Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απολογήθηκε η Luton για τα άθλια συνθήματα κατά του Hillsborough

Απολογήθηκε η Luton για τα άθλια συνθήματα κατά του Hillsborough

Η Luton Town εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με τα άθλια συνθήματα από ένα μεγάλο τμήμα των υποστηρικτών τους, που χλεύαζαν την καταστροφή στο Hillsborough και τη φτώχεια στο Liverpool.

Η δήλωση και η συγγνώμη της Luton «σε όποιον προσβλήθηκε από τα συνθήματα» έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση δήλωσης από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που περιγράφει τη στάση της και την εμπλοκή της αστυνομίας.

Τα συνθήματα με τραγούδια που αναφέρονται στην τραγωδία του Hillsborough και επίσης στη φτώχεια, ακούστηκαν ζωντανά στο Sky Sports και σχολιάστηκαν από τον Jamie Carragher κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας και στη συνέχεια από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Premier League και η FA ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των τραγωδιών το περασμένο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης μεγαλύτερης ισχύος για απαγορεύσεις στα γήπεδα και πιθανή ποινική δίωξη. Ακολουθεί την απαγόρευση σε έναν οπαδό της Tottenham Hotspur να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες για τρία χρόνια, αφού κρίθηκε ένοχος για χλεύη προς την καταστροφή του Hillsborough. Ομοίως, ένας οπαδός της Man United αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας την περασμένη σεζόν.

Η δήλωση της Luton:

«Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Luton Town είναι λυπημένος από τις αναφορές για ακατάλληλα συνθήματα προς τους οπαδούς της Liverpool κατά τη διάρκεια του αγώνα της Premier League στο Kenilworth Road. Η ατμόσφαιρα μέσα στο στάδιο ήταν ηλεκτρική στο μεγαλύτερο μέρος ενός παλλόμενου αγώνα, στο οποίο η ομάδα του Robb Edwards έφτασε κοντά στο να βγάλει ένα από τα αποτελέσματα της σεζόν.

Αν και δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να αμβλύνουμε την ατμόσφαιρα στην έδρα μας, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που ένας μικρός αριθμός οπαδών χαλούσε την περίσταση με συνθήματα που μπορεί να ερμηνευθούν ότι σχετίζονται με τραγωδίες που έπληξαν την Liverpool FC στο παρελθόν.

Η ομάδα καταδικάζει κάθε είδους σύνθημα/τραγούδι που εν γνώσει μας επιδιώκει να διχάσει και η ομάδα μας για την ασφάλεια και την ασφάλεια ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα με την πρώτη ευκαιρία.

Αυτό που έγινε γρήγορα εμφανές είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να συμμετείχαν χωρίς να γνωρίζουν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν αφορούσαν τις τραγωδίες του Hillsborough και του Heysel. Και βλέπουμε ότι ο δρόμος για να πείσουμε τους υποστηρικτές να μην επαναλάβουν αυτά τα άσματα στο μέλλον είναι μέσω της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης.

Σε αυτή τη βάση εξετάζουμε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και τα στιγμιότυπα των μέσων ενημέρωσης από τον αγώνα και θα μιλήσουμε με μάρτυρες, για να εντοπίσουμε άτομα που μπορεί να συμμετείχαν. Οποιοσδήποτε δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει απαγορεύσεις στα γήπεδα και πιθανές ποινικές διώξεις.

Εάν κάποιος έχει πληροφορίες και αποδεικτικά βίντεο που θα στηρίξουν την έρευνα, στείλτε email στο myvoice@lutontown.co.uk με θέμα «Ακατάλληλη ψαλμωδία».

Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας στην Premier League, στην οποία όλοι μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε γρήγορα και πρέπει να υπενθυμίσουμε στους υποστηρικτές μας ότι είστε όλοι πρεσβευτές του συλλόγου και είναι δική σας ευθύνη να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τους κανόνες του. Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των τραγουδιών που δεν μπορούν να τραγουδηθούν σύμφωνα με την καμπάνια Love Football, Protect The Game.

Εκ μέρους όλων στη Luton Town, θα θέλαμε να ζητήσουμε ολόψυχα συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ομάδες οπαδών για να εκπαιδεύσουμε τους οπαδούς σε φωνές που χαρακτηρίζονται ως τραγωδία από τις ποδοσφαιρικές αρχές, την αστυνομία. και CPS.»

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία ότι:
Ενενήντα επτά οπαδοί της Liverpool πέθαναν ως αποτέλεσμα της τραγωδίας στο Hillsborough το 1989.
Ένα ανακριτικό δικαστήριο έκρινε το 2016 ότι δολοφονήθηκαν παράνομα εν μέσω πολλών λαθών της αστυνομίας.
Σύμφωνα με μια έκθεση νωρίτερα φέτος, περισσότερα από το ένα τέταρτο των παιδιών στο Luton ζουν σε σχετική φτώχεια.

Απολογήθηκε η Luton για τα άθλια συνθήματα κατά του Hillsborough
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com