Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η απόφαση του Rodgers που ώθησε τον Suarez στην πόρτα εξόδου

Η απόφαση του Rodgers που ώθησε τον Suarez στην πόρτα εξόδου

Ο Fabio Borini αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Brendan Rodgers ως προπονητής της Liverpool το 2012, μια απόφαση που αποτέλεσε την αφορμή για τον Luis Suarez να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το Anfield, δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2014.

Ο Suarez ήταν ήδη παραγωγικός στην Ολλανδία, τόσο με την Groningen όσο και με τον Ajax, αλλά στην Premier League εξελίχθηκε πραγματικά σε αστέρι πρώτου μεγέθους. Ο Ουρουγουανός πέρασε τρεισήμισι σεζόν στο Merseyside. Έφτασε αργά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2011, μαζί με τον Andy Carroll, μετά την πώληση του αστέρα των Reds Fernando Torres, στην Chelsea.

Ενώ ο Carroll πάλευε να προσαρμοστεί στον σύλλογο, ο Suarez έγινε ο ηγέτης της επιθετικής γραμμής, πρώτα υπό τον Kenny Dalglish και μετά τον Rodgers.

Ωστόσο, ο Suarez είχε φτάσει στο Anfield με την εντύπωση ότι ο Torres θα ήταν ο νέος του συμπαίκτης και όχι ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε στον σύλλογο. Μάλιστα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της Athletic, το γεγονός αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στην επιθυμία του παίκτη να φύγει από τους Reds.

Το καλοκαίρι του 2012, 18 μήνες αφότου ο Suarez εντάχθηκε στον σύλλογο, η Liverpool αντικατέστησε τον Dalglish με τον Rodgers. Η πρώτη κίνηση του Βορειοϊρλανδού τεχνικού ήταν να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Fabio Borini, με τον οποίο συνυπήρξαν τόσο στην Swansea όσο και στην Chelsea. Η άφιξη του Ιταλού είχε παίξει και αυτή τον ρόλο της στην απόφαση του Suarez να αναζητήσει νέο ποδοσφαιρικό σταθμό.

Ο Borini είχε σκοράρει δέκα γκολ την προηγούμενη σεζόν στη Roma, αλλά δυσκολεύτηκε να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα στο Anfield, σημειώνοντας μόλις δύο γκολ στην Premier League σε 25 εμφανίσεις και δύο σεζόν.

Μετά από το τέλος των τριών πρώτων σεζόν του Suarez, ο οποίος είδε τον σύλλογο να τερματίζει μεταξύ της έκτης και της όγδοης θέσης, στην Premier League, ο Ουρουγουανός πρωτοστάτησε στην απίστευτη προσπάθεια των Reds για κατάκτηση του τίτλου το 2014, μια σεζόν που ο Borini είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Sunderland.

Η απογοήτευση του Suarez άρχισε να εκδηλώνεται στον αγωνιστικό χώρο, με αποκορύφωμα την δαγκωματιά στο χέρι του αμυντικού της Chelsea, Branislav Ivanovic το 2013, πριν τελικά φύγει για την Barcelona, όπου σημειώσε πολλές επιτυχίες μαζί με τους Lionel Messi και Neymar, οι οποίοι σχημάτισαν μια διάσημη επιθετική τριάδα.

Η απόφαση του Rodgers που ώθησε τον Suarez στην πόρτα εξόδου
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com