άνθρωπο, ή το αίσθημα του χιούμορ μου. Και για να είμαι δίκαιος ούτε εγώ προσπάθησα.» ολοκλήρωσε.

Δικαιολογημένη θεωρεί την αντίδραση του Jurgen Klopp και ο Gordon Strachan, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως manager των Celtic και Εθνικής Σκωτίας, προσπαθούσε στις συνεντεύξεις τύπου να αναμίξει σαρκασμό και χιούμορ, οδηγούμενος από την επιθυμία να προστατέψει τους παίκτες του.
«Ως manager προσπαθείς πάντα να εξασφαλίσεις πως η αφήγηση είναι πραγματικά η δικιά σου αφήγηση» είπε ο Strachan, ο οποίος κάποτε αποκάλυψε πως οι συνεντεύξεις τύπου με τα ΜΜΕ, μοιάζουν με μάχες με γυμνές γροθιές.
«Οι παίκτες σου παρακολουθούν την συνέντευξη. Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε πως οι παίκτες μου δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε, απαντούσα ‘και πως το ξέρεις αυτό;’.»

«Μερικές φορές πρέπει να προσπαθήσεις να φαίνεσαι ως ηλίθιος. Το κλειδί είναι να μην φαίνεσαι ηλίθιος στους παίκτες σου. Ο μεγαλύτερος όμως παράγοντας κινδύνου είναι το γεγονός πως αισθάνεσαι ότι είσαι μόνος σου, εναντίον 30 όπως ένιωσε ο Klopp την Κυριακή.»
«Πρόκειται για επίθεση όχλου εναντίον σου. Σε κυνηγούν ως αγέλη. Είπα κάποτε σε κάποιον ‘είμαι σαν πληγωμένο ζώο εδώ, κολλημένο στη γωνία και οι άνθρωποι με τρυπάνε με ραβδιά.’ Φυσικά και σε με τέτοια κατάσταση θα αντιδράσω (όπως ο Klopp). Τι θα περιμένατε δηλαδή να κάνω;”
ολοκλήρωσε.

Όταν οι managers στην Αγγλία χάνουν την ψυχραιμία τους (Μέρος 3ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com