Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Καλύτερη και νικήτρια στο Derby η Liverpool

Καλύτερη και νικήτρια στο Derby η Liverpool

Νικήτρια ξανά στο Merseyside Derby η Liverpool! Οι Reds επικράτησαν με 1-0 της Everton στο Anfield για την 9η αγωνιστική της Premier League, χάρη σε δύο γκολ του Mo Salah.

Η ομάδα του Klopp επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, έπειτα από περίπου έναν μήναχ ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην κορυφή.

Οι Reds ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν από την Everton που αγωνίστηκε πάντως για ώρα με 10 παίκτες.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ryan Gravenberch στον χώρο του κέντρου και τον Diogo Jota στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν οι Reds στο Derby.

Η πρώτη στιγμή του Derby σημειώθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με τον Alisson να μπλοκάρει την κεφαλιά του Calvert-Lewin, ενώ οι Reds απάντησαν στο 12’ με πλασέ του Diaz, το οποίο κατέληξε κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση του Young.

Μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds στο 26’, όταν το εντός περιοχής του Salah από πλάγια εντός περιοχής θέση, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Pickford, με τον keeper της Everton να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια στο 34’ το μακρινό σουτ του Mac Allister.

Η Liverpool είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα των Toffees και από το 37’ αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Young με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τάκλιν στον Diaz.

Αμέσως μετά την αποβολή, οι Reds πλησιάσαν στο γκολ με μακρινό σουτ του Trent, για να απαντήσει η Everton στο αμέσως επόμενο λεπτό με αντίστοιχο του McNeil.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Szoboszlai να δοκιμάζει σε δύο περιπτώσεις τα πόδια του από απόσταση, αλλά και τις δύο προσπάθειες να φεύγουν ψηλά.

Β’ Ημίχρονο: Οι Reds μπήκαν και στο δεύτερο μέρος με διάθεση να ψάξουν το γκολ, ωστόσο οι παίκτες της Everton έκοψαν τα σουτ των Salah και Gravenberch στο 52’.

Το γκολ ωστόσο δεν ερχόταν και ο Klopp προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 62’, με τους Elliott και Nunez να αντικαθιστούν τους Τσιμίκα και Gravenberch.

Ο Ουρουγουανός απείλησε από μακριά 3 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Pickford μπλόκαρε δίχως πρόβλημα, με τον Joel Matip να αντικαθιστά στο αμέσως επόμενο λεπτό τον Konate που φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη.

Οι Reds άρχισαν να ανεβάζουν στροφές από το 70ο λεπτό και έπειτα, ζητώντας πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, αρχικά για τάκλιν του Patterson στον Diaz και στη συνέχεια για χέρι του Keane σε σέντρα του Κολομβιανού.

Ο Pawson έκλεισε τα μάτια και στις 2 περιπτώσεις, ωστόσο το πέναλτι δόθηκε στη δεύτερη, έπειτα από προτροπή του VAR, David Coote και onfield review από τον Pawson.

Ο Mo Salah ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Pickford, μη αφήνοντας του κανένα περιθώριο και κάνοντας το 1-0.

Ο τερματοφύλακας της Everton απέτρεψε το 2-0 στο 82’, όταν και μπλόκαρε την καλή κεφαλιά του Jota, με τους Reds να έχουν άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο 90’, όταν ο Elliott σούταρε από απόσταση, ο Pickford βρήκε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κόρνερ, ενώ ο Jota πλησίασε στο γκολ και στο 92’, όταν θέλησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία.

Η Everton προσπαθούσε να βρει στον έξτρα χρόνο μια ευκαιρία, αυτή δεν ήρθε ποτέ και η Liverpool έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από αντεπίθεση και υποδειγματική πάσα του Nunez προς τον Salah, για να εκτελέσει εκείνος με πλασέ τον Pickford για το 2-0.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate (Matip 66′), Van Dijk, Τσιμίκας (Elliott 62′); Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch (Nunez 62′); Salah, Jota, Diaz (Gomez 80′)

Everton: Pickford; Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko (Chermiti 88′); McNeil (Patterson 46′), Onana (Danjuma 80′), Garner, Harrison (Keane 46′); Doucoure; Calvert-Lewin (Beto 61′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Toulouse.

Ο Mo Salah  έκρινε το Merseyside Derby.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com