Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 8ο)

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 8ο)

Ο Edwards είχε το δικό του γραφείο στην Portsmouth, αλλά ήταν και σε μια ηλικία που του επέτρεπε να συμμετέχει στις παρέες των παικτών, χωρίς αυτό να φαίνεται ασυνήθιστο.

«Στο λεωφορείο της ομάδας θα καθόταν μαζί μας και θα παίζαμε Mario Kart» είπε ο πρώην μέσος της ομάδας, Gary O’Neil. «Κάναμε ένα πρωτάθλημα 8 ατόμων και ο Ed ήταν μέσα στην οκτάδα. Δεν ξεπερνούσε τα όρια του ωστόσο. Επίσης έβγαινε έξω τα βράδια με τα παιδιά γιατί από τεχνικής άποψης ήταν μέλος του επιτελείου. Είμαστε καλοί φίλοι και ήρθε και στον γάμο μου» συνέχισε.

Ο O’Neil, manager της Wolves πλέον, θυμάται πως ο Redknapp θα πρέπει να είδε κάτι καλό στον Edwards γιατί όταν άφησε την Portsmouth για να πάει στους Spurs το 2009, τον πήρε μαζί του.

«Ο Michael ήρθε στην Portsmouth ως ένας πολύ νέος αναλυτής» λέει ο Redknapp. «Θυμάμαι έναν τρομερά σπουδαίο αγώνα, τη χρονιά που παραμείναμε στην κατηγορία (2005-06) στη Fulham. Ήμασταν δεύτεροι από το τέλος και έβαλε να παίξει ένα βίντεο στο λεωφορείο της ομάδας. Είχε τρομοκρατηθεί λίγο, γιατί σε αυτό έσπαγε πλάκα μαζί μου. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ γέλασα πολύ. Ήταν ένα εκπληκτικό παιδί και όταν πήγα στην Tottenham τον πήρα μαζί μου».

Ο Edwards έμεινε στο White Hart Lane για δύο χρόνια και μετά ο Damien Comolli, γενικός Διευθυντής τότε των Κόκκινων, τον άρπαξε κυριολεκτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της FSG, η οποία ήθελε να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική προσέγγιση δεδομένων, κάτι που το είχαν ήδη δοκιμάσει στους Boston Red Sox.

Ο ίδιος ο Comolli είχε περάσει κι εκείνος μια εποχή από τους Spurs και ο Dan Levy απογοητεύτηκε σε μεγάλο βαθμό όταν είδε τη Liverpool να του παίρνει ακόμα έναν από τους ανθρώπους-κλειδιά της διοίκησης του.

Οι Spurs εκείνη την περίοδο είχαν μια αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία δεδομένων Decision Technology και στη Liverpool ήθελαν να δουν αν άξιζε να το δοκιμάσουν. Ο Edwards όμως έπεισε τα νέα του αφεντικά να παρατήσουν την ιδέα της Decision Technology και να προσλάβουν τον άνθρωπο που ‘έτρεχε’ το πρόγραμμα στην Tottenham. Τον Dr. Ian Graham.

Οι δύο άνδρες, Edwards και Graham βρέθηκαν στην ίδια πτήση (8 ωρών) με κατεύθυνση προς τη Βοστώνη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο αναλυτών.

Στην πτήση λοιπόν αυτή ο Edwards έπεισε τον Graham να έρθει στη Liverpool και να αναλάβει επικεφαλής του τμήματος έρευνας. Το γεγονός πως ο Graham από παιδί ήταν οπαδός των Κόκκινων, μάλλον βοήθησε πολύ την προσπάθεια του Edwards και έτσι με την επιστροφή του στο Λονδίνο, ο Graham πληροφόρησε τη Διοίκηση της Tottenham για την παραίτηση του και έτσι οι δύο άνδρες ξεκίνησαν μια συνεργασία που φτάνει ως τις μέρες μας.

Ο Graham ανέλαβε έναν καθοριστικό ρόλο στο Anfield πριν την παραίτηση του, τον Νοέμβριο του 2022, τη χειρότερη χρονιά της εποχής Klopp για τους Κόκκινους, για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, τη Ludonautics -συμβουλευτική στον τομέα του αθλητισμού.

Όταν παραιτήθηκε και o Edwards, ο Graham τον προσέλαβε ως ειδικό σύμβουλο στην εταιρία, δίνοντας του όμως μεγάλο εύρος ανεξαρτησίας στη δουλειά του, κάτι που δεν είχε στη Liverpool.

Συνεχίζεται…

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 8ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com