Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η κόκκινη «ομάδα των Mac» και το πρώτο Merseyside Derby

Η κόκκινη «ομάδα των Mac» και το πρώτο Merseyside Derby

Ο αγώνας μεταξύ της Liverpool και της Everton ονομαζόταν κάποτε «The Friendly Derby», καθώς οι κερκίδες πλημμύριζαν από ένα μείγμα κόκκινων και μπλε οπαδών, με τους συγγενείς, τους φίλους και του γείτονες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Στα πρόσφατα χρόνια, η εχθρότητα και η ένταση αποτελούν, ολοένα και περισσότερο, βασικά χαρακτηριστικά των αναμετρήσεων τους και γι’ αυτό το Merseyside derby παραμένει ένα από τα πρώτα παιχνίδια, των οποίων την ημερομηνία διεξαγωγής σημειώνουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στο καλεντάρι τους.

Η πρώτη «επίσημη» συνάντηση μεταξύ των δύο συλλόγων έγινε το 1894 για την First Division, με την Everton να κερδίζει άνετα με 3-0 στο Goodison Park. Δεν ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που είχαν παραταχθεί ο ένας εναντίον του άλλου.

Αυτό έγινε στον τελικό του Liverpool Senior Cup το 1893, όταν η Everton, χρησιμοποιώντας κυρίως ποδοσφαιριστές από τις ρεζέρβες, αντιμετώπισε τους Reds για πρώτη φορά, από τότε που ο John Houlding αποχώρησε από τον σύλλογο (1892).

Το γεγονός ότι η ομάδα των Blues αγωνίστηκε κυρίως με παίκτες από την ομάδα των «εφεδρικών» δεν μείωσε την ανταγωνιστικότητα του αγώνα, με τα δυνατά τάκλιν να διαδέχονται το ένα το άλλο από το πρώτο λεπτό.

Μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές στο Hawthorne Road –την έδρα της Bootle F.C.– οι Reds προηγήθηκαν, λίγο μετά το τέλος της μισής ώρας, όταν ο Tom Wyllie με συρτό, ευθύβολο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Everton, Richard Williams.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Wyllie ήταν ένας από τους τρεις μόνο παίκτες στην «Ομάδα των Mac» της Liverpool, του οποίου το όνομα δεν είχε το χαρακτηριστικό σκωτσέζικο πρόθεμα «Mac».

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και δυνατός άνεμος), με αποτέλεσμα η χρονική διάρκεια του ημιχρόνου να παραταθεί.

Οι παίκτες της Everton, οι οποίοι στα τελευταία στάδια του αγώνα πίεζαν για την ισοφάριση, ζήτησαν πέναλτι στα τελευταία λεπτά, για χέρι αμυντικού των Reds.

Ο διαιτητής Herbie Arthur, είχε αντίθετη άποψη και έδωσε ένα drop-ball, μόνο για να σφυρίξει το τέλος του αγώνα δευτερόλεπτα αργότερα, εν μέσω διαμαρτυριών από τους παίκτες της Everton.

Τα παράπονα της Everton για την «ανικανότητα» των διαιτητών οδήγησαν στο να μην απονεμηθεί το τρόπαιο στην Liverpool, μετά το πέρας του αγώνα. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Liverpool συγκάλεσε συνάντηση στο ξενοδοχείο Neptune για να συζητήσει το θέμα.

Η έφεση της Everton απορρίφθηκε και το τρόπαιο απονεμήθηκε στους Reds, μετά το τέλος του επόμενου παιχνιδιού τους, με την Preston, στο Anfield.

Η ενδεκάδα των Reds αποτελείτο από τους: McOwen, Hannah, McLean, McCartney, McQue, McBride, Wyllie, McVean, Miller, M. McQueen, H. McQueen

Η κόκκινη «ομάδα των Mac» και το πρώτο Merseyside Derby
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com