Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Webb εξηγεί γιατί δεν δόθηκε το πέναλτι στον Mac Allister

Ο Webb εξηγεί γιατί δεν δόθηκε το πέναλτι στον Mac Allister

Τη δική του εξήγηση για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Alexis Mac Allister στο τελευταίο λεπτό του εντός έδρας αγώνα με τη Manchester City, έδωσε ο Howard Webb, μιλώντας στην εκπομπή του Sky Sports, Mic’d Up.

Τόσο ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Michael Oliver, όσο και οι Stuart Attwell και Nick Hopton στο VAR συμφώνησαν πως δεν υπήρξε παράβαση από τον Doku, με τον αγώνα να λήγει με σκορ 1-1.

Ο Webb μιλώντας για την επικείμενη φάση, δήλωσε:

“ Εάν ο διαιτητής το δώσει στο γήπεδο, θα υπήρχε ένας έλεγχος ολοκληρωμένος από το VAR και εξίσου, αφού δεν το είχε δώσει, υπήρξε ένας έλεγχος ολοκληρωμένος. Ακούσαμε τον Michael Oliver να λέει ότι η μπάλα ήταν ανάμεσα σε δύο παίκτες που πήγαν μαζί για αυτή. Η μπάλα είναι πολύ χαμηλά για μια κεφαλιά. Ο Doku, σηκώνει το πόδι του για να παίξει την μπάλα και κάνει επαφή με την μπάλα.”

“ Και ναι, ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια επαφή και με τον Mac Allister, ο Mac Allister πάει προς τα πάνω του, ο Mac Allister δεν παίζει πραγματικά τη μπάλα επίσης. Καταλαβαίνω λοιπόν γιατί είναι διχασμένη η γνώμη. ”

“ Πιστεύω ότι θα είχε ελεγχθεί ολοκληρωμένα είτε με τον άλλο τρόπο. Το VAR μένει έξω από αυτό. Νομίζω αυτό θα περιμέναμε. Θέλεις να ξέρεις με σαφήνεια, με βεβαιότητα ότι παίρνεις τη σωστή απόφαση. Ξέρεις, ότι δεν έχεις πάντα επαρκείς πληροφορίες αυτήν τη στιγμή για να πάρεις αυτήν την απόφαση. ”

“ Σαφώς, ο Michael [Oliver] δεν είχε σε αυτή την κατάσταση. Και μετά το VAR το κοιτάζει και δεν βλέπει μια ξεκάθαρη και προφανή κατάσταση. Βλέπεις κάτι που είναι αρκετά υποκειμενικό και επομένως μένει έξω από αυτό, και τα σχόλια που είχαμε από τους ανθρώπους μέσα στο παιχνίδι είναι ότι αυτή είναι μια αρκετά υποκειμενική κατάσταση, είναι διχασμένη η γνώμη. ”

“ Σε αυτή τη βάση λοιπόν, το VAR, ξέρετε, δουλεύοντας σε αυτό το υψηλό όριο ακολούθησε το είδος της σωστής πορείας για να μην εμπλακεί. ”

Όσο για το αν έπαιξε ρόλο ότι η φάση έγινε στο 98ο λεπτό:

“ Ναι, νομίζω ότι οι καταστάσεις πέναλτι ανά πάσα στιγμή σε ένα παιχνίδι τέτοιου μεγέθους είναι προφανώς πάντα σημαντικές, επομένως πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος. ”

“ Προς το τέλος του παιχνιδιού, ίσως οι παίκτες σε ορισμένες περιπτώσεις να κοιτάξουν να χρησιμοποιήσουν την επαφή για να πέσουν κάτω. Μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες μπορεί να συμπεριφέρονται στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, εξ ου και ο λόγος που χρειάζεσαι αυτό το επίπεδο βεβαιότητας. ” Είπε ο Webb.

“ Αλλά ναι, απλά γνωρίζεις τις συνέπειες αυτών των μεγάλων αποφάσεων γύρω από την περιοχή του πέναλτι και την ανάγκη για βεβαιότητα. ”

Ο Jeremy Doku κάνει ξεκάθαρο πέναλτι στον Alexis Mac Allister.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com