Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Γερμανός το τερμάτισε με τη δική του «Τάξη του ’24»

Ο Γερμανός το τερμάτισε με τη δική του «Τάξη του ’24»

Ο Jurgen Klopp κατάφερε να οδηγήσει τα πιτσιρίκια της Liverpool στον πιο μάγκικο τίτλο από τους – έως τώρα – επτά στον πάγκο της ομάδας.

Εντάξει είμαστε; Πήραμε μια ανάσα; Έπεσαν οι σφυγμοί λίγο; Πάμε για ανακεφαλαίωση, λοιπόν, αλλά και για συμπεράσματα, από το σημερινό έπος της Liverpool.

Δεν μας είναι άγνωστο ότι ο Σύλλογος έχει τη νοοτροπία του «ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό». Όντως, είναι κάτι που ακολουθεί ολόκληρο το Merseyside και σήμερα έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνισή του.

Η Liverpool ξεκίνησε τον τελικό χωρίς τους: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Bajcetic, Thiago, Jones, Szoboszlai, Doak, Jota, Nunez, Salah. H Liverpool επίσης έχασε τον Gravenberch από ένα απαράδεκτο μαρκάρισμα του εντελώς ατζαμή σε όλες τις μονομαχίες Caicedo, το οποίο ο ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ Chris Kavanagh δεν τιμώρησε ούτε καν με φάουλ.

Οι Reds είδαν τον Diaz να πιάνει τον προσαγωγό του και στην ουσία να βγάζει το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ως θεατής. Με προστατευτική μπότα έφυγε από το Wembley και ο Wataru Endo, πάλι από κλοτσιά του Caicedo.

Οι λύσεις που ήρθαν από τον πάγκο, κόντρα στις αλλαγές εκατομμυρίων που έκανε η Chelsea, ήταν κάτι αμούστακα παλικαράκια από τις ακαδημίες που όλοι μαζί έχουν σκάρτα δέκα επίσημες εμφανίσεις.

Είδε επίσης την διαιτητική ομάδα να ακυρώνει το γκολ του Virgil για ένα οφσάιντ στον Endo ο οποίος δεν επηρέαζε καν τον παίκτη που μάρκαρε τον Ολλανδό.

Η λογική έλεγε πως, από τη στιγμή που το ματς πάει στη παράταση, η Liverpool είναι χαμένη από πρώτο χέρι.

Έχοντας βγάλει το μισό ματς με εξτρέμ τον Bradley, ο Klopp πέταξε στο ματς τους Clark, McConnell και Danns, έχοντας στον πάγκο και χρησιμοποιώντας αργότερα και τον Jarrell Quansah.

Πέντε, στο σύνολο, ποδοσφαιριστές που είτε φέτος καθιερώθηκαν στο ρόστερ ή φέτος παίρνουν τις πρώτες ευκαιρίες τους.

Αυτοί μπήκαν για να γεμίσουν τα παπούτσια του Salah, του Mac Allister, του Nunez.

Το μοναδικό σχόλιο που μπορεί να γίνει, λοιπόν, για το ματς, είναι ένα.

Μπορείς να αγοράσεις όσο ταλέντο θες, με όσες εκατοντάδες εκατομμύρια επιθυμείς. Την ψυχή, τη καρδιά, αυτή τη φλόγα στα μάτια, τη βρίσκεις μόνο μέσα σου.

Τα «Μωρά του Klopp» απέδειξαν πως είχαν την θέληση να αφήσουν τη τελευταία τους πνοή στο γήπεδο για το Liverbird στο στήθος κόντρα σε έντεκα μισθοφόρους των «Blue Billion Pound Bottlejobs», όπως χαρακτήρισε εύστοχα ο Gary Neville την Chelsea.

Οι πέντε φετινοί απόφοιτοι της ακαδημίας, μαζί με τους άλλους τέσσερεις που προϋπήρχαν στο ρόστερ, έχοντας για βοήθεια τις ευστοχότατες μεταγραφές του καλοκαιριού, υποστηρίζουν τέλεια τα λόγια του Γερμανού αναμορφωτή, αυτού του υπέροχου ανθρώπου, του τεράστιου προπονητή. Μίλησε από το καλοκαίρι για Liverpool 2.0 ο Klopp και την Liverpool 2.0 μας έδωσε.

Δεν ξέρω ποιος θα έρθει στην ομάδα το καλοκαίρι. Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν οι πέντε απόφοιτοι του Kirkby. Έχουν όλα τα φώτα μπροστά τους όμως.

Ο Danns ήρθε από το πουθενά και έκλεψε τις εντυπώσεις, ίσως ακόμα να άξιζε και το γκολ σήμερα. Ο McConnell ήταν ο πιο αγχωμένος όλων αλλά ήταν και αυτός υπέροχος, παίρνοντας και μια πανέξυπνη κίτρινη για σταμάτημα κόντρας του Palmer. O Clark ήταν και πάλι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Ήταν η πρώτη αλλαγή, δείγμα του πόσο τον πιστεύει το τεχνικό τιμ. Ο Bradley συνεχίζει να μας δείχνει ότι πρέπει πια να λογίζεται ακόμα και ως βασικός, σπρώχνοντας αλλού, πιο κεντρικά τον Trent, ενώ ο Quansah συνεχίζει να κάνει τρομερά άλματα προόδου.

Το σημερινό έρχεται και ολοκληρώνει ίσως την εποχή Klopp. Ότι έρθει από εδώ και πέρα είναι μπόνους. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο Γερμανός. Ταβάνιασε. Πήγε και πήρε τελικό με την U21. Τι άλλο να κάνει;

Χθες (24/02/2024) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών. Πρέπει να κάνει και αυτό δηλαδή; Δεν πάει παρακάτω.

Φεύγει με το κεφάλι ψηλότερα από όλους, έχοντας κάνει το καθήκον του. Δεν αφήνει καμένη γη πίσω. Όχι. Αφήνει μια κατάσταση καλύτερη από το δικό του peak. Οι δυνατότητες, το potential της ομάδας που έχτισε, μαζί με τα παιδιά που έρχονται, είναι αστρονομικό.

Ο Jurgen αφήνει πλήρες ρόστερ, με τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα αλλά και άλλους, όπως οι Doak, Gordon, Chambers, Beck, Nyoni, Carvalho.

Δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο.

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com