Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Salah ξεπέρασε τον Firmino για να σπάσει το ρεκόρ επί εποχής Klopp

Ο Salah ξεπέρασε τον Firmino για να σπάσει το ρεκόρ επί εποχής Klopp

Η συνέπεια του Mo Salah μπροστά στο τέρμα είναι τρομακτική, αλλά το ίδιο πρέπει να ειπωθεί και για τη διαθεσιμότητά του, καθώς είναι πλέον ο πιο πολυχρησιμοποιημένος παίκτης του Klopp.

Ο Klopp είναι προπονητής για περισσότερα από 22 χρόνια με τη Mainz, την Borussia Dortmund και τη Liverpool μαζί, δουλεύοντας με μια μεγάλη λίστα παικτών σε αυτό το διάστημα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων του στη διοίκηση είχε την πολυτέλεια να καλεί παίκτες κάθε εβδομάδα και η Liverpool δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Όμως, μόλις τη φετινή σεζόν ο Roman Weidenfeller, ο τερματοφύλακας του Jurgen Klopp στην Dortmund, ξεπεράστηκε ως ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής υπό την καθοδήγηση του Γερμανού. Αυτή η τιμή ανήκει πλέον στον Salah, ο οποίος έχει παίξει συνολικά 26.337 λεπτά υπό τις οδηγίες του Klopp – και συνεχίζει να μετράει – πράγμα που σημαίνει ότι ξεπέρασε τα 25.156 λεπτά του Weidenfeller νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Είναι ένα τίτλος στην απίστευτη αξιοπιστία του Salah, ο οποίος έχασε μόνο τρία παιχνίδια λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, με τις υπόλοιπες απουσίες του να προέρχονται από τη Liverpool που τον ανάγκασε να ξεκουραστεί. Έχοντας περάσει από την τέταρτη θέση στην κορυφή αυτή τη σεζόν, ο 31χρονος θα συνεχίσει να διευρύνει το προβάδισμά του για τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής υπό τον Klopp.

Ο Salah ξεπέρασε ακόμη και τον Roberto Firmino με 25.095 λεπτά μετά τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου το καλοκαίρι στη Σαουδική Αραβία, με το πρώην Νο 9 να είναι πλέον τέταρτο στη λίστα, με τον Neven Subotic (25.107) να βρίσκεται μία θέση πιο μπροστά μετά το πέρασμά του από την ομάδα του Klopp στη Dortmund.

Βέβαια, δεν είναι η μόνη κατηγορία στην οποία ο Salah βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά τη θητεία του Klopp στον πάγκο των Κόκκινων, καθώς ο εξτρέμ έχει επίσης τον τίτλο του σκόρερ με τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες ασίστ. Το ρεκόρ του ανέρχεται στα 198 τέρματα σε 322 συμμετοχές, ο Sadio Mane ακολουθεί με 120 γκολ, ενώ οι 87 ασίστ του είναι περισσότερες από του Firmino, ο οποίος έστειλε 79 φορές τους αντιπάλους του στην σέντρα.

Ο Salah βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και είμαστε τυχεροί που γινόμαστε μάρτυρες του μεγαλείου του.

Ο Salah ξεπέρασε τον Firmino για να σπάσει το ρεκόρ επί εποχής Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com