Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Hyypia πιστεύει ότι ο Virgil θα είναι πάλι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα

Ο Hyypia πιστεύει ότι ο Virgil θα είναι πάλι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα

Ο πρώην αρχηγός της Liverpool Sami Hyypia, πιστεύει ότι ο Virgil van Dijk θα αποδείξει φέτος ότι είναι και πάλι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Premier League.

Ο διεθνής Ολλανδός έχει αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να ξαναβρεί τη φόρμα που τον έκανε αναμφισβήτητα τον κορυφαίο αμυντικό στον κόσμο πριν από τον τραυματισμό του στους συνδέσμους του γόνατος τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σημερινός αρχηγός των Κόκκινων πλησιάζει στο καλύτερό του επίπεδο, με την επιβλητική του εμφάνιση στο ντέρμπι του Merseyside το Σαββατοκύριακο με την Everton, να αποτελεί άλλη μια ένδειξη επιστροφής στο προηγούμενο υψηλό επίπεδό του.

«Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο» δήλωσε ο Hyypia στο πρακτορείο ειδήσεων PA σε μια πρωτοβουλία της Nike Game On, η οποία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα LFC, έχει παράσχει σε περισσότερους από 8.000 μαθητές τοπικών σχολείων πρόσβαση σε μια σειρά από αθλήματα. «Νομίζω ότι έχει ανεβάσει το επίπεδο με όλους να περιμένουν από αυτόν να παίζει σε αυτό το επίπεδο κάθε φορά και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τα πηγαίνει καλά, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας μας και ένας μεγάλος ηγέτης της ομάδας, οπότε νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή και το καλύτερό του έρχεται. Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν έδειξε σε ορισμένα παιχνίδια ότι βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν».

Παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν, υπάρχει έλεγχος στην άμυνα της Liverpool, με τον δεξιό μπακ Trent Alexander-Arnold να λειτουργεί πλέον σε έναν υβριδικό ρόλο play maker στην κατοχή της μπάλας και τους αντιπάλους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον χώρο πίσω. Η εστίαση στον Ολλανδό, είναι πιθανό να ενταθεί μετά την είδηση ότι ο αριστερός μπακ Andy Robertson θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες μετά από εγχείρηση στον ώμο, με τον Κώστα Τσιμίκα να πρέπει να τον αντικαταστήσει.

Αλλά ο Hyypia έχει εμπιστοσύνη και στους δύο αμυντικούς της Liverpool, προσθέτοντας: «Ο Trent είναι σαν παίκτης της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να πασάρει κοντές και μακρινές πάσες και έχει το όραμα να βλέπει τις πάσες. Νομίζω ότι αυτός ο ρόλος του ταιριάζει καλά και όταν βρίσκεται στη θέση του μεσοεπιθετικού δεν έχει αυτή τη μεγάλη απόσταση για να επιστρέψει στην άμυνα όταν χάνουμε τη μπάλα.»

Σχετικά με τον Τσιμίκα, ο πρώην διεθνής Φινλανδός δήλωσε: «Ο Τσιμίκας είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω γνωρίσει ποτέ: Νομίζω ότι θα πάρει πολλές ευθύνες τώρα και έχει την ευκαιρία του να δείξει τι είδους παίκτης είναι. Ελπίζω να είναι θαρραλέος και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε ο Jurgen πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο για να λύσει το πρόβλημα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Τσιμίκα ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά».

Έχοντας περάσει από μια σειρά αγώνων η Liverpool βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα, έναν βαθμό πίσω από την Manchester City. Με τα παιχνίδια που έρχονται με τη Nottingham Forest, την Bournemouth και τη Luton – όλες ομάδες στην τελευταία εξάδα – και την Brentford πριν από ένα ταξίδι στα τέλη Νοεμβρίου στο Etihad Stadium, ο Hyypia πιστεύει ότι έχει δημιουργηθεί η βάση για μια ακόμη διεκδίκηση του τίτλου.

«Η φιλοδοξία είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε. «Εφόσον αγωνιζόμαστε μέχρι τον Μάιο για να είμαστε πρωταθλητές, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μια επιτυχημένη σεζόν. Η πρώτη τετράδα είναι πάντα ο ελάχιστος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, αλλά όλοι θέλουν την επιτυχία και κάποια τρόπαια αυτή τη σεζόν. Θα ήταν ανόητο να δούμε τι κάνουν οι άλλοι. Απλά επικεντρωνόμαστε σε αυτό που κάνουμε εμείς και κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα και μετά βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

Ο Hyypia πιστεύει ότι ο Virgil θα είναι πάλι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com