Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απολογήθηκε ο Henderson για την μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία

Απολογήθηκε ο Henderson για την μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία

Ο Jordan Henderson ζήτησε συγγνώμη για την προσβολή που ένιωσε η LGBTQ κοινότητα για τη μετακίνησή του στην Al-Ettifaq της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το καλωσόρισμα του Ajax στο Άμστερνταμ.

Ο Henderson μετακόμισε στην Al-Ettifaq από τη Liverpool με τριετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι και η απόφασή του να πάει στη Σαουδική Αραβία, όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες, προκάλεσε αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς στο παρελθόν είχε υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των LGBTQ+ δικαιωμάτων.

“Αν κάποιοι άνθρωποι από αυτή την κοινότητα αισθάνονται απογοητευμένοι ή πληγωμένοι, ζητώ συγγνώμη”, δήλωσε ο Henderson.

“Αν κάποιος προσβλήθηκε ή ένιωσε ότι τον στεναχώρησα, αυτό είναι δικό μου θέμα, αυτή ήταν η απόφασή μου και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου.”

“Θέλω απλώς να κοιτάξω μπροστά τώρα και να συγκεντρωθώ στο να είμαι ο καλύτερος παίκτης που μπορώ για τον Ajax. Οι πεποιθήσεις μου δεν έχουν αλλάξει και δεν θα αλλάξουν ποτέ. Και πάλι μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη αν ο κόσμος αισθάνεται απογοητευμένος.”

Ο 33χρονος υπέγραψε συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια με την ομάδα της Eredivisie, αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Al-Ettifaq, στην οποία εντάχθηκε πριν από έξι μήνες και χαρακτήρισε την μετακίνησή του στον Ajax ως την “τέλεια ευκαιρία” μετά τη διακοπή της θητείας του στη Σαουδική Αραβία.

“(Ο Ajax) είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ολλανδία και ένιωσα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα προσωπικά να έρθω σε έναν τεράστιο σύλλογο, να προσπαθήσω να βοηθήσω αυτόν τον σύλλογο να προχωρήσει και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος.”

Ο Henderson αρνήθηκε ότι υπήρχε οικονομικό στοιχείο στην απόφασή του να μετακομίσει σε ολλανδικό σύλλογο αντί να επιστρέψει στην Αγγλία και δήλωσε ότι ήθελε να βοηθήσει τον Ajax – που δυσκολεύεται για τα δεδομένα του, όντας στην πέμπτη θέση – να επιστρέψει στην κορυφή.

“Δεν είχε να κάνει με τίποτα άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Ένιωσα ότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να έρθω σε έναν τόσο τεράστιο σύλλογο και να αναδείξω αυτό που προσπαθώ να κάνω σε όλη μου τη ζωή – να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο.

Η υποδοχή εδώ ήταν απίστευτη και είμαι συγκλονισμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία σε έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.”

“Τα επόμενα δυόμισι χρόνια θα δώσω τα πάντα για να επαναφέρω τον σύλλογο στον σωστό δρόμο και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος.”

Ο Henderson δήλωσε ότι η απόφασή του να μετακομίσει στον Ajax ήταν καθαρά ποδοσφαιρική, αλλά ότι έπρεπε να κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

“Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να καθίσω εδώ και να ασκήσω κριτική στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και όλα όσα το συνοδεύουν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα κάνω. Σέβομαι απόλυτα το πρωτάθλημα, τον σύλλογο και τους ανθρώπους εκεί.”

“Με έκαναν να νιώσω ευπρόσδεκτος, αλλά δυστυχώς μερικές φορές αυτά τα πράγματα δεν λειτουργούν στο ποδόσφαιρο και στη ζωή.”

“Πήρα την απόφαση μόλις έμαθα ότι υπήρχε η ευκαιρία και η απόφαση ήταν ότι αυτή είναι η καλύτερη κίνηση για μένα και την οικογένειά μου αυτή τη στιγμή.”

Όταν ρωτήθηκε αν είχε την επιθυμία να επιστρέψει στο ανώτερο επίπεδο ποδοσφαίρου, ο Henderson είπε: “(Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας) είναι ακόμα ανταγωνιστικό, αλλά απλά ένιωσα ότι αυτή η ευκαιρία ήταν τεράστια, η σωστή κίνηση για την καριέρα μου και αυτό ήθελα να κάνω.”

“Προφανώς είναι μια μεγάλη απόφαση δεδομένου του πόσο καιρό ήμουν εκτός Σαουδικής Αραβίας, αλλά το σεβάστηκαν πλήρως και είμαι ευγνώμων που το χειρίστηκαν με τον σωστό τρόπο. Όλοι έδωσαν τα χέρια και προχωρήσαμε.”

Και ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι έκανε αυτή την κίνηση εξ αρχής, ο Henderson πρόσθεσε: “Στη ζωή, αν θέλετε να τα αποκαλέσετε μετανιώσεις ή λάθη, ονομάστε τα έτσι. Αλλά είναι λάθη μόνο αν δεν μαθαίνεις από αυτά.”

“Έμαθα πολλά εκεί. Δεν έχω να πω κακή κουβέντα για κανέναν εκεί. Θα έχω φίλους με τους οποίους θα μιλάω για πάντα.”

“Υπήρχαν και θετικά στοιχεία. Στο τέλος δεν εξελίχθηκε όπως το θέλαμε και οι δύο, αλλά τελειώσαμε με πολύ καλούς όρους. Δίνουμε τα χέρια και προχωράμε μπροστά.”

Ο Henderson δήλωσε ότι παραμένει σε τακτική επαφή με τον προπονητή της Αγγλίας Gareth Southgate, καθώς στοχεύει σε μια θέση στην ομάδα για το Euro του καλοκαιριού.

“Είμαι σε τακτική επαφή με τον Gareth όπως ήμουν πολλά χρόνια και αυτό δεν έχει αλλάξει, όπως είναι με όλους τους παίκτες, ξέρετε πόσο κοντά είναι στα παιδιά. Καταλαβαίνει την κατάσταση.”

Ο Henderson αποδοκιμάστηκε ενώ έπαιζε με την Αγγλία μετά τη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία και παραδέχτηκε ότι πληγώθηκε από την εμπειρία αυτή.

“Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να πω ότι δεν έχω πληγωθεί, αλλά ταυτόχρονα το καταλαβαίνω», είπε.

“Νοιάζομαι. Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι δεν νοιάζομαι, αλλά στην πραγματικότητα νοιάζομαι για τους άλλους ανθρώπους. Σκέφτομαι πολύ για το πώς συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους, σέβομαι τους ανθρώπους και αυτό πονάει.”

“Σέβομαι απόλυτα τη γνώμη τους και το πώς με βλέπουν ως άνθρωπο, οπότε έπρεπε να το δεχτώ στο πετσί μου. Δεν προσπάθησα ποτέ να πληγώσω κανέναν, δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου.”

“Αν οι άνθρωποι αισθάνονται κάπως έτσι απέναντί μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγγνώμη. Ποτέ δεν έκανα κάτι για να πληγώσω κανέναν.”

Ο Henderson ευχαρίστησε τον προπονητή Steven Gerrard για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση σχετικά με την αναχώρησή του από τη Σαουδική Αραβία.

“Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Stevie, ήταν εξαιρετικός κατά τη διάρκεια των έξι μηνών. Η σχέση μας ήταν πάντα δυνατή και θα είναι πάντα δυνατή.”

Απολογήθηκε ο Henderson για την μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com