Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Είναι το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει»

Klopp: «Είναι το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει»

Ως το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχει κερδίσει στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Jürgen Klopp το Carabao Cup που κατέκτησε την Κυριακή στο Wembley, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του τελικού.

Ο Γερμανός ρωτήθηκε για τα συναισθήματα του πριν το 1-0:

“ Θα ήταν ωραίο αν έβλεπα να έρχονται τα γκολ, θα χαλάρωνα [σε] πολλές στιγμές της ζωής μου. Όχι, μου άρεσε. Νομίζω ότι ήταν η στιγμή που όλα ένιωθαν, «Έλα». Αυτό που βλέπουμε εδώ σήμερα είναι τόσο εξαιρετικό, μπορεί να μην το ξαναδούμε ποτέ και όχι επειδή φεύγω, γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μου είπαν έξω ότι υπάρχει μια αγγλική φράση, «δεν κερδίζεις τρόπαια με παιδιά» – δεν το ήξερα. Ναι! Υπάρχουν μεγαλύτερες καριέρες από τη δική μου, αλλά σε περισσότερα από 20 χρόνια, [είναι] εύκολα το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που κέρδισα ποτέ. Είναι απολύτως εξαιρετικό. Μερικές φορές με ρωτούν αν είμαι περήφανος για αυτό, περήφανος για αυτό, περήφανος για αυτό, και είναι πραγματικά δύσκολο. Μακάρι να μπορούσα να νιώθω περηφάνια πιο συχνά, απλά δεν το κάνω. Απόψε υπάρχει ένα συντριπτικό συναίσθημα, «Θεέ μου, τι συμβαίνει εδώ;» Ήμουν περήφανος για όλους όσους εμπλέκονται σε όλα εδώ. ”

“ Ήμουν περήφανος για τους ανθρώπους μας για τον τρόπο που μας έδωσαν ώθηση. Ήμουν περήφανος για το προσωπικό που δημιούργησε αυτό το είδος ατμόσφαιρας όπου αυτά τα αγόρια μπορούν απλώς να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο. Ήμουν περήφανος για την Ακαδημία μας. Ήμουν περήφανος για τους προπονητές μου. Ήμουν περήφανος για τόσα πολλά πράγματα. Ήταν πραγματικά συντριπτικό. Δεν είχε καμία σχέση με το ότι ίσως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στο Wembley, καμία σχέση με αυτό. Ήταν πραγματικά λόγω του πώς συνέβαλαν όλοι σε αυτό. ”

Για το αν αλλάζει κάτι η νίκη στην υστεροφημία του:

“ Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο. Δεν είμαι εδώ για να δημιουργήσω ένα πρότυπο προπονητή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είσαι εκεί για να κάνεις τη δουλειά στην πραγματικότητα. Τίποτα από αυτά που κάναμε τα τελευταία οκτώμισι χρόνια δεν θα είχε συμβεί… δεν μπορεί να αντικατασταθεί, δεν θα μπορούσατε να είχατε κάνει το ίδιο σε άλλο σύλλογο ή οτιδήποτε άλλο. Φτιάχτηκε ακριβώς για αυτόν τον συνδυασμό και είναι φανταστικό. Αλλά μαθαίνουμε τόσα πολλά εκείνη την εποχή, έμαθα τόσα πολλά, ο κόσμος έμαθε τόσα πολλά. Δεν είναι πρόβλημα αν φύγει ο προπονητής ή οτιδήποτε άλλο, αν αυτοί οι άνθρωποι θα έφευγαν –οι οπαδοί μας– αυτό θα ήταν πρόβλημα. ”

“ Αλλά όσο είναι όπως είναι, η Liverpool Football Club θα είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλά για τέτοια πράγματα από καιρό σε καιρό χρειάζεσαι κάτι για να γιορτάσεις πραγματικά. ” Είπε ο Klopp.

“ Ελάτε, αυτό ήταν τόσο ιδιαίτερο. Είδατε το παιχνίδι, είδατε τις συνθήκες. Είχαμε προβλήματα πριν το παιχνίδι, έγιναν μεγαλύτερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε έναν διαιτητή που δεν ήταν στο επίπεδο του παιχνιδιού. Αυτό δεν βοήθησε τη μία ή την άλλη ομάδα, η έκφραση μας ήταν απλώς «Τι είδε; Τι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;’ Πραγματικά δεν υπάρχει κοινή λογική και πάλι για τους διαιτητές – δεν είμαι σίγουρος ότι δεν μαθαίνουν ή δεν θέλουν να μάθουν, αλλά απλά δεν είναι εκεί. ”

“ Και μετά περνώντας όλα αυτά, βλέπεις κουρασμένους παίκτες. Δεν έχω ομάδα που να μπορεί να παίξει την Τετάρτη γιατί είχαμε παίκτες στο γήπεδο μέχρι το τέλος του αγώνα που είχαν προβλήματα. ”

Για το αν έβλεπε ταλέντο στα παιδιά που πέρασαν ως αλλαγή, είπε:

“ Προφανώς η ηλικία δεν είναι καθόλου στη διαδικασία σκέψης μας εκείνη τη στιγμή. Ξέραμε ποιον [θα] βάζαμε, ξέραμε ότι πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα. Ήταν ξεκάθαρο ότι χθες στην προπόνηση, ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι αυτά είναι τα αγόρια που θα πάρουμε μαζί μας. Χρειαζόμασταν φρέσκα πόδια. Το χρειαζόμασταν [αυτό]. Ηταν καθαρο. Μπορείς πάντα να σκεφτείς ποιον θα βγάλεις. Τελικά είναι πάντα το λάθος γιατί βγάζουμε τον Cody [Gakpo] ή βγάζουμε τον Lucho; Αν θα βγάζαμε τον Harvey ή τον Macca [Alexis Mac Allister]; Αν θα βγάζαμε τον Endo ή τον Macca. ”

“ Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Στο τέλος, μας παρακολουθείτε προφανώς πολύ στενά και βλέπετε την εξέλιξη του Bobby Clark… αυτό είναι πραγματικά τρελό πρέπει να πω. Η εξέλιξη του James McConnell είναι απολύτως τρελή και ο Jayden Danns μόλις πρόσφατα ήρθε μαζί μας στην προπόνηση της πρώτης ομάδας. Τον αγάπησα από το πρώτο δευτερόλεπτο. πραγματικά ιδιαίτερο. Και μπαίνει σήμερα, εντάξει έπαιξε στο τελευταίο μισό, αλλά θα μπορούσε να πετύχει δύο γκολ σε έναν τελικό του Carabao Cup. Είναι απολύτως τρελό. ” Σημείωσε ο Klopp.

Για την εμφάνιση και τη σεζόν του Endo πρόσθεσε:

“ Καλή εξέλιξη, ε; Ναι, το έχω ξαναπεί, ήμασταν τυχεροί. Είναι μια μηχανή. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιρικά. Ο αμυντικός του εγκέφαλος είναι εξαιρετικός. Μας δίνει μεγάλη ελευθερία για πολλά πράγματα. Ναι, κορυφαία εξέλιξη. Πολύ χρήσιμος, πολύ εξυπηρετικός για εμάς. ”

Όσο για τις ηγετικές ικανότητες του van Dijk:

“ Μου αρέσει να μιλάω για τους παίκτες μου. Πραγματικα το αγαπω. Ο Virgil van Dijk από την πρώτη μέρα από τότε που ήρθε στη Liverpool FC είναι απολύτως εξαιρετικός. Αλλά εσείς στις λιγότερο καλές στιγμές του, τον κατηγορείτε σαν να μην ήθελε να παίξει. «Γιατί είναι έτσι;» Συγγνώμη, είναι άνθρωποι, συμβαίνει κατά καιρούς. Πιθανότατα να συμβαίνει και σε εσάς. Ναι, δόξα τω Θεώ, είναι απολύτως σωστός, σε άριστη κατάσταση, τον χρειαζόμαστε. τους χρειαζόμαστε όλους. Νομίζω ότι πήρε ένα σημαντικό μάθημα απόψε για τον εαυτό του. Όχι ότι έπρεπε να το μάθει, αλλά του δώσαμε την ευκαιρία να το μάθει. Ό,τι κι αν συμβεί, μπορείς πάντα να κερδίσεις το παιχνίδι.”

“ Γιατί δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε στους παίκτες ποιο ήταν το σχέδιο. Εξηγούμε στους παίκτες έξω [ότι] θέλουμε να κάνουν αυτό και εκείνο. Η πλειονότητα των άλλων παιδιών που στέκονται στο γήπεδο απλώς προσαρμόζονται σε αυτό. Ναι, δεν θα ξεχάσει το σημερινό και όχι επειδή ήταν το πρώτο τρόπαιο ως αρχηγός της Liverpool, [αλλά] μόνο λόγω [των] περιστάσεων. ”

Ο Jürgen Klopp με το τρόπαιο του Carabao Cup.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com