Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 1ο)

Michael Edwards, ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 1ο)

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε είναι η ιστορία που λέει ο Harry Redknapp, όταν τον ρωτάνε για τον Michael Edwards και την απίθανη αλυσίδα των γεγονότων που έφεραν έναν απογοητευμένο IT δάσκαλο (τεχνολογίας) από το Peterborough σε μια θέση δύναμης και ισχύος σε μια ομάδα σαν τη Liverpool.

O Redknapp ήταν manager της Portsmouth και ο Edwards- γνωστός ως Eddie, είχε επιστρέψει στον κόσμο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στη Liverpool. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί παλιότερα και είχαν κρατήσει επαφή, οπότε ο Redknapp πήρε τηλέφωνο τον Eddie για μια χάρη.
«Συνάντησα έναν άνθρωπο που είχε μόνο λίγες εβδομάδες ζωής μπροστά του.» λέει ο Redknapp.

«Αυτός ο κακόμοιρος θα πρέπει να ήταν 40-42 χρονών. Είχε παντρευτεί κάνα δύο χρόνια νωρίτερα και γνώριζε πως πέθαινε. Με έφερε κάποιος άλλος σε επαφή μαζί του λέγοντας μου ‘Harry σε λατρεύει και θέλει να σε γνωρίσει. Είναι τρελός με τη μπάλα.’ Οπότε μια Κυριακή πήγα στο σπίτι του και έμεινα εκεί για λίγες ώρες κουβεντιάζοντας με τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα πεθερικά του. Ήταν ένας εκπληκτικός τύπος, δυνατός χαρακτήρας και μου είπε ότι το όνειρο ήταν να δει τη Liverpool.»

«Τηλεφώνησα αμέσως στον Michael Edwards και μου είπε ‘κανένα πρόβλημα Harry’. Κανόνισα για αυτοκίνητο, οδηγό και ο Eddie οργάνωσε όλα τα υπόλοιπα. Δεν μου είπε τα γνωστά ‘Oh Harry, λυπάμαι φίλε αλλά ξέρεις πόσο απασχολημένος είμαι’ που λένε μερικοί.»

«Τα κανόνισε λοιπόν όλα, οργανώνοντας το πρόγραμμα όλης της μέρας και του φέρθηκε με πολύ ανθρώπινο τρόπο. Ας θυμηθούμε ότι κάποιοι από μας βρισκόμαστε σε μια θέση που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή ενός ανθρώπου. Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα. Ο Eddie όμως φρόντισε να έχει την καλύτερη ημέρα της ζωής του, πηγαίνοντας τον να καθίσει στις θέσεις των διευθυντών και τον σύστησε σε όλους, στον Kenny Dalglish, τον Jurgen Klopp…Ο άνθρωπος λάτρεψε κάθε στιγμή που πέρασε στο Anfield.»

Φυσικά όλα έγιναν χωρίς να δει ποτέ τίποτα το φως της δημοσιότητας γιατί ο Edwards είχε κάνει μια ‘συμφωνία’ με τη Liverpool όσο αφορά το θέμα σχετικά με τα ΜΜΕ.

Ο Edwards ήταν ο sporting director που αναγνώρισε τον Jurgen Klopp ως τον ιδανικό manager για τη Liverpool, ενώ έφερε στο Merseyside τους Mohamed Salah, Roberto Firmino ,Sadio Mane, Alisson και Virgil van Dijk με άλλα λόγια τον πυρήνα των παικτών που βοήθησαν τους Κόκκινους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και να τους μετατρέψουν ξανά σε γίγαντα στην Αγγλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Και το παράδοξο είναι πως ο Michael Edwards δεν έχει ούτε μια σελίδα στη Wikipedia- η αναζήτηση βγάζει μόνον ένα Αμερικάνο ηθοποιό.

Αν ψάξετε στη Google θα βρείτε άρθρα γι’ αυτόν από ΜΜΕ, αναφορά στο transfermarkt, στο Likendin για την εταιρία του, την Ludonautics, αλλά ούτε μια αναφορά στη Wikipedia.

Michael Edwards, ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com