Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το Merseyside derby μπορεί να γίνει στην τελευταία εβδομάδα του 2023/24

Το Merseyside derby μπορεί να γίνει στην τελευταία εβδομάδα του 2023/24

Η Liverpool και η Everton θα μπορούσαν να παίξουν το Merseyside derby στο τέλος της σεζόν, με τεράστιες επιπτώσεις και για τους δύο συλλόγους εάν αλλάξει η τρέχουσα ημερομηνία.

Ο πίνακας της Premier League προσφέρει αντίθετες μετρήσεις στην πόλη όπως έχουν τα πράγματα, με τους Κόκκινους να κάθονται αρκετά στην κορυφή ενώ οι Μπλε βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ήταν μια νίκη 2-0 για την ομάδα του Jurgen Klopp την τελευταία φορά που οι ομάδες συναντήθηκαν τον Οκτώβριο, αλλά η τελευταία επίσκεψη του Γερμανού προπονητή στο Goodison Park ως προπονητής της Liverpool θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη από όλες.

Η Everton πρόκειται να φιλοξενήσει το ντέρμπι στις 17 Μαρτίου, αλλά αυτό θα αλλάξει εάν οι Κόκκινοι προκριθούν στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με νίκη επί της Southampton.

Η συμμετοχή της Liverpool και στις τέσσερις διοργανώσεις καθιστά δύσκολη την εύρεση νέας ημερομηνίας και θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε ένα ντέρμπι πολύ αργότερα από το προγραμματισμένο.

Σε περίπτωση που ο Κlopp και οι Κόκκινοι εξασφαλίσουν μια θέση στους τέσσερις τελευταίους του Europa League, θα υπάρχουν μόνο δύο ημερομηνίες στη μέση κάποιας εβδομάδας για να ταιριάζουν στον αγώνα των δύο ομάδων.

Ένα από αυτά τα slots πέφτει την τελευταία εβδομάδα της σεζόν 2023/24, προσθέτοντας άλλη μια τεράστια σύγκρουση σε αυτό που η Liverpool υπολογίζει – και ελπίζει – ότι θα είναι ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η νέα ημερομηνία πιθανότατα θα είναι είτε στις 14 είτε στις 15 Μαΐου, λίγες μόνο ημέρες πριν από το φινάλε της σεζόν στην Premier league στο εντός έδρας παιχνίδι με την Wolves.

Η Liverpool θα έχει ως στόχο να κυνηγήσει τον 20ο τίτλο του πρωταθλήματος μέχρι εκείνο το σημείο, ενώ οι γείτονές τους θα μπορούσαν να αγωνίζονται για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Το ντέρμπι του Μerseyside δεν έχει διεξαχθεί κατά τον τελευταίο μήνα της σεζόν από το 2013, όταν οι ομάδες έμειναν ισόπαλες 0-0. Κατά πάσα πιθανότητα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σε αυτήν την περίπτωση.

Το ντέρμπι θα ακολουθούσε ο θριαμβευτικός αποχαιρετισμός του Κlopp στο Anfield στις 19 Μαΐου, ο τελικός του Europa League στο Δουβλίνο στις 22 Μαΐου και ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας στο Wembley στις 25 Μαΐου.

Θα μπορούσε επίσης να δώσει στους Reds την ευκαιρία να βυθίσουν τους αντιπάλους τους στο Πρωτάθλημα, με επιπλέον χρέωση για οικονομικές παραβιάσεις να κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια τους.

Μια εναλλακτική εβδομάδα θα μπορούσε να παρουσιαστεί για τις 23 ή 24 Απριλίου, αλλά αυτό μπορεί να χρειαστεί για ένα επαναπρογραμματισμένο ταξίδι στη Fulham, εάν οι Reds φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, καθιστώντας την τελευταία εβδομάδα της σεζόν την πιο εφικτή επιλογή αυτή τη στιγμή.

Αν και αυτό το σενάριο είναι μια λαχταριστή προοπτική για τον ουδέτερο φίλαθλο, είναι κάπως «ανησυχητική» για τους Red fans, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι πέντε από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις της Goodison έληξαν ισόπαλες. Αν τελικά συμβεί αυτό, ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένα ντέρμπι που μπορούμε να το υπενθυμίσουμε σε όλους τα επόμενα χρόνια, για περισσότερους από έναν λόγους!

Το Merseyside derby μπορεί να γίνει στην τελευταία εβδομάδα του 2023/24
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com