Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Minamino: Από τις μεγάλες προσδοκίες στην άδοξη αποχώρηση…

Minamino: Από τις μεγάλες προσδοκίες στην άδοξη αποχώρηση…

Ο Takumi Minamino εντάχθηκε στην Liverpool, τον Ιανουάριο του 2020, με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή, όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, θα αντικαθιστούσε τον Roberto Firmino ως το νούμερο 9 του συλλόγου.

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα των Reds και λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως εφεδρική επιλογή στη διάρκεια της σύντομης καριέρας του στο Merseyside.

Ο Minamino, λίγο μετά την άφιξη του, παραδέχθηκε, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool, ότι έπρεπε να βρει τρόπους να «κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν τομείς για τους οποίους είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά προσωπικά, θα ήθελα πολύ να συνεισφέρω περισσότερο σε γκολ και ασίστ – νιώθω πολύ πεινασμένος γι’ αυτό. Δεν ξέρω πραγματικά πόσα πρέπει να μάθω ακόμα, αλλά μέρα με τη μέρα, νιώθω ότι καταλαβαίνω τη φιλοσοφία του [Klopp] και γίνομαι καλύτερος».

«Πρέπει να δείξω αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου και την εμπιστοσύνη των οπαδών. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να πετύχω. Είμαι σε αυτόν τον σύλλογο για τρεις μήνες και δεν έχω παίξει πολλά παιχνίδια και ο χρόνος που παίζω δεν είναι τόσο μεγάλος – αλλά αυτό δεν είναι μια καλή δικαιολογία».

«Για να εντυπωσιάσω τους συμπαίκτες μου και [για να καταλάβουν] σε τι είμαι καλός, πρέπει να κάνω αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνω. Νομίζω ότι εξακολουθώ να μαθαίνω, να κατανοώ πλήρως την ομάδα, αλλά μισώ την αναμονή. Για να έχω άμεσο αντίκτυπο και να συνεισφέρω στην ομάδα, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα. Έχω μόνο περιορισμένες ευκαιρίες, αλλά όταν ο προπονητής με χρειαστεί, πρέπει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του».

Ωστόσο, αυτές οι ευκαιρίες δεν ήρθαν ποτέ για τον Minamino στην πρώτη του πλήρη σεζόν στο Anfield, καθώς πραγματοποίησε μόλις επτά εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Την επόμενη χρονιά, ο Minamino κατέληξε δανεικός στην Southampton. Μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα (σημείωσε 2 γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια του), βρέθηκε εκτός ομάδας και σύντομα επέστρεψε στο Anfield. Έπειτα από μία ακόμη μέτρια χρονιά (2021-2022), όπου ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής του με τους Reds ήταν στις εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου, ο Minamino, σε συνέντευξη του στην ιαπωνική αθλητική εφημερίδα Sanspo, εξέφρασε την απογοήτευση του.

«Πολλά από τα παιχνίδια που έπαιξα δεν ενδιέφεραν κανέναν», δήλωσε ο Minamino. «Προσπαθούσα να εμπνεύσω τον εαυτό μου για να αποδείξω την αξία μου. Έκανα ατομική προπόνηση εκτός από την ομαδική προπόνηση. Με παρακινούσαν οι τύψεις και ο θυμός κάθε μέρα. Ήταν δύσκολο να αποδεχθώ την κατάσταση και να συνδεθώ με τα συναισθήματά μου. Ήμουν απογοητευμένος. Ταυτόχρονα σκεφτόμουν ότι συμμετείχα στον αγώνα και βοήθησα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν μεγάλη υπόθεση. Ήθελα να γίνω το καλύτερο που μπορούσα, εκείνος ο παίκτης που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα σε σημαντικά παιχνίδια».

Όπως ήταν αναμενόμενο, στις 28 Ιουνίου 2022, αποχώρησε από τους Reds, καθώς η Monaco ανακοίνωσε ότι η Minamino υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ (12,9 εκ. λίρες) και 3 εκατομμυρίων ευρώ (2,6 εκ. λίρες) σε πρόσθετα.

Ωστόσο, πέρασε μια δύσκολη πρώτη σεζόν στη Γαλλία, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ.

«Ο Takumi Minamino είναι ο παίκτης που έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία να ενσωματωθεί στην ομάδα, προς το παρόν», δήλωσε ο τότε αθλητικός διευθυντής της Monaco, Paul Mitchell, στην εφημερίδα Nice-Matin.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ελπίζω ότι το γκολ του κόντρα στην Reims θα οδηγήσει σε πολλά περισσότερα. Είναι παράδοξο γιατί είναι ο πρώτος παίκτης στη λίστα (των αφίξεων). Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στις τακτικές, στις συνθήκες της Ligue 1, και στο στυλ παιχνιδιού μας. Πρέπει να εγκλιματιστεί σωματικά και ψυχικά».

«Χρειάζεται ρυθμό. Ξέρουμε ότι είναι καλός παίκτης. Έλαμψε στην Salzburg, έχει τεράστια εμπειρία στο Champions League, προέρχεται από την Liverpool, με την οποία σκόραρε σημαντικά γκολ και ο Jurgen Klopp μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Είναι 27 ετών και φτάνει στο απόγειο της καριέρας του. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις ικανότητές του».

Την τρέχουσα σεζόν, ο Minamino φαίνεται να έχει βρει τα πόδια του στη Monaco. Υπό τον νέο προπονητή Adi Hutter, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στην Salzburg, ο Minamino παίζει πιο κεντρικά έχει σημειώσει 5 γκολ και έδωσε 4 ασίστ σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής.

Minamino: Από τις μεγάλες προσδοκίες στην άδοξη αποχώρηση…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com