Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 3ο)

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 3ο)

Υποτίθεται ότι το VAR δημιουργήθηκε για να διορθώνει τα λάθη των διαιτητών, όμως έχουμε παρατηρήσει ότι όχι μόνο δεν διορθώνονται αυτά τα λάθη αλλά και πολλαπλασιάζονται- ας πούμε επί δύο.

Ο Mike Dean, γνωστός και ως «ο διαιτητής έχει πάντα δίκιο», μεταξύ άλλων, κάνοντας την αυτοκριτική του, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών του ως VAR, αισθανόταν ανίκανος να ανατρέψει τις αποφάσεις των καλών του φίλων, διαιτητών, στον αγωνιστικό χώρο.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 και κατά τη διάρκεια του αγώνα Chelsea vs Tottenham, ο Mike Dean ως VAR, ομολόγησε πως δεν θέλησε να στείλει τον καλό του φίλο Anthony Taylor να ελέγξει τη φάση που ο Romero της Tottenham τράβηξε σε μαρκάρισμα τον Cucurella από τα μαλλιά ρίχνοντας τον στο χορτάρι, γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει περισσότερη στεναχώρια στον Taylor.

H Premier League, το Sky και το TNT, θέλουν να πιστέψουμε όλοι μας πως η διαιτησία είναι απολύτως αξιόπιστη και ειδικά στο Sky ενισχύουν την άποψη τους αυτή, ΜΗΝ δείχνοντας τη φάση με τον Luis Diaz εναντίον της Tottenham.

● Στην διάρκεια πέντε (5) χρόνων στη Liverpool δόθηκαν μέσω VAR πέντε (5) penalties. Στα τρία όμως από αυτά είχε γίνει χέρι στην μικρή περιοχή, εκ των οποίων τα δύο στη γραμμή της εστίας.
Αυτό σημαίνει ότι στους Κόκκινους δόθηκαν μόλις 2 penalties από φάουλ στη διάρκεια 180 (εκατό και ογδόντα) αγώνων. Επαναλαμβάνω Εκατό και Ογδόντα αγώνες!

Στη διάρκεια επίσης πέντε(5) χρόνων απόλυτης κυριαρχίας των Κόκκινων στο Anfield δόθηκε υπέρ τους μόνον ένα πέναλτι από φάουλ μέσω VAR, στις 2 Απριλίου του 2022 , στον αγώνα εναντίον της Watford (2-0) -το φάουλ έκανε ο Juraj Kucka, το οποίο εκτέλεσε επιτυχώς ο Fabinho.

Στο μεταξύ οι ομάδες του Manchester κερδίζουν τουλάχιστον τα διπλάσια penalties υπέρ τους και μάλιστα στα πρώιμα στάδια του αγώνα. Δύο από τους VARs που έχουν εποπτεύσει περισσότερους από 20 αγώνες για τους Κόκκινους, δεν έχουν δώσει ΠΟΤΕ penalty σε αυτούς.

Και ενώ υπάρχουν διαιτητές που είναι «πεναλτάκηδες», σε σχέση με τους κύριους αντιπάλους τους οι Κόκκινοι είναι στο μείον κατά 40%, κατά 30% σε μικρότερες ομάδες (Chelsea και Manchester United), κατά 10% (αυτό δεν το περιμέναμε) σε σχέση με τις ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Συνεπώς, και αναφέρομαι σε όλους όσους από εσάς διαμαρτύρεστε ακόμα για το ΦΑΟΥΛ του Doku στον Mac, ακόμα κι αν ο πρώτος είχε αποκεφαλίσει τον δεύτερο, ή τον είχε δαγκώσει (α λα Suarez), η πιθανότητα να είχε δοθεί penalty μέσω VAR (τουλάχιστον) θα ήταν μηδαμινή (πιστέψτε με, Μαθηματικός είμαι).

Επίσης αν παίζετε στοίχημα, προσωπικά δεν το κάνω – αν και δεν κατακρίνω, ούτε ο Paul Tomkins παίζει, θα ήταν συνετό να ποντάρετε τα χρήματα σας, που είμαι σίγουρος ότι κερδίζετε με τον ιδρώτα σας -σε τέτοιες εποχές, σε penalties υπέρ των Bournemouth, Manchester United, Manchester City και Brighton και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο.

Ποτέ στους Κόκκινους. Ποτέ στη Liverpool.

Αν δείτε μάλιστα το χρονόμετρο του αγώνα να δείχνει το 90ο λεπτό, να ποντάρετε στις Manchester United, Arsenal και Manchester City. Θα λέγαμε και Southampton αλλά έπεσαν κατηγορία.

Αν πέσει στην αντίληψη σας, ότι ο Stuart Attwell είναι VAR σε αγώνα της Brighton, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι έχετε στην τσέπη σας, αφού σχεδόν τα μισά penalties τα έχει δώσει ως VAR, υπέρ τους!
Συνεχίζεται…

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 3ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com