Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Alex Inglethorpe: To who is who του Υπεύθυνου Ακαδημιών της Liverpool

Alex Inglethorpe: To who is who του Υπεύθυνου Ακαδημιών της Liverpool

Τη νίκη – πρόκριση εναντίον της Southampton πανηγύρισε χθες (28/02/24) η Liverpool, σε ένα ματς που ξεχώρισαν και πάλι οι νεαροί της παίκτες.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν επτά παίκτες που έχουν περάσει από το σύστημα του Kirkby, ενώ άλλοι τρεις μπήκαν ως αλλαγή.

Πρόκειται για τους Caiomhin Kelleher, Jarrell Quansah, Conor Bradley, Bobby Clark, Harvey Elliott, James McConnell, Lewis Koumas, Trey Nyoni, Jayden Danns και Kaide Gordon.

Από την αποστολή έλειπαν φυσικά και οι δύο αστέρες – προϊόντα του συστήματος ανάπτυξης της ομάδας, Trent Alexander-Arnold και Curtis Jones, τραυματίας είναι ο Stefan Bajcetic, ενώ δεν αγωνίστηκαν και οι Calum Scanlon και Amara Nallo.

Αυτή η πληθώρα παικτών από τις ακαδημίες, στους οποίους δεν προσθέσαμε τους πολλούς φερέλπιδες νέους που έχουν φύγει ως δανεικοί, δείχνουν την μεγάλη αλλαγή που έχει υπάρξει στο Kirkby και στην αποδοτικότητα του.

Σίγουρα, η μεταφορά της πρώτης ομάδας στις εγκαταστάσεις έχει βοηθήσει αρκετά, αφού πια υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση ανάμεσα σε ομάδα νέων και ανδρών, όμως οι βάσεις της επιτυχίας έχουν μπει αρκετά πιο πίσω.

Ταξιδεύοντας στο 2012, η Liverpool έχει μόλις βγει από μια εποχή έντονης διοικητικής αστάθειας, με την FSG να έχει αγοράσει τον σύλλογο ενάμιση χρόνο πριν. Μεταξύ άλλων, εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα στην ακαδημία, αφού η ομάδα έχει σταματήσει να παράγει παίκτες, με τη τελευταία αξιοσημείωτη φουρνιά να είναι αυτή που έδωσε τους McManaman, Owen, Fowler, Carragher και λίγο πιο μετά τον Gerrard.

Μέσα στις αλλαγές που έρχονται, γίνεται η πρόσληψη σε ρόλο προπονητή της U21, του Alex Inglethorpe, ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο προηγουμένως στη Tottenham.

O Inglethorpe, όμως, δεν κάθεται για πολύ στο ρόλο αυτό, αφού οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες θα προχωρήσουν το 2014 σε ολική αλλαγή στο οργανόγραμμα των ακαδημιών, δίνοντας στον Άγγλο προπονητή το ρόλο του Academy Director, ελληνιστί του Υπεύθυνου Ακαδημιών.

Ο νέος ρόλος είναι διοικητικός, διαφορετικός από κάθε άλλο που έχει κάνει ο Inglethorpe στη καριέρα του μέχρι στιγμής, όμως ο Άγγλος θα αποδειχθεί «λίρα εκατό». Έχοντας άψογη συνεργασία με το επιτελείο του Jürgen Klopp, με τον ίδιο το προπονητή να δείχνει θέληση να εμπιστευτεί τα παιδιά της ομάδας, ο Inglethorpe κατάφερε να δημιουργήσει μια ξεκάθαρη οδό προς τη πρώτη ομάδα.

Γεννημένος στο Epsom του κεντρικού Λονδίνου, ο Inglethorpe ξεκίνησε τη καριέρα του στο ποδόσφαιρο ως παίκτης από τη Watford, παίζοντας αργότερα για την Exeter City και τη Leyton Orient. Η επαγγελματική παικτική του καριέρα δεν είχε ιδιαίτερη διάρκεια, αφού τα παπούτσια τα φόρεσε για περίπου μια δεκαετία.

Με την αλλαγή της χιλιετίας, ο Inglethorpe ανέλαβε το ρόλο παίκτη – προπονητή στην ερασιτεχνική Leatherhead, πρωτού μεταπηδήσει το 2004 στον πάγκο της Exeter City, έχοντας ένα μικρό πέρασμα από την ομάδα νέων της Leyton Orient. Από εκεί, το 2006, υπέγραψε στη Tottenham, όπου έμεινε για έξι χρόνια ως προπονητής της U21, πριν ενταχθεί στον ίδιο ρόλο στη Liverpool.

Προφανώς, σημαντικό ρόλο έχει παίξει αρχικά ο Pep Lijnders, ο οποίος ασχολιόταν παραπάνω με τους νεαρούς παίκτες όταν «ανέβαιναν» για προπονήσεις με τη πρώτη ομάδα, αλλά και ο Vitor Matos, ο οποίος ανέλαβε τον ίδιο ρόλο όταν ο Lijnders ανέβηκε στην ιεραρχία ως άμεσος βοηθός του Klopp.

Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας καρπώνεται δικαίως ο Inglethorpe, του οποίου το management σε όλα τα επίπεδα των ακαδημιών έχει φέρει τον σύλλογο στο σημείο να έχει περίπου 20 ενεργούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις του, είτε σε βασικούς ρόλους, είτε σε υποστηρικτικούς, είτε σε δανεισμούς.

Alex Inglethorpe: To who is who του Υπεύθυνου Ακαδημιών της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com