Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Wright – Phillips: «‘Έχει αλλάξει ο Salah μετά την αποχώρηση του Firmino»

Wright – Phillips: «‘Έχει αλλάξει ο Salah μετά την αποχώρηση του Firmino»

Ο πρώην άσσος της Manchester City & νυν σχολιαστής στα ΜΜΕ στην Αγγλία Shaun Wright-Phillips, σχολίασε πρόσφατα πως ο Mo Salah άλλαξε από τότε που έφυγε ο Roberto Firmino.

Ο Μο Salah «αποδέχτηκε» την πρόκληση να δημιουργήσει περισσότερα γκολ για την ομάδα του, σύμφωνα με τον Wright-Phillips. Ο Salah είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, με τα στατιστικά του Αιγύπτιου στην Premier League μετά από έξι αγώνες να είναι τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Δεν είναι καθόλου κακό συνολικά.

Δεν προκαλεί έκπληξη το να σκοράρει και να δημιουργεί με τόση ευκολία. Ωστόσο, αφού ο Sadio Mane και ο Firmino αποχώρησαν από το Anfield, ο 31χρονος φέρεται να έχει προσθέσει περισσότερα «βέλη στη φαρέτρα του», σύμφωνα με τον ειδικό Shaun Wright-Phillips στο The Kelly & Wrighty Show.

«Εκεί έχει αλλάξει λίγο», ισχυρίζεται ο πρώην Άγγλος εξτρέμ. «Όταν ο Mane και ο Bobby (Firmino) ήταν παρόντες, όλοι συνήθιζαν να παρατηρούν ότι ήταν πιο άπληστος, εγωιστής. Σκέφτηκε ότι επειδή ο Bobby ηταν δημιουργός και ο Μane έκανε το ίδιο, μπορούσε να είναι [άπληστος]. Ωστόσο, τώρα που έφυγαν, έχει αναγνωρίσει ότι «δεν είναι μόνο για μένα τώρα, πρέπει να φροντίζω για τους συναδέλφους μου», κάτι που είναι σωστό. Το κάνει αυτό και σκοράρει, οπότε δεν νομίζω ότι μπορείτε να ζητήσετε πολλά περισσότερα από αυτόν».

Ο Μο φαίνεται να ανέλαβε τον ρόλο του Firmino. Ο Wright-Phillips με την σκέψη του μπορεί να είναι στο σωστό δρόμο εδώ, αλλά τα στατιστικά του Salah είναι εκπληκτικά εντελώς εναντίον των όσων δήλωσε.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν πραγματικά με τον ειδήμονα, πιθανότατα λέει περισσότερα για το πώς ο Salah θεωρείται γενικά από τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους. Ο αρχηγός της Εθνικής Αιγύπτου θεωρούνταν πάντα μόνο ως σκόρερ. Αν και ο Μο ήταν σταθερά πιο παραγωγικός όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα (γκολ), ο Firmino ήταν ουσιαστικά πιο δημιουργικός επιθετικός.

Ο Salah συγκέντρωσε περισσότερες ασίστ στην Premier League σε όλες εκτός από μία από τις έξι σεζόν του στη Liverpool. Οι δυο τους συνδυάστηκαν για να φτάσουν σε 94 γκολ στους Reds. Αλλά όταν συγκρίθηκαν άμεσα, δεν ήταν καν κοντά. Με τον Salah πολύ μπροστά με 58, ο Firmino έβγαλε 36 ασίστ για τους συμπαίκτες του.

Μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να εκτιμάτε πόσο εξαιρετικός είναι ο Salah, αν σκεφτείτε ότι ο Mo σημείωσε επίσης 137 γκολ από τα 61 του Firmino, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η δουλειά του Mane δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσει. Ήταν ακριβώς αυτό που έκανε. Μεταξύ 2017–18 και 2021–2022, ο θρυλικός Σενεγαλέζος παίκτης έδωσε 24 ασίστ στη Liverpool στην Premier League.

Η δημιουργική αποτελεσματικότητα του Mo είναι επομένως τώρα πολύ πιο εμφανής, αν και ήταν πάντα. Είναι ικανός να τα κάνει όλα. Όλα μόνο για 34 εκατομμύρια λίρες, το ποσό που διέθεσαν οι Κόκκινοι για να τον αποκτήσουν.

Wright – Phillips: «‘Έχει αλλάξει ο Salah μετά την αποχώρηση του Firmino»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com