Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Bobby Zamora: «Έπρεπε να είχα πάει στην Liverpool το 2010»

Bobby Zamora: «Έπρεπε να είχα πάει στην Liverpool το 2010»

Τη σεζόν 2009/10, ο επιθετικός της Fulham Bobby Zamora, βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα, γεγονός που οδήγησε σε πιέσεις προς τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή των Three Lions Fabio Capello, για να τον καλέσει στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Ωστόσο, λόγω ενός τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα δεν συμπεριλήφθηκε στην προσωρινή ομάδα των 30 παικτών, οι οποίοι θα συμμετείχαν στην προετοιμασία για το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Τελικά, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας, το 2010, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ημίχρονο σε ένα αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας, ο οποίος έληξε με νίκη των Three Lions στο Wembley με σκορ 2-1. Μετά το παιχνίδι, ο Steven Gerrard, που τότε ήταν ο υπαρχηγός της Αγγλίας, προσπάθησε να πείσει τον υψηλόσωμο επιθετικό να ενταχθεί στην Liverpool.

Την 1η Ιουλίου 2010 ο Roy Hodgson, αφού οδήγησε την Fulham στον τελικό του Europa League, ανέλαβε τα ηνία των Reds, σε μια σεζόν όπου ο Zamora σημείωσε 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα των Cottagers.

Ο Mark Hughes, ο οποίος ήταν ο αντικαταστάτης του Hodgson στην Fulham βλέποντας το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον των Tottenham και Liverpool έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Zamora για τον πολύ σημαντικό ρόλο που ετοίμαζε για αυτόν τη νέα σεζόν.

Μιλώντας στο podcast «Under The Cosh», ο Zamora εξέφρασε την απογοήτευση του για την λάθος επιλογή που έκανε τότε.
«Μάλλον έπρεπε να είχα πάει στην Liverpool! Ο Roy (Hodgson) βρισκόταν ήδη εκεί. Liverpool και Spurs προσέφεραν στην Fulham 10 εκατομμύρια λίρες για να με αποκτήσουν».

«Όταν έπαιξα για την Αγγλία, το πρώτο μου παιχνίδι με την Ουγγαρία, βρέθηκα στον ανελκυστήρα με τον καλύτερο μου φίλο και τον Stevie G και ξαφνικά ο Stevie G μου λέει, «Φίλε, ήσουν υπέροχος σήμερα, μπράβο. Έρχεσαι στην Liverpool;” Και γω ήμουν σαν, “Ναι, ναι, ναι”…..Τότε ο Stevie G μου είπε, “Ωραία! Θα μιλήσω στον Roy”».

«Από την άλλη ο Mark Hughes με διαβεβαίωνε: «Θα γίνεις ο παίκτης-κλειδί μου, σε χρειάζομαι, θα σου δώσουμε νέα συμφωνία». Δεν ξέρω γιατί, αλλά είπα, “Ναι εντάξει”. Μόλις είχα αποκτήσει και τα τρία κορίτσια μου».

«Αλλά ναι, μάλλον θα έπρεπε να είχα πάει στην Liverpool. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Roy δεν τα πήγε καλά εκεί. Θα έπρεπε να είχα αγωνιστεί πέντε χρόνια στην Liverpool».

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, ο Zamora υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με την Fulham, το οποίο θα τον κρατούσε στην ομάδα του Λονδίνου μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Την επόμενη μέρα, ο Zamora έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Wolves, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Karl Henry, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις. Επέστρεψε από τον τραυματισμό του στις 21 Φεβρουαρίου 2011, σε ένα αγώνα για το FA Cup εναντίον της Bolton.

Στις 5 Μαρτίου 2011 η επιστροφή του στην Premier League σημαδεύτηκε από την επίτευξη ενός καθοριστικού γκολ, από το σημείο του πέναλτι, εναντίον της Blackburn.

Το 2012 κατέληξε να υπογράψει στην QPR και πέτυχε το γκολ που σφράγισε την επιστροφή της ομάδας στην Premier League στον τελικό των play-off εναντίον της Derby County.

Τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η Brighton, από την οποία έμεινε ελεύθερος την σεζόν 2015-2016.

Bobby Zamora: «Έπρεπε να είχα πάει στην Liverpool το 2010»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com