Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Reds ανακοίνωσαν απώλειες 9 εκ. προ φορών για το 22-23

Οι Reds ανακοίνωσαν απώλειες 9 εκ. προ φορών για το 22-23

Η Liverpool ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της στοιχεία για τη σεζόν 2022-23, στα οποία υπάρχει απώλεια 9 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων.

Κατά την περίοδο αναφοράς για το έτος έως τις 31 Μαΐου 2023, τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν κατά £25 εκατομμύρια για να γίνουν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων στις τρεις κύριες ροές εσόδων του συλλόγου.

Η αύξηση των εμπορικών εσόδων εξισορρόπησε την πτώση τόσο στους τομείς των μέσων ενημέρωσης όσο και στους τομείς των αγώνων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα για την περίοδο να παραμένουν ίδια με το προηγούμενο έτος στα £594 εκατομμύρια.

Η εμπορική επιτυχία επιτεύχθηκε λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των συνεργασιών και μιας εξαιρετικά επιτυχημένης περιοδείας πριν από τη σεζόν, παίζοντας παιχνίδια στην Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.

Οι δραστηριότητες λιανικής της Liverpool είχαν επίσης έτος ρεκόρ σε έσοδα με επτά νέα καταστήματα που ανοίγουν σε όλη την Ασία και περισσότερες από 350.000 λήψεις της νέας εφαρμογής LFC Store, η οποία είναι η πρώτη του είδους της στον κλάδο του ποδοσφαίρου.

Ήταν επίσης μια χρονιά ρεκόρ για την επιτυχία σε όλα τα παγκόσμια καταστήματα του συλλόγου, με 2,5 εκατομμύρια αγοραστές, που περιλαμβάνει περισσότερους από 10.000 κάθε αγώνα στο Anfield.

Από αυτήν την περίοδο αναφοράς, η εμπορική επιχείρηση συνεχίζει να ευδοκιμεί, με τη φανέλα που λανσαρίστηκε αυτή τη σεζόν και τη σύναψη τεσσάρων νέων συνεργασιών με Peloton, UPS, Orion Innovation και Google Pixel.

Η πτώση των εσόδων των μέσων ενημέρωσης οφείλεται κυρίως στην έξοδο της περασμένης σεζόν από το Champions League στη φάση των 16, σε σύγκριση με την πρόκριση στον τελικό την προηγούμενη σεζόν.

Η Liverpool συνεχίζει να είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη θέαση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τις τελευταίες πέντε σεζόν, με μέσο κοινό μετάδοσης ανά σεζόν πάνω από 724 εκατομμύρια.

Τα έσοδα από τις ημέρων των αγώνων μειώθηκαν επίσης κατά 7 εκατομμύρια λίρες λόγω των λιγότερων αγώνων που έγιναν την περασμένη σεζόν.

Συνεχίστηκαν επίσης οι εργασίες για την επένδυση 80 εκατομμυρίων λιρών του συλλόγου για την εκ νέου ανάπτυξη της κερκίδας της Anfield Road και σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης στο Anfield νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ανδρική ομάδα πρόσθεσε τέσσερις νέους παίκτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – τους Darwin Nunez, Cody Gakpo, Calvin Ramsay και Kornel Misciur και 12 παίκτες έφυγαν, συμπεριλαμβανομένων των Sadio Mane, Divock Origi, Takumi Minamino και Neco Williams.

Συνολικά ανανεώθηκαν 21 συμβόλαια παικτών, στα οποία περιλαμβάνονταν οι Mohamed Salah, Joe Gomez, Harvey Elliott, Curtis Jones, Jarell Quansah, Stefan Bajcetic και Ben Doak.

Συνοπτικά τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας είχαν ως εξής:

  • Τα έσοδα από τα ΜΜΕ μειώθηκαν κατά £19 εκατομμύρια στα £242 εκατομμύρια.
  • Τα έσοδα από τον αγώνα μειώθηκαν κατά 7 εκατομμύρια  στα £80 εκατομμύρια.
  • Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν κατά £25 εκατομμύρια σε £272 εκατομμύρια.
  • Τα διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια σε £562 εκατομμύρια.
  • Τα συνολικά έσοδα παρέμειναν στατικά στα £594 εκατομμύρια.
  • Η ζημιά προ φόρων ήταν £9 εκατομμύρια.

Τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας για το τρέχον έτος αναμένεται να είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφού οι Reds έχουν ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του League Cup την περασμένη Κυριακή, οδηγούν την κούρσα στην Premier League και βρίσκονται μέσα στους άλλους δύο στόχους τους.

Επιπρόσθετα, υπήρξε η επένδυση της Dynasty Equity στην FSG, ενώ τα έσοδα από τις ημέρες αγώνων στο Anfield δεδομένα θα παρουσιάσουν σημαντική αύξηση, λόγω της ολοκλήρωσης της επέκτασης της Anfield Road End.

Ανακοίνωσε οικονομική ζημιά η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com