Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 2ο)

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 2ο)

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Sheffield, o Michael Edwards, πείστηκε από την Fenway Sports Group- που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν, να επιστρέψει στη Liverpool, μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, σε μία πολύ μεγαλύτερη θέση από αυτήν που άφησε, αυτήν του Γενικού Διευθυντή.

Θα έχει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του διαδόχου του Jurgen Klopp και η επίδραση του θα φανεί πολύ γρήγορα με την άφιξη του Richard Hughes, τεχνικού διευθυντή της Bournemouth για να καλύψει την κενή θέση στο Anfield. Για μια άλλη φορά η Liverpool θα βασιστεί στη μαγεία του Edwards στα παρασκήνια.

Κατά την πρώτη του περίοδο πάντως στο Merseyside μόνο μια φωτογραφία του είχε κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ, αυτή της σελίδας των χορηγών του Just Giving, ημιμαραθωνίου του Manchester όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε και το όνομα του Jurgen Klopp, ο οποίος έδωσε 5.000 λίρες.
Μέχρι τότε ο Edwards μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα στο Anfield χωρίς να τον αναγνωρίζει κανένας και αυτή ήταν η σφοδρή του επιθυμία.

«Δεν είναι ο κλασικός στερεότυπος του ποδοσφαίρου.» λέει ο Harry Redknapp. «Για την ακρίβεια είναι ο κλασικός ΜΗ στερεότυπος. Δεν θα τον δείτε συχνά με κουστούμι. Δεν είναι ο τύπος της μεγάλης προσωπικότητας. Τον κοιτάζεις, βλέπεις τα μαλλιά που πετάνε, πολύ ήσυχος τύπος. Πιθανόν να νομίζεις ότι θα έπρεπε να στέκεται πίσω από το τέρμα.»

Μην κάνετε όμως το λάθος να παρεξηγήσετε τη στάση του αυτή.

Αρκετοί μιλάνε για τον Edwards ως τον άγρια παθιασμένο, πανέξυπνο, και φιλόδοξο άνθρωπο που γνωρίζει πως να γίνεται ανελέητος , χαρακτηριστικό απαραίτητο στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Edwards έχει αναστατώσει μερικούς ανθρώπους στην καριέρα του και ήταν ο ένας από τους τρεις που πραγματοποίησαν το χακάρισμα του συστήματος scouting της Manchester City το 2013.

Ως αποτέλεσμα η Liverpool πρόσφερε στη City μια αποζημίωση αξίας 1.000.000 λιρών και δεσμεύτηκε να μην αποκαλύψει καμία απολύτως λεπτομέρεια.
Οι σχέσεις των δύο ομάδων χειροτέρεψαν τα επόμενα χρόνια και η παρουσία του Edwards ήταν καταλυτική στην έλλειψη εγκαρδιότητας μεταξύ των Δ.Σ τους.

Όχι βέβαια ότι αυτό πείραξε τον John W. Henry ή τους συμβούλους του στην FSG οι οποίοι μάλλον πανηγυρίζουν αυτήν την περίοδο με την απόφαση του να επιστρέψει στο Anfield.

Ο Edwards ήταν παίκτης στην Ακαδημία και αναπληρωματικός της Peterborough United αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, αφού τον άφησαν ελεύθερο στην ηλικία των 18 χρονών. Αναγκάστηκε να εκπαιδευτεί ως δάσκαλος πριν βρει την πρώτη του δουλειά σε σχολείο της περιοχής. Είναι ο γιός του οδηγού φορτηγών που μεγάλωσε στο Fareham, Hampshire και ανέπτυξε ένα φετίχ για τους αριθμούς και την στατιστική. Είναι ο «γκουρού του laptop» όπως τον αποκάλεσε μια εφημερίδα.

Κυκλοφορεί μια ιστορία για αυτόν που θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε πόσο πολύ τον εκτιμούν στο Anfield. Πάμε πίσω στη νύχτα της 25ης Ιουνίου 2020, όταν η Manchester City έχασε στο Stamford Bridge με 2-1 από την Chelsea κάτι που σήμαινε πως η Liverpool κέρδιζε επιτέλους μετά από 30 χρόνια τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης εκείνου του αγώνα, ο πρόεδρος της Liverpool, o Tom Werner άρπαξε το κινητό του για να μιλήσει στους ανθρώπους εκείνους που το κατάφεραν να συμβεί αυτό.

Ξέρετε ποιος ήταν ο άνθρωπος που πήρε το πρώτο συγχαρητήριο μήνυμα; Όχι ο Jurgen Klopp! Αλλά ο Michael Edwards!

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 2ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com